tisdag 13 juli 2010

En härlig sommardag

Det är nå't speciellt med solrosor som tilltalar mig..... Vet inte om det är för att de känns så rustika och pampiga... och även är charmiga utblommade....Nu blommar 'Paquito Mixture' bakom växthuset, en låg solros på ca 50 cm som förgrenar sig fint och har vackra blommor.


 Ringblomman 'Flashback Mix' blommar i flera olika färgställningar. Den här blekt aprikosfärgade varianten med mörkare undersida är en riktig skönhet... Både solrosen och ringblomman är nya sorter för mig i år.


Pompomdahlian 'Natal' däremot, är en trogen återkommande glädjespridare i tunnorna som man aldrig blir besviken på.


Vallmo i morgonsolen...mmm. Dessa står i gruset, helt utanför rabatten, och är fjolårets fröavlämningar....


Är på en liten besökstripp till nordligare breddgrader... Den sköna sommarvärmen fortsätter och i dag har varit en härlig dag i barndomens sommarstuga med pilkastning, kvällssol och kvällsdopp...


PS. Sitter i kvällsolen nu (klockan är kring midnatt) och tittar ut över åkrarna.... Skådade precis en padda som skuttade förbi mig på gräsmattan... Underbart! De enda ljud som hörs är fåglarnas kvitter och myggens vinande ..... Det är dags att gå och lägga sig..... och säga tack för i dag.... I morgon blir en ny fin sommardag!

Ha det gott!

12 kommentarer:

Lotta sa...

Det ser underbart härligt ut!... och kvällssol har du också. Här är det kolsvart men jag sitter med öppet fönster och ett glas kall martini och lyssnar till ugglorna som skriker på varandra här utanför. Magiska sommarkvällar!!!
Ha en riktigt fin sommardag imorgon.

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Hittade hit via Trädgårdsdrömmar.
Så fina bilder du tar och vilken fantastisk trädgård! En inspirationskälla av stora mått, hit återkommer jag mer än gärna.
Må så gott
/Karin

AnnCharlotte sa...

Åh så härligt du har det...
Hos mig är inte kvällarna lika ljusa men varma är de...såna ljuvliga kvällar kan jag längta efter hela året och nu är de äntligen här ;)

gittan sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på! Inte lika ljusa men ack så härliga är kvällarna här. Jag njuter och önskar att vi haft sommar hela året (det hade passat min frusna kropp) Solrosor tillhör även mina favoriter fast i år glömdes de bort och står som små, korta spön bakom växthuset. Undrar just om det blir några blommor på dem i år? Ha det gott / kram gittan

Mimi sa...

Vackra bilder! Pompomdahlian är underbar. Solrosor blir alltid bortglömda hos mig. Och i år sådde jag så lite fröer pga. renovering i stan. Hälsn mimi

Cilla sa...

Underbar blommor du har! Här i söder blommar det oxå för fullt, men nu idag får vi nog åska! Lite efterlängtat regna hde suttit fint i rabatterna!

Cilla♥

Annelie sa...

Nog är det något speciellt med solrosor. Tror att det är en av de första blommorna man lär sig namnet på som liten, och som liten är det inte så konstigt att man blir tagen av en blomma som reser sig mot himlen, högre upp än man kan nå. Pampiga är de. Gillar även de mindre, som din Paquito Mixture blomma, alltid kul med varianter.
Din ringblomma är fin, har nästan lite vintage feel.
Men dahlian, ooooh, så vacker och majig. Den får mig att vilja ta på den, som små bollar. Gillar. Likaså vallmon-finfin.
Sådan härlig sommarkänsla du förmedlar från din barndoms sommarstuga. Härligt at bara sitta och ta in sommaren med alla sinnen.

SommarKramar

Frøken Solhat sa...

Håber du fik en god nats søvn søde Charlotte oven på sådan en fantastisk sommerdag :0)

De dage må der gerne komme mange flere af....især i næste uge hvor vores ferie i Sverige begynder :0)

Sommerknus Dorthe

Inger sa...

Underbara sommarbilder!
Ha det fortsatt skönt på din resa:)

Helena sa...

Åh, så stämningsfulla bilder du bjuder på... igen! Vallmon i morgonsol är underbart vacker och kvälldoppbilden fick mig nästan att kvida av Sverigelängtan! Men snart är jag där, och då ska här skogssjöbadas så det står härliga till ! ;-D

Fiiint hos dig, Charlotte...
Varm kram, Helena, The Swenglish Home

Madame C sa...

Håller verkligen med, solrosor är mycket speciella. Var länge tokig i låga och välfyllda sorter, men det har gått över. Har inga alls i år...

Fniss, fniss... Kock? Moi? Inte då, bara överdrivet intresserad av mattidningar (liksom trädgårdstidningar). Men tack för underbara komplimanger - jag gottar mig, gottar mig:)

Ha det skönt där norrut,
Charlotta

Ruben sa...

Du visar så mycket fin - och ändå fastnar jag för mjölkörten! Det är något alldeles särskilt med den. Den väcker minnen från barndomen och kalhyggen glödande av dessa blommor! Det finns även en vit variant. Såg den på en trädgårdsresa till Wales för några år sedan. Den formade en rejäl rugge i en blandad rabatt. Urtjusigt!
Ha det gott!
/Ruben