fredag 24 september 2010

Man kan väl ändra sig...

Tror aldrig jag haft så många rosa blommande växter som i år.... Har drabbats av en rosa sjuka.... Gillar allra mest de i starkt cerise eller de riktigt ljusa. Ytterligheterna så att säga.... men har hela spektrat. Tidigare har Apotekarrosen stått för det mesta rosa i min trädgård. Inte ens rosa sommarblommor har hittats hos mig. Har liksom alltid trott jag varit mera 'brun-röd'..... Nu har jag kommit på att man kan tycka om båda två... För ändra sig kan man ju..... :-) 

Fortfarande blommar det rosa lite var stans.. 


Mangold kanske inte direkt är en blomma... men i alla fall :-)


Det här med att kunna ändra sig och ta en ny bana i sina tankar är uppfriskande. Att helt plötsligt se saker med 'nya ögon' är en av de största kickar jag vet... och då menar jag kanske inte i första hand färgen på blommor ;-) Men förstås gäller det att våga... utmana sig själv.

PS. Framplockat ligger nu: arbetsbyxor, långkalsonger, tre tröjor, mössa och varma handskar.....Det är rejält kallt kan jag berätta... Skottkärran är framkörd och spaden vässad (hihi.....). I morgon väntar kroppsarbete tills jag stupar... Nu ska rabatterna grävas klart. Maken som skulle hjälpa till har fått förhinder.....Attans.....ska gå på en tränarutbildning.... Så nu gäller mottot: Bra kvinna gräver själv.... 

Bortkörningen av alla grästuvor, det lär bli en släpvagn full, kommer 'my beloved one' dock att ombesörja..... Nice!

Önskar er alla en go' helg!

28 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

What a beautiful pink flowers you had in your garden this summer. I also love the pink color...pink, white, lilac and purple are my favorites here.

You've had a lot of clothes against the cold, fortunately that's not necessary here!

Wish you a nice weekend! Warm regards from Holland, Ingrid

Anonym sa...

Beautiful flowers, I lake it!!!
Kisses and nice weekend.

Anonym sa...

Skrev nyss men det försvann. Ville föreslå dig Louise Bugnet, en vit kanadensisk ros. Jag har bara en drömträgård med rosa doftande rosor. hälsningar Anki-itte.

AnnCharlotte sa...

Bra kvinna gräver själv...heter det väl ;))
Jag som inte gillar gult har helt plötssligt gått igång på den färgen...lime, blekt gult, gulrosa...you name it...
Har förresten köpt en kruka på plantagen.... ;))

Stina sa...

Så lägligt med rosa = girl power! Helt övertygad om att du reder dig bättre än en gräddig kantarellsås - ha det så kul och akta ryggen!

Kram,
Stina

Anonym sa...

Pretty in pink. Väldigt fina blommor och vackert presenterat! Lycka till med grävandet!

/Kolonistan

http://kolonistan.wordpress.com

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hihi.... AnnCharlotte: jag ändrar direkt... visst ska det vara '.....gräver själv'...... ;-)

Anonym sa...

Starka kvinnor har mjuka hjärtan, det vet Du väl!

Jag skall använda min nyanlända dyrgrip (en via nätet beställd häcksax, stor som en lie och tung som en fullproppad matkasse) och ansa den grönska som omger min tomt. Känns konstigt att använda ordet häck i sammanhanget.... men det är väl den som skall få min energi i dag;) om jag inte lyckas lura mig själv som vanligt, genom att hitta t.ex. en mysig auktion, som lägger ut en rökridå för min pragmatiska sida ;)

Det finns ingen, som så här långt, har erbjudit sig att låta mig få komma med kaffe och bullar och 'bara beundra' vital mannakraft ;)

Klockan är svinotta, och mitt biologiska urverk som vanligt och alltid inställt på jobbe-tiden! SUCK för det!

Agneta

Ps. Rabarber har fått ett nytt värde i mina ögon, genom Ditt trolleri! Så himla vacker växt, gröda eller vad fasiken man kallar den (herregud jag gjorde väl inte bort mig nu, för visst är den raberber Du har i den ljuvliga flaskvasen? Ds

Mimi sa...

Ändra sig ja! Jag minns för tio år sedan när jag tittade på folk som grävde i trädgården hur galna jag ansåg dem vara...... Jag tycker mig se samma tendenser hos min dotter. Hon njuter av min trädgård, men visst är mamma helt vrickad som står där och gräver. Mao. det finns hopp ännu....!
Vilka underbara röda godingar du ännu har. Girlpower är nog bäst! Här har vi faktiskt varmt för att vara halvåtta på morgonen, så jag tror jag får skala av mig kalsingarna och ylletröjan som jag sovit i (här var ju iskallt inne då jag kom hit till Ängesö igår kväll). Ha ett härligt grävarveckslut!! /Mimi

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Bra kvinna gräver själv...det innebär nog att jag var bättre förr! ;o)
Nu har jag 2 (!) trädgårdsanläggare i familjen och det vore ju synd att inte utnyttja det till fullo när det ska grävas, eller! lol
Så himla snyggt du fick till det med de rosa bilderna, behövs det någon html-kod eller nåt för att få dem att radas upp så där fint?
Ha en riktigt go grävarhelg,
hälsar Lydia som ska ut och gjuta lite.

Frøken Solhat sa...

Ja og gudskelov for det.....smag og behag ændre sig løbende......udvalget bliver større og der kommer flere nuancer frem i handlen....så er vi lettere at overbevise om det vi ellers aldrig ville vælge :0) For mig gælder det gul :0)

Den sart lyserøde nederst til venstre hvad hedder den ???

God arbejdslyst du gæve kvinde :0)
Dorthe

Bea sa...

Åhh...det var många skönheter i den rosa färgskalan :)
Men..så finns det ett antal hos mig också trots att jag borde kanske välja en annan färg pga att den är så försvinnande mot det röda huset!

Så väl utrustad du är ...fniss!

Hoppas din helg blir trevlig och berikande med trädgårdsjobbet!
Kram / Bea

Ölandsvindar sa...

Min trädgård väljer oftast själv vilken färgskala den ska gå i trots mina tappra försök att designa. Vallmorött, kungsljusgult, gurkörtsblått och digitalisrosa är några av de mest förekommande färgerna.Men nästa år ska det nog bli annan ordning (har jag sagt i många år nu).
Kram
Kerstin

Annika Christensen sa...

Hej vännen!
Jag trodde att jag var mangold frälst men jag ser att det finns en till....
Snyggt collage du bjuder på.
Alltid lika roligt att titta in här.
Drömmer om att få se din trägård en vacker dag.
Kram
Annika

Katarinas trädgård sa...

Det är ju det som är tjusningen, att man kan ändra sig! Om några år kanske jag har slängt ut myrtnarna och börjat samla på begonior istället???? Lycka till med grävningen!
Kram
Katarina

Rose Garden Malevik sa...

Hallå där :)

U
N
D
E
R
B
A
R
A

BILDER DU ALLTID BJUDER PÅ
Me Like :)
Håkan

Almbacken sa...

Vilken bildkavalkad! Underbart!Visst kan man ändra sig. Jag som inte är så mycket för blått fullkomligt älskar mina blå blommor.

Gräva rabatt, så hörligt, det är så gött när man bestämt sig för något. Då får man enorma krafter.

Jag ska ut och sätta lite lökar:O)

Kram Maria

Inger sa...

Skönt att kunna ändra sig så att det händer nåt, eller hur. Hoppas du inte har frusit allt för mycket idag, men om man jobbar blir man varm. Ikväll kom solen fram här.
Ha en skön söndag!

Lotta sa...

Visst är det häftigt att kliva ur sina ramar, även om det bara gäller blomfärg. Vackra bilder du visar på din fantastiska trädgård. Det ska bli roligt att se vad du fixat till på din 'grävardag'.
Kram

Sophia Callmer sa...

Rosa är ju fint, men visst är det lustigt att det blir en färg, i år är här rött, rött och mörkrött och tidigare år har det varit annat, men det är lustigt för det är som du säger det liksom bara händer också upptäcker man när det blommar, hoppsan..
ha en fin söndag i långkalsonger och tröja!
kram

haspet sa...

Man är ju inte sämre än man kan ändra sig, som ordspråket säger. Och mångfald berikar ju även i trädgården. Helt underbara bilder du visar, Mangolden i flaskan är ju bara hur läcker som helst. Hoppas att det gått bra med grävningen i helgen. Ha det gott.// Peter

Isas Trädgård sa...

Ojjj, vad vackert det fortfarande blommar hos dig !! Dahliorna och Stockrosorna är underbara (är det de svarta ?!)
Ha det så gott !
Kram/Isa

Margot sa...

Mycket vackert hos dig! Visst är det kul att man kan ändra sig, blir mera spännande så!
Fint och soligt väder idag men riktigt blåsigt! Hoppas allt gått bra med grävandet i helgen!
Ha det gott!
Kram Margot

mitt gröna hjärta sa...

Å vad längesedan jag var här, nu har jag mycket att ta igen ser jag! Tack för alla värmande ord om kransarna, de tar all min lediga tid just nu. Har också mycket rosa i min trädgård, gillar de kalla färgerna, ha det gott,
Jenny

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej på dig, grävlingstjejen!

Å så gott jag skrattade åt ditt motto. Och så väl jag känner igen mig... dels för att jag "minsann reder mig själv", dels för att jag oftast inte har tålamod att vänta till hjälpen finns tillgänglig, då jag har en idé NU och vill omsätta den i praktiken NU... oavsett om det gäller att flytta ett bord från övervåningen och ner, eller något annat "enkelt"... ;-D

Hoppas nu att grävandet gick bra, att ryggen inte protesterade och att du är nöjd med resultatet. Om inte annat måtte väl tränarutbildningen ta slut snart!?!

Otroligt vackert bildcollage, och jag blir så förvånad att så många blommor blommar hos er fortfarande, så här långt i på hösten. Jättehärligt med senblommande vänner att njuta av nu!

Tusen tack för kloka och vänliga ord på mitt förra inlägg. Vi skulle nog kunna utbyta en hel del erfarenheter på, ja på många områden, och jag borde ha lärt mig att bromsa vid det här laget... men det var det där med ...hund...gammal...lära sitta...

Nå, skall försöka dra ner på tempot kommande vecka, och redan nu i helgen har en hel skål kastanjer plockats på promenad.

Stor och varm kram till dig, rara Charlotte!
Helena

Mamma Mimmi sa...

Det är en riktigt delikat liten rosa godispåse du har där i din fina trädgård. Visst är det väl lustigt att de där männen alltid får förhinder just när det tyngsta jobbet ska göras i trädgården!? Får se om snön faller innan min älskling tar ett sista tag med gräsklipparen, vilket tyvärr är den enda formen av trädgårdsarbete som han gör utan att gny!

Tittis Trädgård sa...

Vilket underbart bild-collage du fixat.Det blir så snyggt med bilderna uppradade bredvid varandra, färgerna förstärks verkligen och fångar blicken. Den som sa att "less is beautiful" vet nog inte vad han snackar om.Tack för all inspiration du ger mig!!!/Titti

Marie Lithén sa...

Klart att man kan ändra sig! Men oj så mycket finblommande du har ännu!

å tänk på att dölja några av alla dina färdigheter, så du inte får göra allt.-)