fredag 9 april 2010

Hopplös

Jag är ganska hopplös på att komma i håg namn på växter. Det är lite jobbigt emellanåt... Det är klart att vissa fastnar någonstans i minnet, men det är sååå många som inte gör det.


Har därför bestämt mig för att försöka göra något åt mitt bristande minne. 


En enkel sak jag börjat med är att när jag exempelvis går på mässor eller besöker parker - fotograferar jag fina växter där det finns en namnskylt bredvid. Ett annan är att skriva upp nyinköp och dokumentera lite bättre än jag kanske gjort hittills.


I eftermiddag sätter jag mig på tåget för avfärd mot Stockholm för att gå på trädgårdsmässan på lördag. Hoppas att jag får ett utökat bildgalleri av fina växter där det finns en namnskylt bredvid. Allt för att hjälpa minnet på traven. Ser fram emot den dagen när jag kan slänga mig med växters latinska namn också - det vore skojsigt. Men dit är det långt kvar....

Ha' det gott - vi kanske ses på mässan!


6 kommentarer:

gittan sa...

Det går kanske fortare än du tror. Jag tänkte likadant när mitt trädgårdsintresse var nyvaket, idag kan jag överraskande många latinska namn. Lyckos dig som får gå på mässan, glöm inte rapportera flitigt ;P
Ha en fin helg / gittan

Annelie sa...

Ja det där med namn är inte lätt. På personer i alla fall för mig. Där behöver jag namnskyltar.
Jag har behållt alla 'tags' från mina blomköp och är lite duktigare på den fronten. Fas å andra sidan har jag nog inte lika stor trädgård som dig.

Ha det så himla kul och GLÖM INTE KAMERAN!

Charlotte sa...

Hallå tjejer!

Även fast jag sparar de flesta 'tagsen', ligger de mest och dräller.... Jag tror framförallt att det gäller att fokusera lite :-) Jag har exempelvis rätt så många alunrot, men vilka sorters.... har jag ingen aning om (antagligen finns alla 'tagsen' i en låda någonstans).... Det låter i alla fall hoppingivande att det inte var alldeles för svårt att även få in lite latinska namn i 'huvudkontoret'.... Fokusera tror jag det är som gäller, och tänka lite systematiskt.

Det blir absolutely massor av bilder från mässan!

Höres,
/Charlotte

AnnCharlotte sa...

Att översätta de latinska namnen till svenska kan vara till god hjälp...
alba
nigra
palustra etc etc...
Själv har jag också svårt att komma ihåg och blandar friskt latinska namn med svenska ;)))

Mylla sa...

Jag har spanat efter dig idag på mässan...

Bland Blommorna sa...

Jag är sämst på att komma ihåg namn, och ännu sämmre på att dokumentera. Man borde kanske skärpa sig.