söndag 11 april 2010

Del 2: Brokig vårbukett från trädgårdsmässan

Oj, oj, oj... Det här var inte lätt! Började med att försöka tänka ut en smart uppdelning av bilderna från mässan i olika 'teman'. Skrotade den tanken ganska snabbt... Här kommer nu, huller om buller, ett stort fång med bilder från mässan samlade i en brokig och yvig bukett. 

I morgon kommer resterande bilder från mässan på Zetas, Skåne, Ekolådan, Hasselfors, och Ulf Nordfjell. 

Färg...

Blommig sittning

Bakelse och tårta...Gränsfors - I like...

Underbart är rost...Zink eller pink...


Korgar, burkar, lådor, skyltar, holkar, krukor, saxar...

Blommande skönheter


Balkongglädje

Husvagns-makeover

Staket

Rost, zink, terrakotta, oljat trä... mmmmm - najs...

Kalastajm med cupcakes

Skojsiga fågelholkar 
(mina favoriter av alla som visades)

Årets pelgargon - tjoho! 
(är inte en så'n stor pelargonvän, men året pelargon är mycket vacker)


Belyst gren

Lyktooor...Gillar lyktor i massor!

Mässans populäraste blommor: Ranunkel och Julros

PS. Idag har det varit sooool och vaaaarmt! Jag börjar tro på våren! Upptäckte sorgligt nog att vi haft besök av ett rådjur som knaprat mina tulpaner....snyft. Har egentligen inte problem med rådjur. Sist jag såg ett i trädgården var för 12 år sedan. Jag minns exakt när det var, för det var samma dag som sonen föddes :-) Så förra gången ett råddjur skådades var 16 mars -98. Håller på att fundera ut en plan för hur jag ska skydda alla andra tulpaner som inte kommit upp ännu. Känner mig lite orutinerad - tips någon?

Ha' re bra allesammans!

I morgon kommer som sagt bilder från Zetas, Ekolådan, Skåne, Hasselfors och Ulf Nordfjell...

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Lyckliga dig som slipper rådjur för det mesta. Lillkillen här är överförtjust över att de står oblygt utanför fönstret och mumsar, men hans odlande mamma sliter sitt hår. De är sååå fräcka! Idag har jag varit ute med mitt senaste vapen Rå'Odör som smetas på blomsterpinnar som sticks ner här och var. Första gången jag provar, men enligt grannarna funkar det bra...eller så är det bara för att bambi mumsar inne hos oss istället!? Värt ett försök i alla fall!

Annelie sa...

Å så tråkigt att höra om rådjuren och tulpanerna. Tyvärr så har jag inga tips.
Jag har sugit åt mig allt du har sett på mässan och nu känns det nästan som om jag varit där själv. Jag vill ha nästan allt du visat. Det kommer att bli bakelser och lyktor i trädgården. Gillade verkligen stolarna och bordet med mossan på, idéer till sommaren börjar spinnas. Bostället sköna ting hade mycket trevligt man vill lägga vantarna på. Mmm, mycket mumsigt.
Tack för att jag också fick gå på mässan. Fina bilder.

Ha det gott!

Ruben sa...

Fina bilder från mässan. Där fanns minsann det mesta!!! Undrar just vad som hamnade i din shoppingbag? Är dock lite tveksam till bröllopstårtor och "odlade" stolsitsar. Men mycken kreativitet i övrigt! /Ruben

gittan sa...

Mycket vackert och en massa vill-ha! Jag blev (såklart) nyfiken på vad som fick följa med hem till dig ;P Luktor och krukor där har du ett par av mina "laster" Ha en bra dag / kram gittan

Charlotte sa...

Tack för tipset Mimmi - ska prova, för jag blir alldeles nervös över om mina andar tulpaner kommer ryka också!

Gittan - det kommer kanske någon bild på vad jag inhandlade....

Ruben och Annelie: Visst är väligt mycket 'kreativt' på mässan. Men man kan ju bli inspirerad av skapelserna även om allt inte är så användbart....:-)

/Charlotte