torsdag 22 april 2010

Efter jobbet...

...hittade jag en ljuvlig liten bakelse på väg upp...


...och passade på att skotta fram buxbomhäcken vid växthuset som legat sammanpressad under den snöhög som samlats ihop av alla gånger växthustaket skottats av i vinter... Det är många häckar som tagit skada av den tunga snön. Det känns lite konstigt, samtidigt som det finns stora snöhögar kvar på tomten, har stora delar av gräsmattan redan torkat upp...


... och kände mig glad över att jag i helgen köpte några värmebehandlade bräder (istället för tryckimpregnerade) och gjorde en bänk bakom växthuset. Har ett outsinligt behov av avställningsytor. Riktigt nöjd blev jag. Här står nu korgar, krukor, små planteringar och annat smått och gott. Bänken kommer både vara arbetsbänk och en mysig avställningsyta. Undrar förresten var jag ska så 'gott och blandat '- frölådan som jag hittade i helgen?


Några vårblommande plantor följde med hem efter ett besök på en stormarknad (det är svååårt att låta bli...). När trädgården inte kommit igång riktigt behöver man hjälp på traven med lite 'färdig' grönska och blomning.... 

Krasse i konservburkar....varför inte?
PS. Nu är det bara värmen som saknas. Men här har det åtminstone inte snöat de senaste dagarna. I morgon ska jag gå på vårmässa och botanisera bland trädgårdssektionen. En monter är jag särskilt intresserad av - en skola som bland annat utbildar trädgårdsmästare och trädgårdsdesigners..... Har lite frågor att ställa där....spännande....... :-)

Håll ut - värmen kommer!

6 kommentarer:

Madame C sa...

Oj, vad händig du är! Bara fixa ihop en bänk så där! Fräcka konservburkar. Tänk vad mycket du kommer att kunna använda dem till när krassen är uppäten;)
Ha det gott,
Charlotta

Bland Blommorna sa...

Lika fina bilder som vanligt hos dig. Jag gillar verkigen hur du sätter ihop krukor med andra små prylar för att skapa vackra stilleben.

Charlotte sa...

Charlotta: sååå händig är jag inte...det låter mer avancerat än det var. Bräderna har jag helt sonika skruvat ihop och lagt på befintliga 'konsoller' (murstenar) som fanns bakom växthuset, inte mer invecklat än så. Tidigare var utrymmet bara ett 'tomt' rum. Nu blev det mycket bättre utnyttjat.

Bland Blommorna: va' snällt sagt av dig... Försöker så mycket som möjligt att göra det mysigt och fint för ögat också, även i praktiska utrymmen. Jag är en mysare av stora mått.....:-)

Annelie sa...

Å vilken smaskig bakelse. Är det en pion?
Här har jag också vissa buskar som tar smällar av snö som skottas av tak på vintern. Alla hörnor av huset skottas ned på mina azaleor och rododendron. Borde ju skydda de stackars liven. De är dock otroligt livsstarka och kommer igen, om än lite temporärt deformerade.
Så spännande med allt nytt som gör det enklare. Avlastningsområden är ju bra vad man en påtar med.
Märker att du har lika svårt som jag att gå förbi grönt när du handlar. Finner det extra svårt på våren när man är så desperat på grönt och skönt.

Ha en bra dag.

Charlotte sa...

Hej Annelie!

Bakelsen är rabarber...

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Mums vilken läcker bakelse :-)