torsdag 15 juli 2010

Vardagsrum i det gröna och maskar på vift

Att vi spenderar mer och mer ute i våra trädgårdar är ett faktum. Vardagsrummet har fått ytterligare en dimension och expanderat med himlen som tak... Köket likaså.... Det kan man läsa om i trendrapporter för trädgård. Vi köper  soffgrupper och utekök som aldrig förr för att inreda våra nya rum i utomhus.


Åhhh....... vad det är härligt att drömma......


I verkligheten står grillen vid ytterdörren, sofforna saknas helt, och det där inredda vardagsrummet utomhus finns bara i fantasin och på önskelistan.......


Men, det finns inget härligare än att äta frukost..... och lunch...... och middag....... utomhus på sommaren.... eller att krypa upp i en solstol för att en läsa en bok.... eller att sitta och surra med vänner fram till morgontimmarna på verandan....


.......eller hur!


Snyggt......

Bilderna kommer från mitt besök på Chelsea Flower Show i maj

Med filtar, kuddar och ljus i massor förvandlas den enklaste matbordsgrupp och solstolar till finaste möblemang och mysigaste rum ändå..... För vardagsrummet har verkligen flyttat ut hos mig..... oberoende av snygga soffor eller utekök.... Men att låta sig inspireras är aldrig fel....

PS. Usch vad trött jag är på alla gröna små maskar som äter upp halva trädgården känns det som...... Efter att ha varit borta bara i några dagar nu, har jag lite att ta tag i för att försöka hindra maskarnas övertagande.....

Hoppas att ni slipper de gröna små inkräktarna!

Sommarvärmen fortsätter..... yippie!

14 kommentarer:

Trädgårdsdrömmar sa...

Snyggt...men det ser lite opraktiskt ut. Vita tjocka dynor. Jag kan se hur det skulle se ut här. Föutom vi själva som oftast är lite jordiga, så har vi 4 katter och en hund. Sen tillkommer alla djur som bebor trädgården. Fåglar....m.m. nej tack jag tror att jag nöjer mig med att möblera lite mer praktiskt för mitt uteliv.
Ha det gott
Carina

Mimi sa...

Visst vill man mest vara ute. Det som jag mest önskar ut är ju faktiskt köket. Kanske en vacker dag att man skulle lyckas bygga sig ett sådant. Grillen i all ära, men jag kunde nog tänka mig att göra allt ute i den här hettan. Hälsn mimi

AnnCharlotte sa...

Jag känner inget större behov av att ha en soffgupp ute...tycker det är härligt att vara ute under enklare former...slippa bry sig om smutsiga fötter, smulor etc....Jag vill inte ha ut saker jag måste städa och hålla efter som om de vore inomhus.
Annars är nog iofs trädgården det roligaste rummet attt städa ;))

Boäng sa...

Tack för inspirerande bilder. Måste också jaga larver. De har totaltförstört mina krusbär i år, helt kala och tappar bären, snyft.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej Charlotte!
Ljuvliga bilder!
Din header är veckans bästa bild!! Snart tror jag du kan börja sälja bilder till glassiga magazin:-)

Kram H.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Fniss....Carina..... Vitt på dynor utomhus tror jag är en omöjlighet för oss trädgårdstokar.... :-) Deeet är inte aktuellt....... Håller helt med dig där. Nej, precis som du säger är mest praktiskt som gäller.... Men jag kan ändå inte låta bli att drömma om en liten soffhörna.......

Sophia Callmer sa...

Fina bilder!
Kul att du var inne på hemsidan och tittade, jag har varit borta från bloggsfären ett tag, bara tankat in bilder från jobb, ganska skönt faktiskt.
Uteliv är härligt, just nu går det att äta alla måltider ute här, jag älskar att kunna sitta ute och äta frukost, det är bara fåglar och bisurr och annars TYST.
kram Sophia

Ruben sa...

Supersnyggt! Så där skulle man ha det!! Samt en kocka som står för matlagningen! ;-)
Ha det gott!
/Ruben

Margot sa...

Härliga bilder! Visst är det kul att man kan drömma lite! Det är underbart att kunna äta alla måltider ute när man vill! Så skulle man ha det året om! :))
Tyvärr har jag också påhälsning av gröna äckliga larver, inte kul alls!
Ha det gott i värmen!
Kram Margot

Annelie sa...

Fina och inspirerande bilder på uterum. Det är lätt att få lite habegär. Jag fantiserar ofta om att pimpa våran altan och vårat uterum. Men det är mest drömmar och det är jag okay med. Vi har vad vi behöver. Det försöker jag i alla fall intala mig.

Tycker det är helmysigt att dricka mitt morgonkaffe ute på altanen och lyssna på fågelkvitter. Just nu äter vi inte lunch och middag ute för att det är helt enkelt inte mysigt i den brännande hättan och höga luftfuktigheten. Annars gör vi det gärna, för det finns som du säger inget härligare.

Fyra kommentarer från dig idag, det måste vara rekord. Hihihi...
Min mamma såg en uggla på trädgårdsmässan i Älvsjö för några år sedan som hade ett rörligt huvud - ännu bättre. Så det borde finnas något liknande i Sverige. Min sitter just nu i trädgårdslandet, men den har ett hål i botten så man kan sätta den på en påle så den kommer upp lite. Dessutom ska man flytta på den lite då och då så att det blir lite mer verkligt.

Ledsen att höra att jobbiga larver larvar sig i din fina trädgård. Död till dem!!!

Kramar från mig.

Inger sa...

Tror du har minst lika fint och mysigt hos dig som på bilderna.
Ha det gott!

Bea sa...

Läckra "uterum", med underbara inredningsdetaljer!!
Den moss-beklädda paviljongen var läcker :)
Ha en fortsatt skön sommar! /Bea

Marie Lithén sa...

mera Chelsea, mera:-) Sååååå läckra bilder!

Är ju normalt väldigt praktiskt å avskyr möbler som kräver dynor och krångel. Men just nu är det soffa på g på altanen med massor av kuddar, får se hur länge den får vara kvar:-)

Dangerous Dolly Deadlights sa...

Halloj!
Jag upptäckte maskarna igår...på balkongen!!
Har du hittat några sätt att bekämpa dem? De hade ätit upp halva min mkt frodiga basilika, hallonbuskbladen o rabarberbladen + börjat ge sig på myntan. Har hittat 4 o dräpt dem men vet inte riktigt hur jag ska hantera dem. Har ju aldrig haft trädgård o trodde jag va säker från krypande saker iom balkong på 5e våningen :D