lördag 5 juni 2010

Garden of Sweden

Är en magasinsfantast... Älskar dem med vackra och inspirerande bilder i.... Hyllorna dignar hemma av allsköns nummer. Trädgård förstås, men också inredning och mat.... Försöker alltid köpa med mig magasin när jag är utomlands. I England sist blev det ett gäng trädgårdstidningar, men också Jamie - good food, great times. Exemplaret har legat oläst fram tills i dag.  Och döm om min förvåning när det första reportaget i tidningen handlar om Sverige och Rosendals trädgård. Den legendariska kocken har vid ett besök hos oss landat på Rosendal för ett matlagningsäventyr. Jamie öser superlativer över Sveriges natur och mat... Två recept delar han med sig av, ett på Pytt i panna och ett på Röbetsgravad lax.... Dessa kommer att finnas med i hans nästa kokbok Jamie Does... Riktigt kul!


- Swedish food dosen't get shouted about enough, but it's absolutely first class -


Tidningen innehåller mycket trädgårdskänsla, vilket är extra roligt och naturligt antar jag för Jamie eftersom han verkar synnerligen intresserad av själva odlandet av råvarorna han sedan tillagar.

*
Blomsterfägringen hos mig är fortfarande mycket tulpaner... Förutom alla träd förstås... Snart slår tovsippan (Anemone multifida 'Rubra') ut sina cerisa blommor.... 


De botaniska små sluter sig så fint när solen försvinner. Grannen har ett stort och fint Lärkträd som står nära tomtgränsen. Det gör att det nästan känns som mitt också :-) Lärkträd är bara för vackra med sina sirliga grenar och små söta kottar på rad....


Visst är knoppöppningen hos allium som en skönhetsresa.....mot fulländad lila triumf.....

Bild på samma knopp som i gårdagens inlägg...
PS. Middag i kvällsolen med familjen och skön stund i solstolen gör att jag nu har kraft för en liten sväng till med roliga sysslor i det gröna.... Är inne i ett flow - bäst att passa på, för då händer det grejer..... :-)

Ha en bra söndag kära vänner!

19 kommentarer:

Almbacken sa...

Hej Charlotte,

Hi, hi, jag är precis som du, älskar trädgårds- och inredningstidningar:o)

Men, vilken fantastisk bild du har som header! Trädgården är ljuvlig och fotot jättebra.

Ha en skön kväll!

Soffan med barnen väntar efter grillmiddag på terassen.

Maria

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Har också stora högar med trädgårds-, inrednings- och matmagasin. På något underligt sätt letar dom sig in !

Jamie är en stor favorit hos mig, mycket för att han brinner för god, bra mat och för att han verkligen vill förmedla att det är lika enkelt att laga den som annan mat.

Satt som klistrad när serien från hans trädgård gick när han lagade mat som han plockat där och lagade i sin fantasiska ugn i trädgården. En sån skulle man ha !!

Ha en underbar vecka !
kram/Isa

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Halloj!
Älskar din nya header, men får bara se på den i 3-5 sekunder sedan försvinner den (varje gång)...
Fint reportage du gör:-)
Ha det!

Annelie sa...

Jag är också en total "magazine junkie" och jag måste säga att sverige har många bra inrednings-, matlagnings-, och trädgårdstigningar. Varje gång jag åker hem från Sverige har jag med mig en stor bunt som jag gottar mig i när jag kommer hem till Boston.

Guuud så kul att Jamie skriver om Sverige, jag blir så himla stolt varje gång mitt hemland näms i utländska tidningar. Har precis tittat färdigt på hans Food Revolution här i USA.

Kul med den rödbetsgravade laxen. Den blev så väldigt röd. Tycker själv att trädgård och mat går bra ihop och har funderat på att ha lite mer matinslag på min blogg. Började lite smått med jordgubbarna.

Vackert med det cerisa som kommer i din trädgård, nu verkar det som om du är i början av ett fyrverkeri. Är lite förälskad i det där lärkträdet, det är väl himla läckert.

Så kul att se knoppöppningen. Skulle gärna ha en av de där trädgårdskamerorna som man kan filma eller ta kort, steg för steg, så att man kan följa hela öppningen från knopp till blomma.

Ojoj, måste springa.

Kram kram, min vän.

Härligt inlägg.

Annelie

Annelie sa...

Oh, ja, heldiggar nya headern.
Verkar inte försvinna för mig.

Annika Christensen sa...

Vilken fin ingångsbild!!
Du har verkligen en fin trädgård.
Kul med tidningar men den har jag aldrig sett...
Tack för tipset.
Ha en skön söndag
Annika

Ruben sa...

Man blir alltid glad när någon skriver något positivt om Sverige. Jag räknar mig inte alls som nationalistisk, men är nog det innerst inne ändå! ;-) Rosendal har lite annorlunda rätter och bakverk. Men inte går deras morotskaka upp mot min!!! ;-)
Vilken fantastiskt fin trädgård du har. Det har jag misstänkt länge, men när man ser headern blir man ju helt tagen!!!!
Den växt som du kallar tovsippa, kanske heter så, men vi har en vit som vi kallar tovsippa. Din ser ut att bli väldigt fin.
Ha det gott!
/Ruben

Frøken Solhat sa...

Smuk smuk header Charlotte :0)

.....jeg forstår godt Jamie Olivers facination af svensk natur :0)

Charlotte sa...

Halloj Ruben!

Jorå, det är en tovsippa...den heter dessutom nästan som du :-) Anemone multifida 'Rubra' (har lagt till det nu i texten...)

Har också en vit tovsippa som ser annorlunda ut i bladverket som heter Anemone sylvestris. Gissar att de är den du kanske har....

Jag och namn är ju inte bästa vänner :-) så jag var faktiskt tvungen att kila över till växthuset för att kontrollera bland alla labels från inköpta växter genom åren. Det tur man har ett 'välordnat' kartotek som lätt går att hitta i hihi.... Men minnet svek mig inte denna gång...

•lotta på solrum• sa...

ja, allium är även vackra outslagna!

Mammasblommor sa...

Verkligen fin headerbild, men den försvinner för mig också!
Jag samlar också på mig olika sorters tidningar, både mat- inrednings-och trädgårdstidningar!
Härliga bilder du visar!
Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Kul med tidningar. Gillar Jamie....
Så fint det ser ut i din trädgård.
Härlig tid nu....superhärlig ;)

Lotta sa...

Så vackert du har det. Jag gillar också magasin med riktigt glassiga bilder och får med jämna mellanrum några papperskassar fyllda med utländska trädgårdstidningar av bekanta. Då är det julafton en lång tid framöver. Ha en fortsatt trevlig helg.

Bea sa...

Hi, hi, finns det månne ngt som kallas för missbrukare av trädgårdslektyr? Isåfall sällar jag mig till den gruppen, för hos mig ligger en mängd tidningar och så mysigt med alla sköna ideér och vackra reportagen från olika trädgårdar.
Men..din blogg är också en stor inspiration med vackert och många trevliga tips.
Ekfaten är så fina!
Må gott! /Bea

Sophia Callmer sa...

Fin header!! och roligt med Jamie olivier reportaget, och alliumknoppen är så fin, man ser riktigt hur blommorna är på väg att veckla ut sig i all sin härlighet, ha det gott/Sophia

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Njuter din bilder Charlotte! Är den nya öppningsbilden från din trädgård? Iså fall förstår jag att en resa i slutet av maj är en slags skräckblandad förtjusning...

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice sa...

Underbara tunnor från vin & sprit! Jag kanske skulle ta och åka ner till Åhus (1,5 mil) till Absolut-fabriken och se om dom har några tunnor över!:) Det kommer att bli hur snyggt som helst att plantera i dom tunnorna, ser fram emot att se resultatet...

Ha en bra vecka.

Jens

Helena sa...

Kära Charlotte,

Ja, efter en underbar vecka i vackra försommarSverige är jag nu tillbaka vid en fungerande internetuppkoppling (lite si och så med den på vischan i Sverige...) och en chans att läsa ikapp lite hos dig. Och här finns alldeles sagolika bilder i mängd att läsa ikapp! Himmel så vackra foton du tar och jisses så inspirerad jag nu är att något år ta mig till Chelsea!! Men lika inspirerad att en vacker dag ta mig till Norrland och landa i ditt gröna paradis, för åh så fint du har det hos dig!

Hoppla, såg just att du gjort ett inlägg hos mig och tack för dina varma ord där. Jag känner ju precis som du, att positiv energi och värmande uppmuntran kan det bara inte bli för mycket av, men kanske var det svensken i mig som oroade mig för hur dessa ryggklappar skulle kunna ses på av andra. Men nu känner jag mig stärkt att fortsätta ösa, skopa, hinka beröm där jag så önskar! ;-D

Tack för dina alltid så tänkvärda och varma ord, Charlotte, du tillför mitt liv härlig bloggad glädje!

Kramar från det svengelska hemmet,
Helena

Rosor och Spetsar sa...

Vilken liten söting du visar, en röd tovsippa, den ser så vacker ut. Jag visste inte att det fanns i den färgen, sprider den sig lika mycket som sin vita kompis?
Vilken lycka att ha så många vackra ekfat att plantera i, de blir ju bara vackrare med åren. Här har första rosen slagit ut o nästa buske är full med knoppar färdiga att brista.
Har idag klippt ner en Helenaros som bara har några kvistar kvar med liv i o det känns i hjärtat för den var enorm förra sommaren.
Ha en fin vecka
Kram
Annelie