fredag 23 april 2010

Gröna drömmar

Vårmässan i Sundsvall bjuder på grön inspiration. Elever från Nordviksskolans Trädgårdsdesignutbildning visar sköna rum som ger mersmak... 

Vem skulle inte vilja somna i denna säng gjord för gröna drömmar... med fantastiska kuddar av mossa. Stommen, fick jag se, var vanligt hönsnät. I sovrummet, som gick i skirt vitt och de kontrasterande färgerna cerise och orange, omslöts av gröna inslag på de mest oanade ställen. Mjukt....


Varför inte en bellismatta vid sängen?En liten rabatt också förstås i ena hörnet...såklart!


Vakna till fågelsång...


Sen kommer vi till ett rum eller uteplats i mer minimalistisk anda. Här fanns det bland annat störtsköna kudd-stenar gjorda i ull. Dessa kan du läsa mer om på Annelies mysiga blogg:  'Nature as I see it'.


Kul detalj är äpplena som får flyta med i vattenblänket tillsammans med ljusen.


Sist besökte jag 'Rum för sinnesro'. Med skogslik känsla, mossa och endast ett fåtal blommor manade rummet till vila och återhämtning. Här träffade jag på Gunilla, som 57-årig domstolssekreterare, sadlade om och är alldeles strax klar Trädgårdsdesigner. Vad roligt det var att få höra henne berätta om glädjen i den nya banan i livet. Riktigt inspirerande och hoppingivande. Jag passade på att prata med flera andra av eleverna också. Mycket inspirerande (ännu än gång...), och alla vara verkligen glada, trevliga och super-positiva. Men, det vore väl konstigt annars med tanke på att de håller på att utbilda sig till ett sådant kreativt och härligt yrke.


På väg hem ramlade jag över en liten pärla till webb-butik. Det blev svårt att välja och ha-begäret satte in på de fina rostiga pryttlarna... Butiken heter 'Min Lilla Vrå'.

PS. Nu är det dags för fredagsmys...

Önskar alla en rolig trädgårdshelg!

9 kommentarer:

Ruben sa...

Vilken kreativitet det finns inom trädgårdsvärlden. Så mycket kreativitet hittar man knappast på en konstsalong, eller ...
Ha ett riktigt gott mys!
/Ruben

Annelie sa...

Hejsan Charlotte!
Vad kul reportage. Tänk vad många ställen man kan besöka via bloggar. Jag blir lite smått avis på dessa elever, men också inspirerad av den f.d. domstolssekreteraren. Det kanske aldrig är försent att sadla om.
Jag tycker om de yngres kreativitet som ofta kan vara lite mer utanför ramen och lite mer vågat. Dessa bilder är väldigt roliga att titta på. Gillar mosskudden och mattan. Draperiet är kul också. Vilka duktiga elever!
Tackar så hemskt mycket för länken och ha en riktigt mysig helg!

Annelie

Marie Lithén sa...

oj, verkligen lite chockad, brukar inte hitta så mycket fint där. Måste bero på dig som hittat pärlorna och berättar så fint. Känns lite som jag missat nåt:-) Å Älgen, Älgen på väggen var hittar man den tro????

mitt gröna hjärta sa...

Läckert och inspirerande!
Ha en skön helg, hoppas på sol... Jenny

Thorins Trädgård sa...

Underbar mässa verkar det som, känns nästan som om den var roligare än mässan i sth.

Idag skiner solen, strax ska jag gå ut och inte komma in förrän till kvällen :D

Marit

AnnCharlotte sa...

Fina installationer...men jag sover nog hellre ute på mossan än tar in den ;))
Har två kasserade stolar som jag kan göra något med...

♥Min Eden♥ sa...

Härliga inspirationsbilder! Det är kul med mässor, jag ska oxå på en mässa i morron!
Ha det gött!
/Nina

vicci sa...

Hej Charlotte!
Vilken trevlig blogg - temat med att följa trädgårdsåret med Norrländska ögon kändes extra roligt! Fina bilder du lagt ut på Trädgårdsdesign-elevernas inspirationsmontrar! Jag är textilformgivare och har lånat ut textilerna i sovrumsmontern bla. Läs mer på www.viccianderssonsjobom.com
mvh Vicci

Sussie sa...

Hej
Härlig blogg med vackra bilder som du lagt ut Charlotte. Jag är en av de fyra som jobbat med det minimalistiska trädgårdsrummet på Vårmässan.
Ni finner mina trådskulpturer på:
www.arnfridsson.se
mvh Sussie