tisdag 6 juli 2010

Pink delight

Nu blommar Stjärnflockan, digitalisen, alla akeljor, krolliljan, violkungsljuset med alla sina färger i rosa och lila, och lite annat smått och gott.... Snart kommer rosorna, hallonschersminen, dahliorna, knölklockorna och annat fint.... Den tufsiga Trädrabatten går övervägande i rosa och lila toner. Om jag nyplanterar här blir det antingen något i cerise eller vitt. Tycker att cerise ger rabatten 'tyngd' färgmässigt sett och vitt lyser upp. Om det nu är möjligt i detta virrvarr av blommor :-)


Vad har hänt här? Tror jag har en muterad syrén.... Titta på de gigantiska bladen och jämför med de minsta bladen i bilderna. De minsta är normalstora..... Exakt dessa grenar fick också blad redan i början av april - helt galet. De frös naturligtvis bort eftersom de kom fram alldeles för tidigt.... Syrénen är en gammal syrén, säkert 100 år.


PS. Nu är vi inne i sommarens största färgkavalkad....Oh la la.... Njuta, dona, fota, drömma och bunkra upp energi, intryck, upplevelser är det vad jag pysslar med just nu.... Bra att kunna ta fram när bistrare tider kommer...... Men nu är nu, och nu ska jag gå ut....... :-)

Ha det somrigt skööönt!

24 kommentarer:

Marie Lithén sa...

Oj så mycket fint du har, underbara färger! Önskar mig mystid i trädgården, hoppas på det när jag kommer ner från fjället:-)

Annica Vi tre & trädgård sa...

De rosa-lila tonerna i rabatterna är såå fina i kvällssolen!

//Annica

Annelie sa...

Ja, ja, ja.. (hoppar up och ner) cerise och vitt!!! Låter jättebra. Gör det. Tycker precis som du att det ger tyngd, och styrka, och det vita kommer att lysa upp. Allt är möjligt. (skajagsägahihi)
Vilken lustig mutering, jag har bara varit med om variegerade buskar som får en enfärgad gren.
Nu blir jag inte längre avundsjuk när jag ser dina helt otroligt mysiga bilder, jag låtsas bara att det är min trädgård.

Nu är nu, håller med. Börjar bli bättre på det själv. Här har Bostons borgmästare deklarerat Heatwave. Idag väntar vi härliga 36 grader. Har inte haft regn på ett tag och gräsmattorna börjar go dormant.


Näää, skojar du i förra inlägget??? Vilken pedant du är. Din bakgård skulle jag vara stolt att visa upp. Tycker den ser rustic och mysig ut. Hmpf... Snobb! :)

Kramar

Cilla sa...

Vilken underbar färgprakt. Själv älskar jag oxå rosa.

Cilla♥

gittan sa...

Vilken blomster-kavalkad! Sådär gjorde min väninnas syrenbuske ifjor, fick både gigantiska och normala blad på samma buske. Tack för alla namntips =) De kan absolut inte bli för många. Har du fler så "kör på" /kram gittan

Unknown sa...

Så otroligt njutfulla bilder.
Färgerna bara älskar jag, och så snyyyyygt.
//Camilla

Spirande grönt - sa...

Tjusigt! Jag tycker att det är så himla fint med rödbladiga växter (de som drar åt purpur/mörkrött) tillsammans med rosa och lila blommor.

Ha en fin tisdag,

Rebecca

AnnCharlotte sa...

Nu är det som bäst...eller nu är det den tiden vi väntat på så himla länge...när det mesta blommar. Jag gör som du..njuter.
Härliga färger i din rabatt.

Annelie sa...

Testar om jag kan kommentera nu.

Margot sa...

Hej Charlotte!
Mycket, mycket vackert! Krolliljan är så läcker, den saknar jag i mina rabatter, måste nog ändra på det så småningom!
Ha det gott!
Kram Margot

Annelie sa...

Oooh, det fungerar nu. La in en kommentar i morse som inte gick fram.
I morse hoppade jag upp och ner och skrek ja ja cerise och vitt. Tycker precis som du att cerise ger tyngd, närvaro och kraft, och vitt lyser upp. Bra färger. Visst är det möjligt. Finns det hjärterum...

Den muterade syrenen är kul. Den enda muteringen jag sett är när variegerade buskar får en enfärgad gren. Coolt med en sådan gammal tant i landet.

Vilken snobb du är som vill dölja din oreda som för min del ser ut som en riktigt rustic och mysig del av trädgården. Hmpf... ;)

Jo, och så i mitt tidigare inlägg som inte visades så sa jag att jag inte är avundsjuk längre när jag ser dina vackra trädgårdsbilder. Jag låtsas nu att det är min egen trädgård, mitt landsställe som min trädgårdsmästare (du) tar hand om.

Kramar

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hihi..... Annelie - du förstår väl att oredan inte finns med i på bilderna i inlägget (det förra) ...... :-) I tunnorna är det ordning, men om jag skulle vända kameran åt andra hållet skulle det se helt annorlunda ut....... :-)

Britt sa...

Härligt collage//Britt

Moments of photography sa...

Vår bästa tid är nu...lalalalala...
Jag håller med, man ska passa på att vara ute och njuta så mycket det går...datorn tar jag med mej i solstolen...haha...
Jag älskar stjärnflockan!!! I vitt, rött, rosa...ja precis alla!!!
Vackert du har i din trädgård nu, naturen är verkligen variationsrik.
Snygga tunnor du har grönsaksodlingen i!

Ha en underbar kväll.

Bea sa...

Hej!
Underbar bildserie och mycket att betrakta. Vackra blomster i skön färgskala.
Så vackra trätunnor med otroligt fräscha grönsaker! Du är jätte duktig och har verkligt gröna fingrar, dessutom anar jag att du har en jättestor trädgård och undrar - hur hinner du med allt!?
Må gott i sommarvärmen!
Kram /Bea

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Underskönt:-) Som värsta tidningsreportaget!! Du e så bäst:-)
Kram H.

Lotta sa...

Kan inte bli bättre! Det är så vackert så man blir lyrisk, detta du kallar den 'tufsiga rabatten'!!!

Sophia Callmer sa...

Supersnyggt! och visst kan man ljuga en del med kameran..
Folk skulle veta hur det ser ut när man gör inredningsreportage, om nu tittade bakom kameran..

ha det gott och njut av sommaren!
Sophia

Mimi sa...

Härligt snsyggt! Vansinnigt vackert!! Hälsn mimi

Helena, The Swenglish Home sa...

Tänk, Hillevi snodde mina ord...;-D

SÅÅÅÅÅÅ vackra bilder och SÅÅÅÅ i min smak färgstämmigt!!! Ibland blir min sambo så trött på mitt eviga tjat om "balans" och "färgsamstämmighet", men jag håller fast vid mitt behov av det för mina sinnens ro. Och i din trädgård har jag en känsla av att mina sinnen inte bara skulle få ro, de skulle slå kullerbyttor av glädje och inspiration också!

Kram på dig!
Helena

Ps. När kommer Trädgårdsflow-boken???

Unknown sa...

Ja, visst är det ute man ska vara nu! Är inne för en liten fika för det blåser för mycket för att osten ska stanna kvar på mackan:) Krollilja har jag alltid velat ha, men det har aldrig blivit av. Den är SÅ vacker!! Förresten är ALLA dina bilder och blommor vackra:)
Ha det sommargott,
Charlotta

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Mmmmm, tack för den färgkavalkaden...det är bara sååå läckert med alla rosa nyanser. Måste erkänna att min trädgård också till stora delar är rosa just nu and I like it!!! :o)
Njut på,
Lydia

Lusthuset sa...

Oj, så många vackra sommarblommor och i härliga samstämda färger. Tack för alla dina goa kommentarer i min blogg. Det är alltid lika roligt. Ang. minipenséerna så är det mycket rikrigt sådana som jag sått själv. De blev riktigt häftiga tycker jag. De heter "Terracotta" och det kan man nästan förstå. Så fina kan man ju inte köpa så det lönar sig faktiskt att ha "besväret" och pysslet att så dem själv. De blir jättefina och jag har aldrig blivit beviken på dem. Ha det fortsatt bra i veckan och jag fortsätter med mina dagliga rapporter denna vecka. Kram!

haspet sa...

Så mycket fint och vilka härliga färger. Ser att du ligger strax efter mig blomningsmässigt, här har bla Aklejorna och den rosa Krolliljan nyligen blommat ut. Den vita blommar ännu och den är ju också så vacker (men helt hopplös att fota tycker jag...). Härligt att du tar dig tid till att njuta av allt det vackra. Ha det gott.// Peter