måndag 24 maj 2010

Kompost och skrämselhicka

Har ingen bra kompost för trädgårdsavfall... Vågar knappt säga det högt :-) Jag vet inte vad det är, men jag har svårt att lyckas. Hur jag än bär mig åt växer trädens rötter upp in i komposten... Jag har dubbel marktäckväv underst - men det verkar vara för lite... Själva förmultnings-processen känns det som att jag får att fungera, men det är det där med platsen för den... Kan väl säga som så att komposten är ett av mina 'projekt' i sommar... Måste hitta en bra plats bara, utom räckhåll för törstiga rötter... 


Ballerinan slog ut i dag....

PS. Mer tulpanbilder blir det nästa vecka... Har bett min pappa komma över och dokumentera lite medan jag är borta... Nu bär det av till London....tjolaho.... :-) Fick skrämselhicka i förrgår... Ett mail damp ner i inboxen som talade om att flighten var inställd p g a strejk. Jamen..... är det inte askmoln så är det strejk.... Det ordnade sig dock och vi blev ombokade till en tidigare avgång..... puhhh.....  Kanske inte hinner med att hälsa på hos er alla under de närmaste dagarna... 


Vi höres...... 


14 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Jag tycker också det är lite knepigt med komposten...vad jag vågar lägga i den framförallt...
Vilken tur med flighten. Ha det så trevligt på resan ;))

Frøken Solhat sa...

Rigtig god tur Charlotte....London lyder godt - godt du fik det lavet om.

Jeg har heller aldrig haft succes med komposten....måske man skulle prøve igen :0)

Knus Dorthe

Annelie sa...

Nejmen, kära hjärtanes, hur kunde det här hända? Jag har missat ett inlägg.

Jag är lite sådär också som du beskriver i förra inlägget. Ibland tycker jag att det ska bara vara en färg och enhetligt, sedan kan jag bli trött på det och längta efter något färgsprakande.

Vad kul att se de slutna tulpanerna och sedan på detta inlägg har de öppnat sig. Himla vackert. Och, vilken fin liten staty du har där bredvid tulpanerna.

Jag känner också ibland att tänk om blogvärlden bara visste..., men jag tycker att det som räknas här är att du har en kompost. Själv så är jag bara i tankestadiet. Mina följare skulle säkert häpna över min stökiga hög av avfall bakom förrådet. Skäms lite.

Hoppas verkligen att de slutar strejka, och, att askmoln håller sig på avstånd. Jag ser verkligen fram emot din reseskildring.

Det blir nog bra ska du se.

Kramar från Annelie

Lotta sa...

Så skönt att andra har samma problem med komposter, så slipper man skämmas ensam. Jättevackra tulpanrabatter du har, ska bli roligt att se mer av både din och chelseas trädgårdar. Trevlig resa!
Ps! Gammal sa du? Min äldsta tar studenten nästa vecka. Jag ska sätta studentplakatet på en käpp så jag kan stötta min krumma kropp medan vi väntar på utsläppet. :-)

gittan sa...

Rönnsumakens rötter letade sig envist in i komposten men jag hoppas sliooa sådana bekymmer nu när den är borttagen. London jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag älskar den staden! Hoppas och tror att du får en härligvistelse där / kram gittan

Bea sa...

Att kompostera är en lite konst, men ingen trädgårdskompost ännu hos mig, men däremot för köksavfall och det fin mylla med åren :)
Usch vilken rysare med inhiberat flyg! Hoppas du kom iväg som det var meningen.
Trevlig resa!
Må gott! /Bea

Ruben sa...

Fin färg på tulpan. Hoppas det blir riktigt bra i England och att du kan göra några fynd (eller, du kanske inte är kvar där när de säljer ut växter?). Ser fram emot många inlägg från utställningen.
Ha det gott!
/Ruben

Sophia Callmer sa...

Tur att du kommer i väg!!
Kompost med trädgårdsavfall är svårt, har en i änden av tomten, men det blir gärna mkt ogräs där, grönsaksavfall från köket är betydligt enklare att hantera. ha en fin resa/Sophia

Madame C sa...

Ballerinan är ljuvlig! Ha det bara bäst nu på resan!
Charlotta

Mammasblommor sa...

Vacker tulpan!
Ha en underbar resa! Spännande att få se alla bilder sedan!
//Margot

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härliga bilder.
Ha det så gott i London,
Lydia

Almbacken sa...

Hej Charlotte,

Oj, så kul att jag hittade till din härliga blogg!!! Jag hade har precis varit och köpt komposter och vill egentligen bara läsa om hur enkelt och lätt det är.......men, det är bara att försöka.....jag vill så gärna att det ska bli bra :o)

En skön kväll önskar jag dig,
Maria

Trädgårdsdrömmar sa...

Ha det gott!!! Din trädgårdsavfalls kompost är bra mycket bättre än vår. Den är bara ett berg. Enda höjden i vår trädgård, så kanske kan det bli en rejäl kulle att plantera på om några år....eller inte för det frodas med kirskål där. Hade inget kirskål innan men fick med det i en ros för många år sen.
Så vi har ett kirskålsberg!!!
Kram
Carina

Helena, The Swenglish Home sa...

Tänker på dig i London och styr nu själv mot Sverige istället för Chelsea... ;-D

Hoppas du fick en underbar resa!

Kram, Helena