fredag 21 maj 2010

En liten vårrapport

Några tulpaner har börjat blomma, och alla andra är på gåång.... äntligen! Hoppas fler hinner slå ut innan jag åker .... Gillar betong i trädgården, allt från krukor, gjutna rabarberblad, och annat som kan göras i betong. Imponeras av dom som gör sådant själva, det blir så fint. Själv har jag inte lyckats med ett enda litet gjutnings-projekt alls hittills, även fast jag varje år har ambition att åtminstone gjuta av några rabarberblad. Det är tur att man kan hitta fina betong-saker till trädgården i butikerna i stället... Måste bara visa den söta lilla rosen som numera pryder ute. Tycker att den passade så bra tillsammans med moss-stenarna.... 


Hostornas rullade blad håller på att veckla ut sig och den dubbla mörkt röda 'Uncle Tom' kanske, kanske hinner slå ut innan jag åker... Allium 'Ivory Queen' ser lovande ut.


Auruklierna - en av mina favoriter blommar..... Skulle vilja ha maaasoor av sorter.... En dröm vore att ha tillräckligt många för kunna göra en trappa eller teater.... Har en bild i huvudet på hur den skulle se ut och var den skulle vara....


PS. Värmen håller i sig - tror faktiskt att den är här för att stanna! 

Önskar er alla härliga vänner en skön vårhelg i det gröna! 


12 kommentarer:

Ruben sa...

Ja, aldrig trodde man väl att betong skulle platsa i en trädgård, men vad fel man hade. Första gången någon sa, att zinkkrukor var så fina, studsade jag till. Hur kunde man tycka, att zink var fint? Knäppt!! Men nu tycker även jag det.
Fina aurikler, du kanske kan gjutan en trappa i betong till dem? Vid nästa gjutning kommer du att lyckas som det värsta proffs!!!!
Ha en trevlig helg! /Ruben

Annelie sa...

Hejsan!
Känner igen det där med projekt som inte lyckas. Har aldrig prövat det här med betong, men är väldigt sugen. Min lilla dröm är att göra ett gäng betongkrukor till en blandad grupp av höga och låga krukor att pryda ett ställe på baksidan. Man kanske ska börja smått. Att gjuta ett rabarberblad låter ju spännande. Rosen är jättegullig där på mosstenen. Bra köp.

Jag är också sugen på att se den där Uncle Tom. Tjuvkollade online för att se vilken slags tulpan det var och såg att det är en helstilig dubbel en. Den väntar jag spänt på. Hoppas den väntar tills du kommer hem och att den blommar länge.

Alium bollen ska bli kul också. En av de lökar jag tänker att detta året ska det bli av. Så i höst kanske?

Visst är hostan fin så den kommer upp? Jag gillar hur den kommer up ihoprullad, och det gröna som är så nytt och fräsht.

Ljuvliga bilder av aruklierna. Där lärde jag mig en ny svensk blomglosa. Tackar.

Kul att ni fått vackert vårväder, äntligen. Här har vi fått tillbaka lite blå himmel och varma grader efter några dagar av blä.

Idag ska jag med sonens klass på utflykt för att studera pondlife.

Kram från Annelie

AnnCharlotte sa...

Ja betong är fint...och inte så svårt om man hittar bra formar. Men tungt och kladdigt är det förstås... och såklart väldigt roligt.
En av mina tjejer hörde fel den första gångerna jag skulle gjuta....hon trodde att jag skulle njuta...det gjorde jag ju också och det ordvalet lever kvar när det är dags för att gjuta.....;))

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Ljuvliga bilder på betongrosen med mossiga stenar ! Har en total förkärlek för båda ! När jag flyttade från mitt radhus för en del år sedan var det med sorg i hjärtat jag fick lämna kvar hemsläpade mossiga stenar. Konstigt nog har det inte flyttat in nya i min nya trädgård, men dina vackra bilder har väckt lusten igen !

Ha det så jättebra i England och på trädgårdsmässan ! Skall bli spännande att få "följa med" på din blogg !
/Isa

Jord under naglarna sa...

Hostorna har inte kommit fullt lika långt här, men det verkar gå riktigt fort ute i trädgården nu.

Ha det så roligt på Chelsea Flower

Mammasblommor sa...

Härliga bilder!
Mina hostor har precis börjat tittat upp ur jorden med bladspetsarna!
Betongrosen var jätteläcker!!
Ha en skön och trevlig Pingsthelg!
//Margot

Sophia Callmer sa...

Fina aurikler, Violen freckles är så söt tycker jag, lite rolig med sina fläckar. Visst är betong fint, både ute och inne tycker jag, om man använder det med eftertanke. rosen är söt! ha en skön helg/Sophia

Lotta 8`) sa...

Så söt den är, lilla rosen! Passar alldeles utmärkt där den ligger :)

Själv brukar jag lyckas med betonggjutning för jag tänker som så att det finns inga färdiga mallar för hur det "skulle se ut" ;) Skämt å sido, man får prova på ett par gånger innan man lär sig betongen och vilka formar som är bra - plåtburkar är inte bra, det vet jag för man får inte loss gjutnignen ;)

Hoppas få lite rapport från den stora utställningen här på din blogg, du måste fota mycket! Ha en trevlig resa :)

Katarina sa...

Auriklerna är verkligen fina - tar du in dina under vintern?

Annika Christensen sa...

Så mycket vackert du bjuder på ..
Härliga vår eller hur.
Vi som har längtat så vill absolut att värmen stannar.
Fast lite svalare så att jag hinner fota innan det blommar över.
Ha en fortsatt skön helg
Annika
Som jobbar alla vakna timmar känns det som

Bland Blommorna sa...

Känner igen det där med betonggjutning. Själv har jag ett flertal böcker i ämnet, ett par säcker cement i garaget som bara står och väntar och än har jag inte gjutit en enda grej. Men jag älskar att titta på hur duktiga alla andra är att gjuta. Men i år! I år ska jag gjuta!

mitt gröna hjärta sa...

Här har du ytterligare en betong- fantast...Har massor med planer i huvudet och har precis som du haft intentioner i flera år men nu i sommar ska det bli av!
Ha det gott, Jenny