tisdag 10 augusti 2010

Fint glas och fula bräder

Har blivit med glaskula.... som egentligen är ett något som kommer från ett gammalt labb på SCA och som aldrig blivit använt.... från 1956.... Känns nästan som att en liten sputnik har landat hos mig... :-) Nu står den i gruset och är både diskret och iögonfallande... Ganska kul grej om jag får säga det själv!


Det här med ogräs och vilda delar
Som en del av er kanske vet är en ganska stor del i trädgården hos mig tämligen obearbetad och ganska vild med ett bitvis skönt förfall och där det är Paus från allt trädgårdsarbete... Det är här jag 'odlar' kirsen och den otäcka Åkervindan... Denna del ligger nedanför en ganska fin och mossbeklädd mur, som är rasad på vissa ställen. Här nere är det avkopplande och befriande att vara.... Men ibland blir jag tokig på den extremt fula brädhög som delvis ligger under en förmultnad presenning och bara väntar på att 'vara bra att ha till något' som maken hävdar...... Den har legat där och 'varit bra att ha' i 10 år nu..... :-) Men, jag väljer att inte se eländet... Annars hade man ju blivit nipprig..... När ni ser bilden på den längre ner kanske ni tänker: 'Vilka slarviga människor som har det så skräpigt på sin tomt....' Å jag kan inte annat än hålla med... :-) Just den där brädhögen (som naturligtvis inte går att använda längre) är ett diskussionsämne vi nuförtiden lämnat.... Det jag allra helst önskar är att en stor maskin ska komma och ta den med sig bara.... 

Titta bara hur Åkervindan har tagit över den lilla pallen på kort tid... Jämför med översta bilden..... 
Men ganska fint ändå!

Oj,då...
.... det var fina penséer i den rostiga krukan för ett tag sedan... Nu ser krukan mest ut som något glömt och förpassat...  hrmmm.... ;-) Man hinner sannerligen inte med allt....


Fulast topp tre
Såja... då har ni sett det absolut fulaste i min trädgård, å då menar jag den fantastiska brädhögen.... Det andra här nere måste jag säga är helt ok och har sin charm... men är såklart ganska långt ifrån välordnade rabatter och så... Men jag försöker att se det som är vackert... i stället för att reta upp mig. Det blir så mycket roligare då! Har precis upptäckt att kirsens blommor är jättefina... t o m fröställningarna... Har nu en vas inne med sådana...

På god andra plats kvalar ett flaggstångs-fundament som står likt en flagnad staty i bästa blickfånget på gräsmattan.... Å på tredje den slitna lekstugan....

*
Njuter i sommarkvällarnas ljus
Gäller att passa på innan mörkret helt tar över...PS. På ett mirakulöst sätt verkar problemen med att ladda upp bilder vara lösta.... Jag har inte gjort något aktivt, utan helt plötsligt ville det fungera igen... Såå bra!

Kram alla härliga!

25 kommentarer:

Mimi sa...

Härlig glassputnik!! Jättefin i trädgården.
Din brädhög är inte så farlig, skulle det vara nåt söndrigt av plast skulle det vara mycket värre. Varför inte ta bort hela presenningen och låta det hela förmultna. Knappast skulle maken märka att denna förskräckliga synd har begåtts. Man kunde t.o.m. låta någon klängväxt ta över det hela och täcka in den med det. Hälsn Mimi

Almbacken sa...

Underbar glaskula som gör sig fantastiskt i gruset!!!

jag har sagt det tidigare när du visade bilder från "gruset" - krukorna på rad är sååå läckra!

Brädhögar - det kan jag allt om:o) Efter att renoverat, byggt till och fixat med huset i 7 år har vi haft diverse högar vill jag lova. Tillslut "ser" man dom inte längre men det är bara så att när dom väl är borta så är det oerhört skönt. Dom är faktiskt lite av energitjuvar trots att man tror att man inte bryr sig längre.

Ha det gott!

Kram Maria

Anonym sa...

Bräder.. det känner man ju igen, gift med en snickare som jag är =§ Makens bra-och-ha brädor fick faktisk åka till återvinningsstationen i våras på hans eget förslag. Detta trots att de var fullt användbara (de har legat under taket i "förrådet som inte är byggt än") Nu har jag bara ett akvarium som stått på högkant under samma tak och som inte verka flytta sig självmant det heller - men vi ska inte ha det! Sen har jag en stor och fruktansvärt ful Lyktstolpe som jag försöker gömma med Ormhasseln. Fulhörn har vi alla till mans =(
Kram gittan

Marie Lithén sa...

Dina fulhörn är ju bara så avkopplande vackra. Inte ens presseningen är en katastrof, lite sånt måste få finnas tycker jag. Det lyfter om inte annat det vackra till om möjligt ännu högre höjder.
Herregud du har ju såååååååå fint

Kram

Lotta sa...

Tips från K: Beställ hem några kubik ved, 'hinn inte med' att städa undan skräphögen där du sagt till leverantören att veden skall tippas. Voila! Fin vedhög, osynlig skräphög och en något sur fru.
Underbart fin 'glasgrej' du fått, som gör sig perfekt i gruset.
Kram Lotta

IreneL sa...

Vilken fin glas-sputnic! Den passade jättebra!
Ha en fin kväll! / Irene

Mammasblommor sa...

Härligt att problemet med bilderna är löst!! Vilken häftig glaskula, passar perfekt där i gruset!
Din trädgård är så härlig, inte ens brädhögen stör särskilt mycket! Jag säger som Mimi, ta bort presenningen och låt naturen sköta resten så syns högen inte efter ett tag :o))

Ha det gott!
Kram Margot

Inger sa...

Vilken lycka att ha en stor del av trädgården att utveckla:)
Ha det gott!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hihi, din fulhörna är inte alls speciellt ful...frågade maken och han svarade utan att tveka att här måste det vara vår pool. Den är helt malplacerad och ful...undrar hur länge den överlever här...!?
Vågar dock inte lägga upp bild på den...för anskrämlig liksom! ;o)
Ha det så bra,
Lydia

Annika Christensen sa...

Kul att få se något fulhörn hos dig.
Det har vi väl alla.
Skulle kunna göra 100 inlägg på ogräs och fulhörn men det hoppar jag över.
Man kan ju inte hinna med allt
Kram
Annika

bolin of sweden sa...

Glaskulan är helt underbar - den passar perfekt där den står nu!! Dina "fulbilder" behöver du inte ha dåligt samvete för - tyckte inte alls det var illa - dom flesta av oss har nog lite "dåliga samveten" i trädgården - man är ju inte mer än människa! Kram Helena

Trädgårdsdrömmar sa...

Stämmer in i skaran...... dina fulhögar ser vackra ut. Jag har fulhögar. Jag har även en vildäng ca 1000 kvm. Vilket det ligger en nerblåst lönn. Flera hundra år gammal. Den har legat där sen Gudrun. Jag tycker att den är fin där den ligger. Katterna älskar att klättra där. Kallar den min kattlekplats. Måste ha lite kontrast till det tuktade.
Ha det gott
Carina

Madame C sa...

Mmm, ljuva, ljuva bilder som vanligt! Jag blir så glad. Din sputnik är bedårande!

Visst är det så att fult kan vara fint och fint kan vara fult. Det sitter i betraktaren och i stunden...

Skönt att datorproblemen löst sig!

Ha det gott,
Charlotta

Anonym sa...

Hi Charlotte!

You have beautiful garden. I found you through Claus Dalby's blog. I can not wait to spend more time looking through you posts. This is gorgeous!

Regards from AG, New York

ulla laiho sa...

Min man samlar på "ska vi ha att elda i brasan högar" och de ligger där han råkar stå när han utfört något arbete. Jag väljer också att inte se men som Almbacken sa - de är faktiskt lite av energitjuvar.
Vänligen Ulla Laiho

Håkan Hansson sa...

Skönt att allt datastrul är över ;))
Vilken läcker glaskula....
Hur mycket man än pysslar i trädgården finns det ju alltid något ställe som kommer sist....så är det nog för de flesta...
Presenningen kan kanske blåsa bort???
Jag har en hög med bra att ha plattor men där låter jag murgrönan växa över....

Ruben sa...

Men hallå, där är ju mina stolar, som jag letat dem!! Tror de har lutat säljas. Har du själv målat dem gröna?
Tycker ni ska ta ett krafttag och köra bort bräderna, du anar inte hur skönt det känns efteråt - ja faktiskt plats för en liten kaffestund för att begrunda sitt verk!! ;-)
Men å andra sidan, lite bråte måste man ju få ha i sin trädgård.
Ha det gott!
/Ruben

Sophia Callmer sa...

Glassputniken är superfin! Skräphögar finns det ett antal även här även om det är bättre än när vi byggde som mest. Jag tycker din skräphög ser vacker ut på din bild..
Men jag känner igen det där med att det är en irritation oftast märker man man det mest när högen försvinner då känner man sig lättare till mods.
kram Sophia

Kristin sa...

Hei!!
Takk for helsing:-)
For en fin hage du har! Så i orden og rent... virkelig fin stil i hagen din:-)
Håper det er ok at jeg linker til deg?!
ha en fin dag
Kristin

Moa sa...

Ja alla har vi fulhögar eller hörn.. sck.. men ett par surkål har vi tagit tag i bl annat vid vår carport där både "bröte" bräder o presenningar låg, och när vi (läs sambon) röjde där bodde en igelkott i presenningen o gissa o det luktade, direkt till tippen for den ja utan igelkott då förstås..*ler*. Ha det gott/Moa

Anja sa...

Är på blixtvisit hos dig! Tack för din gulliga kommentar!
Roligt med lite annorlunda rekvisita så som "sputniken"!/Anja

Annelie sa...

Oj, Charlotte, vad man har missat mycket fint hos dig.
Din skördeporr är nog höjdpunkten. Så vackert och färgglatt. Man får riktigt bra lust att ställa till storkok.
Och lingonbilden blir jag helt sjuk på - bara så Sverigevackert.
Slarviga människor med fulhörna??? Nej du. Din trädgård är alldeles för vacker för att någon skulle få för sig att ens komma i närheten av att kalla er för det.
Men jag håller med dig, högen ser lite trist ut. Kanske ni kan göra ett deal där han gör av sig med högen om du ....??? Ja, jag vet inte men jag tror att mannen kanske behöver en morot.
Glaskulan är ett kul och oväntat inslag. Diskret som du säger för att den är av klart glas och iögonfallande på samma gång. Den skapar lite bry i huvet på mig liksom.

Många kramar

godastunder-tokigaidéer sa...

Jätte häftig glas kula. Den gör sig jätte fint i din härliga trädgård. Du skrev en gång till mig att vi alla har dessa vrå av tråkiga gömmor man helst vill glömma bort. Nu skriver jag till dig......vi har alla dessa tråkiga högar av saker vi inte vill ha....det bar ablir så, tyvärr.
Hihihih...det ser inte så farligt ut alls.

HA det gott
Kram Anna

Louise sa...

Till och med det fula blir fint hos dig! Skulle kanske ta bort presenningen på brädhögen men annars var det inget fullt! Du har verkligen en fin och inspirerande blogg. Jag är lite avundsjuk på allt ditt fina men det får man väl vara!

kram louise

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Jag bara älskar de rostiga tunnorna, gamla krattorna och mossiga stenarna och allt det andra också ! För att inte tala om hur inspirerar jag blir av allt fint du ställer i gruset ! Jag vill också ha grus som skapar harmoni och gärna en sputnik också !

Tur att det tekniska strulet gick över. Blev riktigt orolig ett tag där!

När jag börjar tycka att det ser hemskt ut i vår trädgård med ogräshörn, brädor och projekt som aldrig blir klara brukar jag gå några rundor runt kvarteren och titta i andras trädgårdar. Framförallt brukar en trädgård (djungelhuset) alltid fungera där de aldrig klipper gräset och kommunen brukar få rycka ut och klippa ner träd och häckar för att trafikanterna skall få fri sikt.
Sedan är man ganska nöjd med sin egen trädgård när man kommer hem. Bilden i huvudet hur man vill att ens trädgård skulle se ut utan sina "fulhörn" har fått lite perspektiv.

Ha det så gott !
Kram/Isa