fredag 13 augusti 2010

Twisted

Twisted, trekant, missväxt, kramisar, kompisar, slagsmål eller helt enkelt 'funny'.... Välj själv! Morotskonstens tidevarv har börjat...... I år sådde jag alla gamla morots-fröslattar från tidigare år.... En sort är en röd variant (kommer inte ihåg namnet och orkar just nu inte leta efter påsen...). Ganska fräck färg, men inte så jättegod.... åtminstone inte som färskmorot... Men i matlagning - perfekt! 'Suger snax' däremot är den godaste morot jag smakat. En tidig sort som ger långa och välsmakande, söta morötter... Tyvärr var det inte särskilt många frön kvar just i den påsen.... Typiskt! 

Morötter till dagens middag

Sådd och luktärter
Petade ner några fröer jag tänkt så hela sommaren... i en pallkrage för groning och övervintring... antagligen för sent för en del... Luktärtorna som växer här nere i pallkragarna släpade jag med mig hem från England  som små plantor.... De stod där så frodiga och fina för en billig peng (eller nästan gratis), så jag slog till och klämde ner dem i handbagaget.... Crazy or what? 


Fjäril i skogen 
Är det någon som vet vad denna söta fjäril heter?


PS.  Även om mördarsniglarna ännu inte hittat till min avkrok finns det andra otäckingar som också är glupska... Små sniglar, larver, tvestjärtar eller andra ej önskade kryp... Känns som att alla blad i trädgården just nu är ätna på av något.... Upp till kamp intalar jag mig själv... men orkar inte kämpa varje gång jag är ute i trädgården....

Ha en underbar helg!

16 kommentarer:

Lotta sa...

Dina skördebilder ser så himla frestande ut. Här hinner knappt något växa klart innan sönerna äter upp det (och allt de äter tycks bidra till att fötterna växer, otroligt!).
Min trädgård är också något slags smörgåsbord för krypande saker. Kan inte ta en bild utan att få med en liten filur med antenner. Jättetrist ser det ut på en del växter men jag känner som du, kampen är snart över, man får börja kisa med ögonen istället.
Ha en bra dag och trevlig helg.
Kram Lotta

Mimi sa...

Min lilla insektsbok låg ännu här framme vid datorn så jag kan berätta att det du såg är en skogsgräsfjäril. Den är ju ganska söt!
Vad mycket du har på gång, jag blir jätteimponerad. Hälsn Mimi

godastunder-tokigaidéer sa...

Usch ja för dessa kryp, jag har fått larver på en av mina tomat plantor och det ger mig lite småkryp i kroppen...
Nästan varje gång jag tittar in till dig så titttar jag på dina härliga växthus bilder, dom är underbara.

Ha en härlig helg
Kram anna

AnnCharlotte sa...

Naturen bjuder på en hel del goda skratt...
Nyskördade morötter är ju bara sååå gott...
Får man lov att ha plantor i handbagaget? ;)

Lena/isis sa...

Vilka roliga morötter som kramar om varann :-))Ja visst är de tråkiga de där tvestjärtarna och larver av alla slag. Nu blev jag återigen sugen på att testa så nån perenn. Har köpt vit purpuklätt på tradera. Får ta mig i kragen och sätta ner dem . Kram

Sophia Callmer sa...

Roliga morötter!
och jag förstår att du tog med luktärtorna, de är helt ljuvliga.
kram Sophia

Ruben sa...

Ingen aning ang frärilen, men kolla här:
http://www.myra.nu/fjaril.html
Här finns det mesta!
Vilka roliga morötter!!!
Ha det gott!
/Ruben

Mammasblommor sa...

Vilka härliga morötter!
Visst är det jobbig med alla möjliga äckliga, läskiga småkryp som käkar på det mesta i trädgården just nu!
Ha det gott!
Kram Margot

Annelie sa...

Ja, precis så känner jag också just nu. ( Upp till kamp! Men orkar inte.)
Just nu har perenner och jag minst ork, medan ogräs och otyg har som mest.
Tycker det är jättekul med morötter som kramas, ett litet konstverk i sig.
Sugar snax måste jag lägga på minnet för nästa morotsinköp. Det är ju så vi vill ha det - tidigt och välsmakande.
Mina luktärter ligger fortfarande i påsen. Kan de kanske sås nu, missade ju våren som flög förbi.
Kan tyvärr inte hjälpa med din fjäril, men söt är den.

Kramar och Happy Friday!

Louise sa...

Coola morötter! En slags konst i sig själv. Vad duktig du är som sparar fröpåsar. Här köps det oftast nytt... Inbillar mig att det inte är så dyrt men det är ju rent slöseri... Dottern brukar dock ta hand om det överblivna... Är på kamerajakt och frågar alla som har fina bilder vad de har för kamera. Vad har du för någon? Fina bilder har du alltid!

kram louise

oumberligating sa...

Tänk om man hade en sådan fin och seriös blogg som du har!
Kanske hade jag varit en lycklig morotsodlande man då?
Vad håller jag på med på min blogg då?
Titta verkligen inte in där idag, jag håller på att göra innetofflor där! Hur seriöst är det?
I mitt nästa liv ska jag också "trädgårdsblogga"!

Fast jag är ganska lycklig om jag lyckats få en "livs levande trädgårdsbloggerska på kroken", fast jag hoppas verkligen inte att jag har dåligt inflytande på dig!
Kanske visar du en dag hur tokiga morötter kan växa, ja det har du ju nu gjort, men du vet säkert att det finns värre missväxtvarianter!
Fredag den 13:e idag hoppas att allt gått väl, samtidigt som jag vill passa på att önska dig en fin och trevlig helg!
Kram ifrån Peter!

Mimi sa...

Hej igen! Du frågade hur jag övervintrade lejongapsrankan. Jo, vi har ett vattenrum, var vattnet kommer in i huset som inte får frysa till på vintern, typ några plusgrader och över, beroende på hur kallt det är ute. Rummet är ljust med fönster, och där står den sedan med resten av min djungel, utom dem som jag vet tål mörker och kastar in i mörka källaren. En granne är snäll och vattnar dem sedan ett par gånger under den tid av vintern då vi inte är här. Den såg faktiskt mera död än levande ut på våren, men tji den som ger sig! Hälsn mimi

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

http://www.fotosmedjan.se/Dagfjarilar.html
Urbra länk för alla oss som är nyfikna på småkrypen:-) Skogsgräsfjäril verkar vet vara.

Typiskt har jag inte fått Allt om Trädgård ännu... Vad var jag med? Pool eller Omrbunkar?

Morotskram H:-)

Agneta sa...

Du käraste cybervän, Din kommentar hos mig var en riktigt skön ordgåva! Tack tack tack! Snacka om att ha flow i blicken.... jag menar bara, hur i herrans namn kan man göra grönsaker till konst, men det kan Du!

Charlotte, min trädgård är katastrof och nu har till och med jag insett att det kan få konsekvenser. Har försökt att fresta grannens ungtupp till son med 65 kr i timmen, för en 'tusenmilaservice'.... Men jag såg på hans blick att jag skulle behöva dubbla budet, för att han så mycket som skulle ta det under övervägande.

Skall försöka ragga loss på en gamman man i byn, som jag vet är glad i 'flaskan', tror dock jag får vänta tills i morgon eftermiddag.... Jag har anlitat honom en gång tidigare, till att fixa i mitt badrum.... då gjorde han något förhastat som kostade mig mer än vad det smakade (kortslutning i hela kvarteret...).

Agneta

Anonym sa...

Beautiful!

Agneta sa...

t
a
c
k

..... kära C. Du gav mig precis det ord jag behövde höra, för att sänka prestationsribban, KAPITULERA. Då betyder det att jag kan äta två bakelser idag & bara ligga och pösa på soffan (har visserligen jouren på jobb, men där blir tid över till fetto-aktiviteter).

Hoppas det är ok att jag lagt till Dig på min favvolista, som jag gillar att hålla uppdaterat med aktuell feeling.

A

Ps. tror till och med att jag skiter i att jaga den där gubben som skulle fixa i min trädgård... kapi... är veckans ord! Ds