tisdag 20 april 2010

Vara glad för det lilla...

Att leva i nuet är inte alla gånger så lätt. Man skulle nästan kunna beskriva det som en konstart eller en inställning man kan behöva lära sig, men som också kräver påminnelser lite titt som tätt. Att vara glad för det lilla likaså. Har under senaste tiden beundrat allas stora ruggar med blåsippor och glatt mig med deras ägare. Jag är dock väldigt glad för den enda lilla blåsippa min trädgård förmår :-) Knappt synbar för ögat står den nu och strålar. Har funderat över att göra ett litet staket runt den... Att man kan bli så till sig för en liten blomma...


I dessa härliga men bråda vårtider i trädgården, kan vi också behöva påminna oss om att 'ta det lugnt...' och inte stressa upp oss för allt vi vill göra klart så snabbt som möjligt. Även om vi kanske gör det i ett gott syfte: så att jag kan njuta sen... För det där sen brukar lätt fyllas med annat som bara måste göras först.... Därför har jag bestämt mig för att sluta med det. Och ja, jag tror man helt enkelt kan bestämma sig. Det är förvisso inte lätt om man till sin personlighet är effektiv... Då är det en riktig utmaning.  Men att välja helt enkelt att se det som är klart och det man är nöjd med, i stället för allllt annat som inte är det, försöker jag göra.  Annars blir det aldrig tid till att bara vara och njuta... Men det är klart, det där med påminnelser är viktigt....Jag glömmer så lätt! Min lilla enda blåsippa är min påminnare just nu.

PS. I natt var det kallllllt! Tror några små spirande växter fick 'kalla fötter' ... 

10 kommentarer:

Spirande grönt - sa...

Vilken fin liten påminnare du har:)

Ha en skön tisdagkväll

Rebecca

Njut i din trädgård sa...

Jag gillar din inställning - helt rätt! Grattis till den lilla!

Jag funderar lite, borde jag be Ulf N. om tillstånd om bilderna, vad tycker du?

Thomas sa...

Håller verkligen med dig, man måstenjuta i trädgården.

Vildigt fin blogg. Fina bilder och bra skrivet.

// Thomas
Kolla in min trädgårdsblogg

Glädjekällan sa...

Ja det gäller verkligen att njuta, både av livet och trädgården.
Söt liten blåsippa. Den sätter säkert frön och snart har du fler plantor.
Ha det gott
Birgitta

Lotta 8`) sa...

Hej där :) Jo, jag håller med, jag har också bara en liten blåsippa men jag har ju en!

Jag som har en liten täppa, gläds åt det lilla som händer här hos mig :)

I dag var jag glad åt att det inte var minusgrader i lilla växthuset där tomatplantorna är :)

ha det gott ♥

Mammasblommor sa...

Håller med helt och fullt, så viktigt att ta sig tid att varva ner och bara njuta!!
Blåsipporna är så ljuvliga! Jag är så glad över mina två små sticklingsplantor!
Ha det bra!
//Margot

AnnCharlotte sa...

Men det är ju njutbart att arbeta också...att maniskt rensa ogräs...att gräva och flytta växter...att vattna och låta det få ta tid...utan att stressa.

Charlotte sa...

AnnCharlotte: håller med dig... En av de bästa sätten att koppla av på är just att rensa ogräs....för att inte tala om att vattna - då får verkligen tankarna utrymme.... Det är inte arbetet som inte är njutbart, utan ambitionerna som emellanåt är för höga... :-) Just nu myser jag i stora mått... Man är ju lite svältfödd på allt som finns att sysselsätta sig med i trädgården. Efter en dag ute i det gröna sover man dessutom så gott!

Madame C sa...

Tack söta, söta du för den fina och långa kommentaren hos mig igår. Vet du, sådana goa kommentarer ger varm energi som bubblar upp inombords! Det kom flera fina kommentarer som alla handlade om just det där med att förstå och ta vara på det som är riktigt viktigt i livet. Det här inlägget hos dig går i samma anda - I love! Tack och lov att jag har "En lisa för själen" på sängbordet för den lär mig mycket nytt:) Ha en riktigt härlig onsdag, Charlotta

Kalo sa...

Hej,
vilka vackra bilder du visar!
Karin