tisdag 6 april 2010

Sverige är fantastiskt!

Alltså... visst är Sverige fantastiskt! Längst i söder är det just nu vår med blommande krokusar och andra härligheter. Lite längre norrut har våren inte kommit så långt ännu... Och i fjällen är ser det ut så här:



Vilka helt underbara dagar jag har med familjen och goda vänner i vårt fjällhus i Vemdalen/Björnrike. Bilderna som ni ser här har maken tagit med telefonen (!!) när han och sonen åkte off pist i dag i ljuvligt väder.


Lägg märke till spåren från en ren...


I morgon får vi se om jag vågar mig med på en liknande tur. Måste bara ta med mig kameran och förhoppningsvis ta några magiska bilder. Är ju inte så våghalsig av mig och vill gärna hålla mig i pisten. Men maken har försäkrat mig om att jag kommer klara av det... :-) Vi får väl se... 

PS. Kontrasterna är verkligen stora i vårt avlånga land... Om några dagar kommer jag insupa vårinfluenser på trädgårdsmässan, och vara 'långt borta' från snö och vidder.... 

13 kommentarer:

Margot sa...

Härliga bilder du visar!
Men måste erkänna att jag är väldigt glad att det inte finns så mycket snö kvar här, som på dina bilder!
Ser oxå fram emot att åka till mässan, ska bli jättetrevligt!
Ha det bra / Margot

Annelie sa...

Vackert Charlotte! Jag tycker att det tar andan ur en när man ser sådana kontraster och evigheter av snö och klarblå himmer.

Anjas Hill sa...

Det ser helt fantastiskt ut!/Anja

AnnCharlotte sa...

Fantastiskt vackert...skulle inte sakna vårblommorna om jag var där :)

The Secret Garden sa...

Det ser jättehärligt ut på de där bilderna!
Ja visst är landet avlångt...det inser man speciellt den här årstiden. Min trädgård vilar fortfarande under djup snö och på bloggarna har folk fullt upp bland blommorna.

Ha det gott!

Katarina sa...

Vilken fantastisk skidåkning ni har! Och visst lever vi i ett ovanligt långsträckt litet land - alla klimatzoner vittnat verkligen om skillnaden i väderlek. Vi brukar visserligen få vår tidigare än er - men våra vintrar brukar vara desto sämre.
Ha det bra på mässan!

Njut i din trädgård sa...

Jag älskar kontrasterna och jag älskar Sverige! Underbart inlägg!

Gunilla sa...

Oj vilket fint väder ni har. Här har det varit grått i flera dagar. men jag hoppas få njuta av fina vårvinterdagar när vi åker till fjällen till 1 Maj.
Vi far till Umbukta gränsen mot Norge, det finns inget ljuvlligare än att vara i fjällen och det är fint väder.

Ha det trevligt på mässan jag skulle vilja vara där ochså.

Kramen/Gunilla

Frøken Solhat sa...

Hold da op hvor smukt :0) Utroligt at ét land kan være så varieret......det er ikke som i Danmark:0)

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Underbara vinterbilder (tänk att jag skriver det nu när våren äntligen är här och fåglarna kvittrar för fullt utanför fönstret!)

Riktigt riktigt fin blogg!!

Unknown sa...

Vilka härliga bilder! Jag blir så sugen att åka skidor. Trevlig helg=) Kramar/Linda

Dim4ksan sa...

Hela mitt liv sökte jag en gång på ett ställe, tills jag förlorade den ständiga frustrationen att det bara hände en gång. En dag bestämde jag mig för att undersöka och ta reda på hur andra källor indikerar tid, och mina observationer visar att dessa människor https://www.meteoprog.se/sv/ gjorde allt möjligt inom detta område. Jag tror att slutsatsen är klar.

Julia0905 sa...

Jag älskar att spela slots och har redan börjat vinna pengar på dem. Till en början, när jag fortfarande inte förstod något om dem, tittade jag på recensionen på sajten firejoker.se/ och lärde mig mycket användbar information. Det är bekvämt att du kan studera arbetet med den översta sloten utan registrering och pengar.