fredag 10 september 2010

Wishes and Dreams

...har man ju så klart..... jag i alla fall... ;-) Har ni?

Dahlian 'Wishes and Dreams', Lejongapsranka och några humlor som befinner sig i himmelriket...

Morgonljus... 


I morgondimman får allt ett extra skimmer... Strålarna som kämpar sig igenom diset bländar ögonblickligen.... för att sedan försvinna tillbaka igen bakom dimman.... En katt och råtta lek tills dess att dimman efter några timmar har lättat och solen helt tar kommandot och bestämmer: 'JA! .... Även i dag tänkte jag lysa.... Inte ens en förförisk morgondimma kan stoppa mig....'


Så.... har vädret varit de senaste dagarna.... nästan som i en saga faktiskt... Luktärterna blommar som om de skulle kunna blomma ända till jul... Att vara sen i starten har sina fördelar... bara nu inte herr Frost tänker dyka upp så....men det har jag inte sett några tendenser på hittills... Norrland är ett vaaarmt ställe just nu.... Annat blir det förstås om några månader... Då ser jag fram emot en fluffig vit markbeläggning.... Men nu är nu.... och nu är det finaste hösten...

PS.Snacka om att få fnittringsanfall och svimningstecken... Men också stor glädje.... Vill med största värme säga ett innerligt TACK till Agneta 'wabi & sabi' där jag vunnit ett fint halsband... och inte bara det.... Titta in hos henne så förstår ni... Vill också säga ett varmaste tack till Helena 'The Swenglish Home' som så gulligt omnämner moi... Tjejer, vill bara säga en sak: jag återkommer till er!

Ha det superduper i helgen vänner!

20 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Ljuvliga morgonbilder! Morgonrunda i trädgården är bland det bästa jag vet, stillhet och förväntan på en gång också det där helt magiska ljuset. kram!

Home and Lifestyle sa...

What a lovely garden Charlotte...it this your garden? What a wonderful place!

Wish you a lovely weekend! Warm regards, Ingrid (Home & Lifestyle)

Suss o Kai sa...

Du har en underbar trädgård /Suss

Scilla sa...

Vilken underbara dalia!! Gräset på bild 1 "andra schoket", vad är det och är det en perenn? Har letat efter ett fint gräs ett tag nu och hittat ett liknande som tyvärr verkar vara ettårigt - jag vill ha ett som är perennt!

Underbrat inlägg!
Kram,
S.

Ruben sa...

Väldigt snygg och blomrik dahlia!! Gräset, som ser ut som kattsvansar, är också kul. Du verkar ha gräsmattan i perfekt trim, fint!!! Tror jag har en likadan lejongapsranka som du.
Ha det gott och grattis till vinsten!
/Ruben

Lotta sa...

Så härliga morgonbilder från din vackra trädgård. Varken dimma eller tidiga mornar tillhör mina favoriter, men nu får jag nästan lust att ställa om väckarklockan lite.
Har dina sena luktärter börjat blomma äntligen, jag har en som tvärvägrar. Tänk om vi får en mild vinter här i Skåne - jag kanske kan ha luktärter på julbordet då! En fin dröm, eller hur?
Ha en härlig helg. Kramar

Inger sa...

Gillar dina äppelträd:)
Visst är det varmt i Norrland...
Ha en skön helg och hälsa Wij!

Helena sa...

Gnnnnofff, hur GÖR du??? Just när jag tror att du visat dina finaste bilder, att du väl ändå måste ha uttömt trädgårdens alla hörn... si' då kommer det en kaskad nya läckra och ljuvligt färgglada bilder!

Och nog är det konstigt, men dina bilder känns mer somriga, där uppe i norr, än mina egna här i UK just nu! Först trodde jag, när jag såg Dahlia-bilderna, att du tänkte visa ett försenat inlägg från Chelsea eller något, men insåg sedan att det ser ut så fantastiskt färgstarkt hos DIG, NU!

Så vackert och färgsamstämmigt grupperade bilderna är, så förföriska de med morgondimman!

Och SÅ jätteskoj med uppmärksamheten även hos Agneta! Men nu får du lova att inte bli stressad över kändisskapet, fortsätt bara med dina ljuvliga inlägg i den takt du hinner och vill, vi är bara glada att få kika in ibland och hänföras!

Kram på sig, kändisen!
Helena, The Swenglish Home

Anonym sa...

Beautiful garden!!!
Kisses and nice weekend.

Randiga Tråden sa...

Så otroligt vackert.

Anci sa...

Hej !
Jag har absolut drömmar. Det kan t ex vara att få/göra en underbar trädgård :) Din blogg är inspiraton för mig.

Kram
Anci

Gela sa...

Hej, det är rätt härligt när hösten är på gång och dimman ligger. Lite trolskt. Underbara bilder du visar. Hoppas du också får en fin fin helg/Gela

Katarina sa...

GRATTIS!!! Du förtjänar verkligen allt beröm! Dina bilder är ju helt underbara och superinspirerande! När jag berättar för mina kompisar att jag har börjat blogga säger jag "ni måste gå in på bloggen som heter Trädgårdsflow, den är helt fantastisk"!

Hälsningar
Katarina

Sophia Callmer sa...

Vilken fin header, den missade jag i går! Härlig färg på solrosen.

AnnCharlotte sa...

Grattis...så kul....vilken grej.
Hade också dimma i morse men hade inte kameran med mig ut på hundpromenaden...men imorgon...fast då är det säkert inte samma ljus ;))) men jag såg ett par väldigt fina motiv och tänkte att det var synd....

Madame C sa...

Bilder som får mig att dåna - som alltid:)

Minsann tror jag också att vi har samma dahlia eller åtminstone otroligt lika! Älskar den för sitt mörka, vackra bladverk till den härliga rosa blomman!

Oj, glömde också: GRAAAATTIS till halsbandet!!!!

Ha det gott,
Charlotta

Louise sa...

Du har sååååå fina bilder alltid! Både inspirerande och avundsvärt...

Ha en skön helg!

kram louise

Ölandsvindar sa...

Så fint i din trädgård! Visst är det en liten "andra sommar" nu för många av växterna. De gillar den fuktigare luften och de något svalare temperaturerna.
Kram
Kerstin

Bea sa...

Alltid med samma inspiration och ett brinnande intresse för trädgård och små stilleben som arrangeras med säker hand och god smak till en fulländad helhet - du är duktig!

Morgonljus är underbart, det gillar jag och lite synd att jag får lov att ibland bara susa iväg till jobbet i stället för att gå omkring med kameran och fånga morgondagg....det vill helst :)
Vilken tur att jag får mitt lystmäte här hos dig i stället :)
Kram / Bea

Njut i din trädgård sa...

Så mycket fint hos dig och det är så fantastiskt att vid varje besök bli bländad och lite överraskad!