onsdag 30 juni 2010

En bil kommer lastad... Med vadå...?

Hihi... hem kom vi.... men några väskor och plantor fick helt inte plats i bagaget, utan fick hållas i famnen....eller klämmas in bredvid fötterna.... Vad gör man inte för lite plantfynd eller 'fådda' gåvor...... :-) 


Sprang direkt ut i trädgården när vi kom hem för att se vad som hänt sedan sist. Och jisses vilken växtkraft som hinns med på fem dagar......  Tyvärr också på ohyrefronten.... Ut ur växthuset åkte plantorna med de värsta angreppen för åtgärd inom snar framtid.... Och fram med vattenslangen för vattning på behövliga ställen....... 

I dag har det varit riktigt varmt och ganska kvavt - skönt för omväxlings skull (långkalsongerna är nu bortpackade...). Men rätt var det var blev det busväder med störtregn och rejäl åska och trädgårdspysslorna fick avbrytas. Min 'vilda ros' som doftar fantastiskt, blommar kort tid, remonterar inte och sprider sig som ogräs..... Men som är helt underbar.... blommar nu. Tror att den heter Finlands vita ros. 


Alla nyköp står utplacerade i rabatterna i väntan på nedgrävning.... kul, kul!!! Har en japansk lönn (min ögonsten...) i Växthusrabatten som måste ansas hårt varje år för att inte bli för stor. Angenäma problem.... Under lönnen i skuggan finns några små söta vita allium (Ivory Queen). Man måste nästan böja sig ner och lyfta undan några grenar för att kunna se dom... Så nu ryker de nedersta grenarna och några till för att lätta upp i bladverket och hålla formen på lönnen som jag vill ha den. 


PS. Nu känns det verkligen att det ÄR sommar! Värmen var den sista pusselbiten som fattades.....

Ha en fortsatt varm och go' sommarvecka!

22 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Charlotte - hvilken drømmelast du bringer hjem :0)

5 dage er frygtelig LAAAANG tid i haven her i juni måned.....der sker såååååååå maaaaaange ting på ingen tid ....eller....*SMILER*

Knus Dorthe

Mimi sa...

Visst är det där Finlands vita ros! Här i Finland kallr vi den helt enkelt för Midsommarrosen. Hos mig blommar den punktligt alltid på midsommaren. Oberoende av hurdan våren har varit. Vilket alldeles otroligt härligt lass med växter! Säkert skönt att komma hem med alltsammans, och dessutom extra roligt att springa sin trädgårdsrunda! Hälsn Mimi

Spirande grönt - sa...

Vilket härligt lass! Och skönt att kunna stuva undan långkalsongerna:)

Ha en fin onsdagkväll,

Rebecca

Lotta sa...

Haha, det var snyggt lastat! Handen på hjärtat, hade resväskorna eller växterna blivit kvar om ni inte fått plats? Ha en rolig vecka med alla fynd!

Inger sa...

Ja, det är Finlands vita ros som du visar. Härligt med nya växter till din trädgård. Har åskat och regnat flera timmar hos oss i eftermiddag och nu hör jag åskan igen.
Ha det gott!

Marie Lithén sa...

Midsommarrosen lät ju väldigt trevligt, i stort sett den enda som klarat den här vintern hos mig. Lönnen och Funkian ihop är ju väldigt snygga!

gittan sa...

hahaha... det är inte lätt att vara trädgårdsbiten. Men jag konstaterar ju att du har förliten bil! En pic-up är det som gäller (maken har en sån som tur är) när man ska lasta mycket. Vad har hänt med takräckena våra föräldrar lastade bagaget på när man körde på semester som barn? De hade ju kommit väl till pass för resväskorna =)
Hoppas du får bukt med ohyran / kram gittan

Anita sa...

Så kjekt da med fulle bilen med planter...å så mye fint!!

Jeg holder på å "ordne" bloggen min...sliter veldig med å få bort rammen som er rundt bildene som jeg legge inn på bloggen....ser at du ikke har slike rammer..har du tatt dem bort på et hvis???

Anita

Anonym sa...

Beautiful flowers and pictures! Sunny greetings

Gunilla sa...

Ja skulle ha gjort samma sak för att få hem plantorna.
Visst är det roligt att få lite nytt och få ett bryderi vart det skall planteras för när det är nästan gratis så finns det alltid plats någonstans.


Ohyran borde kunna utrotas för det ställer till riktiga problem, man går och väntar på att det skall blomma och så är det något annat som får njuta av fägringen :o(

Ha en riktigt fin sommar
Kramen/Gunilla

Unknown sa...

Ja, nu har vi det härligt och gott. Vad kul det måste vara att komma hem med så mycket nytt till trädgården! Den lilla alliumen var ju helt bedårande!
Ha det gott,
Charlotta

Ruben sa...

Vilken härlig bild! En baklucka full med förväntningar!!! Tycker mig se några rutor! De är favoriter hos mig (bland alla andra favoriter ;-), man har ju ganska många)! Lycka till med planteringen. Nu har du några dagars huvudbry över var du ska sätta nyförvärven, antar jag! ;-)
Ha det gott!
/Ruben

Katarina sa...

Njuuut av sommarvärmen!

Cilla sa...

Vilken underbar baklucka, full med möjligheter. Får du plats med allt ? ;-)

Njut av solen och värmen.

Cilla♥

IreneL sa...

Det där var en härligt fullastad bil...underbart!
Ha en fin dag! / Irene

Lotta Sultan sa...

vad skoj med allt nytt.
jag har också en japansk lönn, en dvärglönn.
http://solrum2.blogspot.com/2010/05/som-finast.html
den växer även den så det knakar... funderar på beskärning av den. den är ju rätt fin när den bara får vara också...

Annelie sa...

Åh, vilka lyckliga plantor som får ett bo hemma hos dig i din fina trädgård. Om de bara visste hur bra de kommer att få det. Kan nästan föreställa mig tisslet och tasslet mellan dem på vägen hem till dig.

Det var på tiden att långkalsongerna blev bortpackade. Det är ju juli nu, och vad skönt att du äntligen fått sommar där uppe i norra Sverige.

Gillar också den japanska lönnen. Stannar alltid till och kollar pris när jag är ute och shoppar på trädgårdsaffärerna. Sött med de små vita alliumbollarna under.

Dags att väcka pojkarna och göra oss i ordning för att cykla till simlektioner.

Ha det så gott och kram

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hallojsan!
Så där ser det ut när jag åker till landet varje år... det är ju en ö så det gäller att ha lite med sig ut:-)

Ha det gott, H.

Helena, The Swenglish Home sa...

Haha, Ruben uttryckte det på pricken: en baklucka fylld med förväntningar! Och lite som julafton att packa ur allt och kanske till och med hitta sådant du glömt att du fått med dig? Hur som helst så kommer allt att bli SÅ fint och om jag får drömma fritt så står ett glas saft i din trädgård i manuset till min önskedröm...;-D

Happy planting nu, och kram på dig!
Helena, The Swenglish Home

Almbacken sa...

Läckra bilder, Charlotte! Dina vita alliumbollarna är hur fina som helst. jag hade tänkt sätta blå till hösten men nu funderar jag på vita istället....tack och lov är det ju ett tag till dess.

Finlands vita ros är ljuvlig!!!

Kram,
Maria

Mamma Mimmi sa...

Vad kul att få dina tankar om potatisinlägget och dina vänliga ord om kunskapen på ämnet. Så lustigt - jag som läser din blogg flitigt och fascineras av all din kunskap och hur otroligt skickligt du designar och genomför dina trädgårdsprojekt. Man kanske inte är sååå mycket av en klantig amatör som man känner sig när man tänker efter. Ha en riktigt gó helg med förhoppning om massor av sol! Kram Mimmi

Margot sa...

Vilket härligt innehåll i bakluckan! Så ska det se ut!! :o))
Ja nu behövs minsann inga långkalsonger, nu är det riktig sommar!
Härliga bilder!
Ha det gott!
Kram Margot