tisdag 22 juni 2010

Nu är det slut....

....med den ljuvliga tulpantiden. Eller, några få falnande skuggor av vårens tulpanprakt håller fortfarande skenet uppe i rabatterna....


Tulpanen 'Hollywood' har precis fått byta plats från Växthusrabatten till Cirkelrabatten, där den kommer passa mycket bättre. Uppgrävd och näst intill utblommad är den fortfarande vacker.....

  

Framsidan av den nya rabatten jag håller på att gräva till, Trädrabatten, har en lite vildare växtlighet med aklejor, prästkragar, knölklocka (gu' bevars...), rosor, liljor, stjärnflocka, digitalis, lungört, violkungsljus, gullvivor... och ja, lite gott och blandat i en slags mormorsliknande ej så ordningsam mix som jag gillar mycket..... vilt och galet är det här... 


Trädrabatten sett från Cirkelrabatten.... Den stora Plymspirean till vänster är säkert 8-10 meter i omkrets. En fin och pampig solitär som fanns här när vi flyttade hit. 


Trädrabatten ligger nära grusdelen i trädgården, de sitter nästan i hop....


Syréntiden och har tagit vid, om än den är kort.... Det gäller att passa på att ta in buketter... varje dag.... Tur ingen i familjen är allergisk, för det doftar lika mycket syrén inomhus som utomhus hos mig just nu :-)

  
PS. Snart är alla sommarplanteringar klara, det tar sin lilla tid att få ut alla plantor på sin rätta plats.... I dag fyndade jag även några växter på halva priset, en uppstammad cypress och en azalea, .... Att man inte kan låta bli..... Gäller att hitta en plats för dem också.............. Vet inte om jag törs berätta.... Men, det är ju inte särskilt varmt just nu........ I förrgår hade jag långkalsonger på mig.....  Ja, jag vet.... :-)  Men det var riktigt skönt att slippa frysa...... (det kanske var 12° ute...). Har man blivit lärd sedan barnsben att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.... är jag van att klä mig efter behov och inte efter årstid......... Och sen kan jag ju skylla på att jag bor i Norrland - eller hur! Barnen (12 o 15 år) tycker förvisso att jag är pinsam.... :-)

Önskar värme och sol nu.... Har hört att det ska bli riktigt varmt till helgen.... DET vill jag gärna tro på!

Önskar er alla en fin midsommarvecka! 

27 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful!!!
Kisses

Annelie sa...

Skönt att se att de jag beundrar har lite vilt och galet också, inte bara ordning och reda. Jag har ju själv mycket av den ej så ordningsamma mixen.

Visst är tulpanenerna fortfarande vackra, jättevackra faktist.

Vilken hälsosam och grön matta ni har. Våran håller på att torka lite redan. Ser helt nyklippt ut med sina ränder. Trädrabatten är vacker och plymspieran är himla go. Jag är inte alls missunsam att du har en så stor och fin trädgård att du skulle kunna ha guidade turer. Inte alls missunsam, som sagt. Men avundsjuk, det är jag.

Min 8 åring gick precis förbi och såg din trädgård och sa "Oh, that's a nice garden!" Yes, sa jag, and here is the owner, Charlotte, och jag visade bilden på trädgårdsmästaren i sin mössa.

Kram på dig!

Mimi sa...

Härliga bilder ifrån din vackra trädgård, och vet du för en vecka sedan var jag också klädd i vackra grå långkallingar!! Den här våren-försommaren har varit skitkall! (Förutom då den en vecka långa värmeböljan i mitten av maj som mördade mitt gullregn GRRR).

Robur d'Amour sa...

You have some nice photos, BUT do you think it is a good idea to have a blog written in Swedish.

Most of the comments on your blog are also in Swedish. It suggests that people from other countries find your blog hard to read.

You have a Google translate button on your page. Have you tried using this.

Just try translating your full home page - tradgardsflow.blogspot.com - into English. It takes a very long time. I many people might simply give up.

You could simply translate a post into English yourself, using Google translate, and post the translated English version.

Lotta sa...

Lika vackert som vanligt. Skulle du få för dig att bli ormägare så kan jag rekommendera min kobrakalla. Lappen är sen länge borta, men det var den härdigaste arten. Planterad under ett träd för 6 år sen och har fått ett nytt huvud varje år. Lätt som en plätt! Vad är det förresten för träd i din trädrabatt?
Ha en bra vecka och en fin midsommarhelg!

gittan sa...

Vackert, vackert! Inte behöver du skämmas för långkallingarna. Jag hade vinterjackan på mig förra helgen och inte ens det räckte för att slippa frysa. Jag var tvungen att ha en långärmad tröja och en tjock sweatshirt inunder eftersom vinden var bitande kall. Det lustiga är att efter den förmiddagsklädseln slog vädret om och på eftermiddagen samma dag gick jag i bikini "skrattar"
För mig är ding trädgård stor! Jag har bra ynka 800 kvm att rå om =( Hade mer än gärna haft 2000 kvm. Ha en fin vecka / kram gittan

Sophia Callmer sa...

Trädrabatten var jätte fin! Visst är det skönt att slippa frysa, jag är likadan och tar dubbla byxor på mig när jag ska ut i trädgården. Men är inte nästan allt pinsamt när man har tonårsbarn? Min son 15 år tycker ofta att jag är pinsam..jag ska helst vara väldigt "vanlig" ( vad det nu är?). kram!

Marie Lithén sa...

Ja, var är värmen????? Det är kläder på som gäller, men känns ju galet i slutet på juni. Väldigt fint har du, skulle verkligen inte ha något emot att vandra där:-)

•lotta på solrum• sa...

det är synd att det inte både kan vara varmt och ljust på samma gång. då hade man kunnat utnyttja kvällarna ännu bättre.
sen undrar jag, vad är det för en GALET vacker trädgård du har människa!?
:-)
måste sätta mig och gå igenom din blogg ordentligt och bara njuta. snart!

Helena sa...

Kära Charlotte,
Efter några dagar utan dator, på "tur" i vackra Devon, har jag nu återvänt och kastat mig över mina favoritbloggar. Och jodå, två otroligt fina trädgårdsflowande inlägg har jag missat och stönar här vid mitt skrivbord över hur fint allt är.

Min sambo uttryckte en gång ganska bra vilken typ av trädgård han gillar: Not a garden that says 'here I am', but one that says ' come and explore me'. Och även om dina gräsmattor är avundsvärt parkliknande, så ser allt annat ut som om det inbjuder till att 'come and explore me'. Du har verkligen ett underbart öga för komposition och för något som jag tjatar sönder sambons öron med när det gäller mina behov vid inredning inne: 'balans'.

Oj, förlåt mig, här sitter jag som någon kulturreporter och tycker en massa saker och tolkar hej vilt hur jag ser på ditt skapande. Jag skulle ju ha kunnat sammanfatta det kort istället: "Vackert, Charlotte!"

VArm kram från ett för dagen sommarvarmt och långkalsongsfritt England,
Helena, The Swenglish Home

AnnCharlotte sa...

Jag blir bara mer och mer nyfiken på din trädgård...kul med helhetsbilder...
När man kan vara pinsam utan att själv må illa av det då tycker jag att man hanterar vuxenheten bra ,)
Då är man ju trygg i sig själv och kan stå för vad man gör...och dessutom slippa frysa ;)))

Mammasblommor sa...

Din trädrabatt ser superhärlig ut! Mormorsliknande i ej så ordningssam mix låter härligt, det gillar jag! Låter rätt så likt tillståndet i mina rabatter, där jag försöker få plats med så mycket som möjligt!
Det är så himla fint i din trädgård, och så stor den är! jag blir bara "lite" avis :o)
Vilken otroligt magnifik syren, så vackert!
Här tycks vädret ha stabiliserat sig och det är varmt och skönt! Hoppas bara att det fortsätter så!!
Ha det gott!
Kram Margot

Anonym sa...

Ååååh så vackert du har det i din trädgård och vad kul att du bjuder på fler helhetsbilder. Gillade dina bilder från rabatten som du gräver nu (visade mannen hur man kan göra med vin till den hårt kroppsarbetande trädgårdsmästaren !)
Hoppas det blir varmare hos er också, idag har vi haft SOL och 23 grader varmt, HÄRLIGT.
Glad midsommar! Hälsn. Åsa

Spirande grönt - sa...

Trädrabatten ser väldigt fin ut, gillar kantstenen.

Ha en fin fortsatt vecka,

Rebecca

Lena Andersson sa...

Underbar trädgård, jag älskar lång kalsonger jag är lika pinsam som du.
mvh Lena

godastunder-tokigaidéer sa...

Gud så vackert det ser ut i din fina trädgård. Vill bara se mer ....

Ha det gott
Kram Anna

Katarina sa...

Charlote, din trädgård är så otroligt vacker!!! jag njuuter...
Kram

Of Spring and Summer sa...

Oj, så fint och vackert du har det i din trädgård! Och stor verkar den vara! Fina gräsmattor och "vilda" rabatter blir vackert tillsammans!
Önskar en glad och trevlig Midsommar!
Kram Ingrid

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Kan aldrig se mig mätt på bilder från din fantastiska trädgård !! Den är så otroligt vacker och stor och med uppväxta träd och lummighet vilket jag saknar i min.

Tack för alla dina fina kommentarer på min blogg !

Hoppas du får en riktig varm och trevlig midsommar (utan långkalsonger) ! Den här försommaren har varit riktig ruggig och både varm och kall samtidigt vilken har gjort en helt förvirrad vad man ska ha på sig. Bättre då att klä på sig så man slipper frysa!

Kram från Isa

Helena sa...

Kära Charlotte,
Jag känner igen detta med att bloggläsning och egna inlägg äter alltmer av skönhetssömnen... Jag blir så, så glad varje gång jag ser en kommentar från dig hos mig, men jag hoppas att du aldrig känner att du måste kommentera, om tiden känns knapp. Särskilt nu på sommaren känns det som om jag inte alls hinner med mina bloggrundor som jag skulle önska, och inte mycket annat heller för den delen! ;-D

Jag är usel på trädgårdsväxtnamn, men jag är lite osäker på om det var en Veronica i mitt förra inlägg, då jag stal några knoppande blom"svansar" från vår stora buske som växer över... äsch, vad heter det.... vår bågformade "arch" som leder till nästa del av trädgården... Hm, inte så redig beskrivning kanske, men kan Veronicor bli gigantiska buskar? Himmel, vilken trädgårdsanalfabet jag är! ;-D

Varmaste kramar till dig och en riktigt skön och avkopplande midsommar önskar
Helena

Monica sa...

Hej, har tittat in här för första gången. Det är alldeles otroligt så duktig du är med trädgård och foto. Jättevackert!

Annelie sa...

Hejsan vännen.

Ville bara säga något i stil med vad Helena sa.
Känn aldrig att du måste kommentera på varje inlägg jag har, och när du gör det, några rader räcker så bra.
Du har börjat få så många anhängare och kommentarer nu, och med en så stor och fin trädgård och en familj med barn så måste något ge.
Jag vet att du inte är någon snobb om du trappar ner lite, utan du är en av de mest "down to earth" jag träffat på i bloggvärlden. Du har ett knivskarpt analytiskt tänkande och jag har uppskattat hur du har läst varje rad, mellan raderna, tittat på mina bilder och SETT dem, mer än någon annan. Sånt tar tid.

Känn inte att du måste. Jag vet att du finns där.

Kram kram och ha det så bra. Hoppas att du blir riktigt bortskämd av svärmor.

Annelie sa...

Lustigt, min kommentar försvann också, efter ett Error meddelande från Blogger. Har hänt förut att jag får massa krångel när jag lämnar kommentarer. Läste någonstans att man kan reset Safari (som jag har) och då funkar det som det ska igen.

mitt gröna hjärta sa...

Å vilken underbar syrén du har, förstår verkligen att det luktar syréner både ute och inne hos dig:)
Rosentornet har min pappa byggt, bra med pappor som kan förverkliga alla projekt.... Och du, jag hoppas verkligen du slipper långkalsongerna i morgon! Glad midsommar, kram Jenny

Bea sa...

Hej vännen!
Oj, oj, så vacker trädgård du har, grönska, fina rabatter och trevliga detaljer som gör det inbjudande och charmigt.
Fniss...att man inte kan låta bli... detsamma gäller för min del!
Jag fick den äran att plantera några krukor på jobbet och frestelsen tog överhanden i samband med att jag var på uppköp av blommorna, bl. a Fjärilslavendeln och en Änglatrumpet m.m. nåväl, sämre laster kan man ha ;)

Vi har haft ett ljuvligt sommarväder idag och det verkar hålla hela midsommaren :)

Önskar dig en riktigt skön Midsommar! /Bea

Almbacken sa...

Ack, så vackert! jag instämmer med alla som kommenterat och ljublat innan mig. Så himla trevligt med helheltsbilder också.

Önskar dig en skön och varm midsommar!

Kram / Maria

Börjelundskan sa...

Hej Charlotte!

Kom in hit av en slump,... jösses vilken trädgård du har,.. så vacker. Jag har kikat runt en bra stund nu, och jag ser bara mer och mer som inspirerar mig. Här ska jag hälsa på i fortsättningen :).

Önskar dig en härlig Midsommarhelg. Kram Cin