lördag 1 maj 2010

Regn och flerfronts-insater

Doften, som ångar upp från marken efter ett välgörande regn, är nästan själslig. I natt kom det - det välgörande regnet... De nattliga regnen är de bästa - eller hur! Kombinationen av varma dagar och nattliga regn - 'I like' och även trädgården... 

Har fått en ny kompis tror jag. Herr eller fru ekorre sitter i äppelträdet och tittar på mig när jag far omkring som en yr höna... 

Håller på att städa i trädgården och väcka rabatterna till liv. Det går så där... Har lite svårt att koncentrera mig på en sak i taget... Men det går sakta framåt...på många fronter :-)


Är så nöjd med min enkla nya bänk bakom växthuset. Förstår inte hur jag klarat mig utan den tidigare. Håller på att planera ytterligare en...Man kan inte ha för många avställnings-ytor. Speciellt inte om man är en 'pyssel-fröken' som jag...


Mitt i allt roligt ute-arbete tog orken slut och jag släntrade in för att laga middag till hungriga barn...

PS. Studsmattan är veeerkligen populär....Tror vi är de enda på gatan som tagit fram den.... Håller tummarna för att det ska bli lite varmare i morgon då jag ska fortsätta med flerfronts-insatserna....

7 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Lite här och lite där...känns bekant ;)
Vilka vackra ljuslyktor....skulle kanske göra egna av tomatbukar typ...De skulle inte bli så vackra som dina men de skulle nog passa i min lilla trädgård.

Annelie sa...

Vilken fin korre! Jag saknar de svenska fina ekorrarna med den lite rödbruna färgen och tofsen på örat. Så fina.
Att koncentrera dig på en sak itaget, när jag läste det förstod jag mitt problem. Jag vill så mycket just nu att det inte blir något, just för att jag inte kan koncentrera mig på just EN SAK I TAGET.
Mmmm, doften av regn. Jag kan sluta ögonen och känna den, och höra det. Andra dofter lyfts fram av regn och det känns renande. Nattregn är ju väldigt bra. På de heta somrarna här så kan det hända att det kommer ett åskväder på eftermiddagen iblan, då är det så skönt för att det sänker temperaturen några grader.

Ha en riktigt bra söndag.

Annelie

Mammasblommor sa...

Visst vore det perfekt med regn nattetid och fint väder på dagen!
Om vi fick bestämma så......:o)
Känner igen det där att ha svårt att koncentrera sig på en sak,när man vill göra så mycket!!
Mysiga bilder!
Kul med små vänner i trädgården!!
Ha det så gott!!
//Margot

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej, jätte fina bilder! Är det ett planteringsbord där...eller??? Ja jag vet...jag och mina planteringsbord...men det ser jätte fint ut! Vill du vara med i min "samling"???

gittan sa...

Aha, du har hittat ett namn för det där som jag också gör "ler"

Avlastningsytor har jag inget som helst behov av - jag hamnar ALLTID på marken i slutänden. Maken har försök på alla sätt att göra olika, välanpassade planteringsbord där jag står "asg" men jag förflyttar mig ganska snabbt till gräsnivå igen =)
Hoppas du fick en skön dag därute även idag / kram gittan

Lena Andersson sa...

Jag blir lite irriterad när jag måste bryta och gå in och laga mat så i dessa tider skulle man ha hela frysen full av matlådor = )

Njut i din trädgård sa...

Det ser så trevligt ut på din bänk, så mycket trädgårdflow!

Känner igen mig - sparkade boll- beskar rosor - sparkade boll - beskar rosor ...