lördag 10 april 2010

Del 1: Trädgårdsmässan avklarad!

Så där ja, då var den avklarad... Vårinspirationen från mässan Nordiska Trädgårdar har jag nu i kameran, i väskan och i kroppen... Med värkande fötter, tunnare plånbok, fina trädgårdspryttlar och kameran full, sitter jag nu på tåget på väg hem till Sundsvall. 


EN dag är nästan för lite om man både vill fotografera OCH bara vara och låta sig inspireras. Det känns nästan som om att jag varit med om ett träningspass. Några montrar hanns med innan föredraget med Eva Robild och Annika Christensen 'En lisa för själen' kl. 10.00. Till vartenda ord som dessa fantastiska kvinnor sa kunde jag bara nicka och hålla med. Precis så är det... kom jag på mig själv att tänka upprepade gånger under föredraget.


Vad riktigt roligt det var att få säga hej också till Eva och Annika. Och inte bara till dem. Flera andra  bloggisar sammanstrålade i AoT:s monter på eftermiddagen. Hillevissan, Haspet, Vi tre & trädgård, Caesars Trädgård och flera andra. Kul, kul, kul säger jag bara. Vad trevliga alla trädgårdsbloggare är! Det måste vi göra om vid något annat tillfälle :-)Något som var mindre kul var när jag för en stund sedan skulle föra över alla bilder från kameran till datorn. Upptäckte till min förskräckelse att väldigt många var suddiga....Orsak? Dåligt ljus i hallen samt kanske en inte alltför rutinerad fotograf :- (  Ja, ja, ja livet går vidare.... Ska försöka samla ihop alla bilder som går att visa, resten förpassas till papperskorgen. 

Skulle vilja sammanfatta dagens besök så här:
  • Ljuvlig vårinpirationBehövs för en insnöad norrlänning...
  • Härliga träffar - Vad trevliga alla trädgårdsbloggare är!
  • Habegär efter diverse trädgårdspryttlar - En hel del följde med hem...
  • Fascination över montrars olika uppbyggnad - Oj, vilken väsenskillnad det var mellan montrar....
  • Förundran över en del visningsträdgårdars innehåll - Var det inge' mer... tänkte jag hos några, och oj, vad ni hittade rätt hos andra...
  • Bästa monter/trädgård - Zetas, Ekolådan och Hasselfors svarta växthusmonter. Mer om varför, kommer i kommande inlägg. Gillade även Skånes monter mycket.
  • Största besvikelse: Wij trädgårdar. Jag gillar verkligen Wij Trädgårdar (även om det finns en del att säga om anläggningen) Men denna monter/trädgård vet jag inte vad man ska säga om annat än: jaha... Och, Tage Andersens installation med hängbusksvin förstod jag mig inte riktigt på heller. Men det var säkert kul för alla barn.
  • Nöjdhet över att jag skaffade mig en shoppingvagn inför besöket - Skönt att slippa bära alla påsar i handen. 

Nu är jag snart framme i Sundsvall och sängen väntar... Fast i denna soffa skulle jag också kunna tänka mig att slagga i natt...

I morgon blir det fler bilder från mässan! 


10 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Vad roligt att läsa om dina intryck. jag är beredd på nästa!!!

Sov gott!

Marie Lithén sa...

ser fram emot dina upplevelse på mässan! Själv missade jag massor under mina 8 timmar där, så ja kanske blir fler dagar nästa år:-)

AnnCharlotte sa...

Den där soffan gillar jag också ;)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Håller med i allt:-)

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Väldigt väldigt roligt att träffa dig på mässan! Fina bilder du har här på bloggen. Känner igen upplevelsen av kamerans alla bilder i datorn, så många saknar den skärpa jag velat fånga... Men vi var där!! Vi har upplevt trädgårdarna - och tröttheten i fötterna... Kram!

Mammasblommor sa...

Visst är det en upplevelse att gå runt där...härligt....och med trötta fötter som biprodukt!
Det där med shoppingvagn vore nog en mycket bra ide till nästa mässa!
Ha det bra / Margot

Annelie sa...

Vad tråkigt med bilderna. Har hänt mig också.
Men kul att se de bilderna du tagit. Får nästan känslan att ha varit där när man läser alla bloggar. Och du, vad kul att träffa andr trädgårdsbloggare. Där vart jag nog mest avundsjuk.

Madame C sa...

Oj, vilken fin blogg du har! Vad kul det var att träffas i AoT:s monter. Jag håller verkligen med om att alla som bloggar är så himla trevliga. Nu ska fortsätta och titta runt på din blogg:) Ha det gott,
Charlotta

Annika Christensen sa...

Det var så kul att ses och du var en sådan härlig tjej!!
Precis som på bloggen.
Kram
Annika

Spirande grönt - sa...

Visst var det som ett helt träningspass:)

Tyvärr missade jag bloggträffen. (Mitt, icke trädgårdsintresserade, sällskap var ganska nöjd framåt eftermiddagen. Så då lämnade vi mässan för hembakt fika:)) Hoppas att det blir fler tillfällen!

Rebecca