onsdag 14 april 2010

Växthusliv

Oh la la... Nu är man igång med det ljuva växthuslivet. Är lite efter i tidsplanen med sådderna. Men, äntligen är alla fröer jordsatta, dahliorna väckta från vintervilan, Agapanthusen likaså och det luktar varm fuktig jord i växthuset - denna ljuva doft!


Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag beställde alla fröer.... Det är redan fullt hus. Det här med behovet av ännu mer plats efter omskolningen, skjuter jag på framtiden. Jag hoppas att talesättet 'Finns det hjärterum, så finns det stjärterum' - även gäller växter.... :-)


Nu börjar passandets tid med värme, vädring och vattning... 

PS. De är några som undrat vad jag handlade på trädgårdsmässan. Det mesta finns med på bilderna ovanför. Det blev ett gäng böcker (dyrgripen är naturligtvis den signerade ' En lisa för själen'), en urläcker rostig pokal-liknande kruka, ett set med med små redskap när man exempelvis vill komma åt i krukor för att greja, några terrakotta-skyltar, en fantastisk anordning bestående av oljade ekpinnar med snöre emellan för att märka ut linjer. Se'n blev det ett stopp också hos en av alla de holländska marknadsutropare som fanns på mässan. Där inhandlades mörkröda/svarta stockrosor, allium 'Lucy Ball' och vallmon 'Perry's White'.


Önskar er alla fina vårdagar!


13 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Lyckliga du som har ett växthus.
Det där med utrymme ja....det är iallafall ett kärt besvär....så det löser sig nog.
Jag har sticklingar i vardagsrumsnöbstret (söder) och frösådderna i köket (norr)...

Ruben sa...

Ser att du sått drakmynta. Bra val! Det är en tacksam växt. Jag har endast den vita, men det har blivit en riktigt stor grupp genom åren. Vilka fina kollage du gör och så prydligt och välordnat du har i växthuset. Vad fint det kommer att bli hos dig i sommar!
/Ruben

gittan sa...

Platsbrist är det eviga problemet. Jag omskolade de sista(?) sådderna igår och nu är det trångt därute! Både i växthuset och utanför med alla krukade perenner. Idag får jag nog ta och plantera knölarna jag beställde från Odla och kolla om perenna-sådderna som står ute i skuggan har grott. Det känns som om jag får gräva en ny rabatt i år "tsss" Jag som gjorde tre förra året! Varav den ena är den stora upphöjda rabatten. Fullt blir det nog oavsett hur mycket gräs vi gräver bort "ler" Vilka problem / kram gittan

Madame C sa...

Härligt inlägg och fantastiska bilder. Blev väldigt sugen på de där ekrullarna med snöre emellan. Hoppas den är praktisk också, för snygg är den så jag dånar:)
Ha det gott,
Charlotta

Mammasblommor sa...

Så mycket frösådder du har! Vad härligt det måste vara att ha ett växthus, det är något jag bara kan drömma om!
Som vanligt gör du härliga bildcollage!
Ha det bra / Margot

Annelie sa...

Du har ambition, det var därför du köpte så mycket fröer.
Ser att du har sällskap utav bin i ditt växthus. Vad härligt! Jag tycker att du gjort förträffliga inköp på mässan, skulle gärna bläddra i de där böckerna - allihopa. Bilderna på lökarna är fina, gillar det lilla fjuniga på taklökarna. Lökarna som ska i jorden e också härliga, med det gröna som skjuter ut.

Ha det gott!

Frøken Solhat sa...

Det ser fantastisk ud Rebecca....der er bare umådeligt svært at begrænse sig når alle de smukke, listige frøkataloger kommer i januar :0)

Pladsmanglen kan sagtens jeg følge dig i.........jeg tro aldig en havekvinde har plads nok - hverken i væksthus eller have. Glæder mig til at følge med når det hele bliver større :0)

Tror også jeg ville gå amok med indkøb hvis jeg kom på så smuk og skøn en messe :0)

Gunilla sa...

Ja nog finns det plats om man har bestämt sig, det är så lätt att köpa många fröpåsar för de tar ju så liten plats.
Värrre blir det när allt gror och det blir alldelens för många plantor. Jag har lite svårt för att kasta.
Boken En lisa för själen köpte jag hos adlibris fick den direkt i brevlådan en otroligt fin bok. Vykorten som Annika lottade ut hade jag ju turen att vinna så då fick jag en autograf av henne. Riktigt roligt.Nu känns det ju som jag lärt känna henne ännu mera så när jag läste i Ica kurieren ett reportage om henne så var det som om hon var så bekant:o)

Drakmyntan har jag lite dålig erfarenhet av den sprider sig ganska lätt. Jag tog upp den plantan jag har och planterade den i en stor kruka som jag grävde ner så då har jag lite mera koll.

Jag är lite rädd för allt som heter mynta, jag vet ju inte om alla sprider sig lätt men de jag provat har gjort det.
Ha en fortsatt fin kväll
Kramen/Gunilla

Fundera grönt sa...

Åh vad fint det ser ut! Härligt! Jag har inte en enda sådd på gång och har inte mycket plats till det... men lite blir det nog sått iallafall... snart. Jag fick med mig en hel del fröer hem från mässan. Mycket ringblommor blir det!
Ha det fint!
Nanna

Bea sa...

Känner så väl igen problemet, köper alldeles för många fröpåsar och tror mig ha obegränsat med utrymme och dessutom gapar fröhyllorna länge i affärerna och lockar till små påfyllningar efter att beställningen är gjord :)
Nåja, jag lever efter ett nytt koncept i år iom mitt nya rum som jag tagit i bruk och jag får de hur allt ordnar sig!
Fina och inspirerande bilder.
Kram / Bea

Annika Christensen sa...

Ja det var mycket fröer.
Så underbart inspirerande du visar för oss.
Jag har sått mina luktärtor idag och det blev fullt av bara dem.
Tänker jag man inte när man köper fröer helt klart.
Kram
annika

Tre trädgårdar sa...

Vad fint du har i ditt växthus! ;) Jag känner igen det där med att förköpa sig på fröer... :) I år blir det bara luktärter för mig och direktsådd av ringblommor, vallmo, sockerärter och lite annat...

Ha det bra i vårvädret!

Hälsn. Sofia

Ester sa...

Hej!
Så mysigt du har det i växthuset! Vi har just satt ut vårt så att man ser hur stor golvytan blir. Längtar så efter att det ska bli färdigt, men eftersom vi bygger av fönster som ska skrapas, målas och glasas, är det ett långtidsprojekt. Önskar det blir lika fint som ditt!
Må så Gott!
Ester