måndag 22 mars 2010

Tulpanminne

Har börjat försöka dra mig till minnes vilka lökar och 'knölar' jag satte i höstas.... Minnet är tyvärr kort. Vilken tur att jag dokumenterat på annat sätt än i 'huvudkontoret'.  


Det är inte alla år som det har funnits tid för att planera, välja och beställa, för att få de sorter man allra helst vill ha. I höstas fanns det ingen sådan tid... När det blev tulpandags var det därför till stormarknaderna jag vände mig (inget fel i det förvisso). Färgerna jag kom hem med var orange, lila (cerise), mörkröd och vit.

1. Purissima (kejsartulpan)
2. Purple Prince (triumph)
3. Uncle Tom (dubbel sen)
4. Ballerina (liljeblommande)
5. Kungsängslilja (fritallaria meleagris)
6. Ivory Quenn (allium)
7. Purple sensation (alllium) 
8. Little beauty (violtulpan) 
Normalt sett brukar jag 'fega' och placera färgerna var och en för sig. Men i höstas blandade jag alla i mixade grupper... och jag ser verkligen fram emot att få se färgerna spraka! Det blir nog vid lite olika tillfällen, men förhoppningsvis blommar några samtidigt. Ja, det blir intressant att se hur det blir :-)


PS. Redan i höstas bestämde jag mig för, att i år se till att verkligen hinna planera och beställa i god tid för att kunna få peta ner några utvalda rariteter i jorden.Vädret i Sundsvall är underbart och lovar varmare tider... sol på dagarna och töväder, någon minusgrad på nätterna.


Ha' det gott!

7 kommentarer:

Annelie sa...

Jaha, här sitter jag och önskar att jag hade planterat lite, nej, mycket, lökar i höstas. Istället var jag lat och planterade ingenting.
Tittade in på din hemsida och blev helimponerad. Du har verkligen valt rätt bana. Superfint!
Kort svar på din fråga om årstiderna här. Hösten är varmare och mysigare, vintern lite som Stockholm (man vet aldrig), våren också liknande Stockholm, och sommaren är varm och luftfuktigheten ofta hög.
En fråga till dig. Varför är det så lätt att hitta svenska störtmysiga trädgårdsbloggar? Och så svårt att hitta amerikanska som jag gillar?
Sorry, det blev lite lågt!
Ha det gott! /Annelie

Ruben sa...

Härliga fång av tulpaner! Spännande att se hur färgblandningen blir. Säkert bra!!
/Ruben

Spirande grönt - sa...

Jag väntar också spänt på resultatet av höstens lökplantering! Så spännande:)

Ha en fin dag

Rebecca

Frøken Solhat sa...

Glæder mig virkelig til at følge med når tulipanerne blomstre......

her har jeg en tradition der siger "Tulipan-ØL" på terassen når blomstingen begynder for alvor :0)

Det bliver skønt....SKÅL :0)

Charlotte sa...

Ja du Annelie....

Vet inte faktiskt. Har inte så bra koll på amerikanska trädgårdsbloggar. Det kanske finns många bra professionella sidor som fyller behovet istället.

Men om du vill hitta fler utländska bloggar (även amerikanska) kan du prova: blotanical.com. Men där kanske du redan varit?

Trevlig kväll! (eller vilken tid det är hos dig..:-))
/Charlotte

LisaMatilda sa...

Tänk så vackert det kommer att blomma hos dig. Hoppas att få se resultatet på bild!

Lusthuset sa...

Vilken fantastisk färg .... ganska ovanlig. Ja nu börjar tulpanerna sticka upp sina röda skott (skotten är faktiskt röda!?) både här och där. Jag har också skrivit upp någonstans vad jag satte och var för minnet är ju kort. Så spännande att se hur de tar sig ut. Har vårstädat den första rabatten och det kändes underbar...nu är det bara resten kvar. Ha en skön kväll. Kram!
Tack för kommenar hos mig.