söndag 24 oktober 2010

Arbetshelg

Från mitt arbetsrum ser man ut i trädgården på baksidan ner mot eken. En ganska trevlig utsikt vår och sommar. Höst och vinter är den däremot inget att hänga i julgran... Ställde därför dit ett bord  med en korg på i blickfånget. Några ljuslyktor också... Såja... lite bättre. Här brukar jag också ha min utelampa hängandes från en gren som lyser upp fint i mörket. Men den har jag fått för mig att flytta till ett annat ställe. Hrmm... Kanske ska flytta tillbaka den.....


Flytljus i en kopparkittel där löven letat sig ner blir ganska fint.


Helgen har mest ägnats åt arbete. Roligt sådant, men dock ;-) Inte en sekund i trädgården faktiskt. Men bara för någon dag sedan när jag räfsade löv som mest, passade jag på att samla ihop pinnar, ris, mossa, kottar och andra fyndigheter. Superduper att ha till arrangemang och inför julen. Man får glad att åt trädgården producerar 'skräp' som går att använda till fina saker....


Minusgraderna har lugnat ner sig och håller sig nu kring modesta någon grad minus bara eller till och med plusgrader på dagarna. Skönt! 

Hoppas att ni alla har haft en bra helg! Inte mer snö hos någon hoppas jag..... !?

Psst.... endast en månad kvar till första advent..... oh la la......


24 kommentarer:

Anonym sa...

very nice, I love it!

Big kisses Charlotte.

AnnCharlotte sa...

Och skräpet är ju vackert medan det ligger och väntar på att bli använt...

Almbacken sa...

Så fint med flytljus bland löven!!

Ja snart advent...tiden flyger. Jag brukar hålla hårt på traditioner men idag bestämde jag mig för att baka en saffranskaka bara för att se om den kvalar in till jul.....visst vara det en bra ursäkt? jag är nämnligen en stor julentusiast.

Kram Maria

haspet sa...

Du påminner mig om att jag måste ut och plocka mossa och annat. Trädgårdsföreningen ska ha kransbinderi framöver och då måste vi ju ha lite material.... Jättefint arrangemang du gjort och fint också med flytljusen (slocknar dom inte i vinden?). Ha en fin höstkväll.// Peter

Charlotte sa...

Peter... ;-) visst är det risk för att dom slocknar... Man får passa på när det inte blåser så mycket. Och om man sen inte har vatten ända upp så skyddar kanterna från kitteln eller vad man använder lite också.

Madame C sa...

Vackert som bara den, som vanligt:)

Åh, jag har ju alldeles glömt!! Irisfrön! Tack snälla, snälla om du vill skicka några till mig. Har precis läst Irenes blogg Blomster-tips idag och senaste inlägget handlar just om att så irisar:)

Ha det gott,
Charlotta

Lotta 8`) sa...

Mysigt höst det är hos dig :) Inte dum ide alls, att ställa ett bord så att du ser det innifrån. Jag försöker ha lite trädgårdsbelysning, lite spottar som lyser upp träd så att det inte blir så mörkt därute :)

I går hade vi ösregn! och innan dess storm! Idag var det bara lite "fuktigt" ute men jag har bara kurat inne (en kort springtur) och pillat med sådan som jag legat efter med ett tag.

Ha en bra vecka :)

Katarinas trädgård sa...

En sån fin utsikt vill jag också ha när jag jobbar! Jag får nöja mig med en parkering och studenthuset Sparta, som ser ut som en betongbunker...ja, det ÄR en betongbunker! Först var den grå i 30 år, sedan skulle de pigga upp den och målade den dystergrön, suck... Du är som vanligt så kreativ och påhittig, hoppas det spiller över lite på mig om jag tittar tillräckligt länge! Ha det bra!
Kram,
Katarina

Scilla sa...

Trevlig utsikt!! Jättefint arrangemang - bordet verkar vara en riktig pärla också. "Skräp" kan verkligen vara vackert så länge det är rätt sort.... Räknar kallt med att det ska gå att samla julpysselmaterial i skogen när det är dags.

Kram,
Stina

Inger sa...

Fint hos dig som alltid:)
Sa du advent, inte än va´...
Ha det gott!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men så fint! Och klokt att samla på sig fina kottar och annat inför julen. Tänk - bara en månad kvar till advent. Älskar julen! :)
Kram,
Anna-Karin

Home and Lifestyle sa...

Your autumn pictures are wonderful!!

Warm regards, Ingrid (Home & Lifestyle)

Helena sa...

Igen! Ja, nu har hon gjort det igen, Sundsvallskan, vackra stilleben, fin-fina bilder, inspirerande inlägg! Den utsikten går inte av för hackor, må jag säga, och det luktar livskvalitet lång väg...

Och dina "pinnhögar" som inspirerade mig för några dagar sedan (ihopknutna, på krukorna med bågarna/kransarna)omsattes häromdagen i praktiken här vid en småkyligt trädgårdsbord. Överblivet pinn-spill från pilkranstillverkning åkte INTE på elden denna gång, utan klipptes i lika långa längder, knöts ihop med snöre och väntar nu på rätt plats - tack än en gång för STOR inspiration, Charlotte!

Din första bild är så fin, med hösten på ett bord!

Stor kram och en fin start på veckan önskar
Helena

IET sa...

Vilken lyx att ha kottar på den egna tomten!
Fina, sköna höstbilder. Inte gör det så mycket att det är minusgrader när det är så vackert ute.
/iet

Och snön har försvunnit här med. :-)

Helena sa...

Jo, just ja, angående bilder på tyg så använder jag "Iron-on Transfer Paper", sådant man använder tex för att överföra bilder till T-shirts mm. Finns att köpa på de flesta ställen där man kan köpa olika papper och detaljer för skrivare (gissar Elgiganten o dyl, samt pappers-/kontorshandel...). Man skriver ut önskad bild direkt från datorn till transferpapperet, följer sedan instruktionerna för just den typen av transferpapper, vilket brukar innebära ett par minuter med strykjärnet på högsta värme, men med ångfunktionen avstängd. Tänk bara på att bilden blir spegelvänd på tyget, såvida du inte kan vända den på datorn innan du trycker ut den (jag har ingen aning om hur det går till...;-).

Kram igen!
Helena

Ruben sa...

Men!!! En korg med ris, vad kan bli av den?? Nåja, du får säker till något jättefint!! Men passa dig, så inte skatorna för bort det hela!!! (.... men det kanske inte är bobyggartid för dem just nu ....) ;-)
Ha det gott!
/Ruben

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja men visst var det lite roligt med kanderad Kvanne. :) Den där rödbladiga varianten vore det kul att se på bild. Kanske är något att fundera på till nästa år. Han som bjöd, den 72-åriga landskapsarkitekten, inspirerade mig att rita på en potager så just nu håller jag på att leta roliga idéer. :)
Kram kram

Lotta sa...

Inspirerande igen, och vilken 'skräphög' du fått ihop till jul. Ska bli roligt att se den omsatt i vackra arrangemang.
Ha en fin vecka.
Kram

Trädgårdsdrömmar sa...

Så fint du har gjort, det gör du alltid. Jag har kommit av mig med höstpyntningen. Har hållit mig mer inomhus. Så jag njuter av att titta in hos dig och få lite go ute stämmning.
Kram
Carina

OF SPRING AND SUMMER sa...

Charlotte,
Så fint och inspirerande! Överhuvudtaget så är din blogg väldigt, väldigt fin! Vackra bilder och snygg layout.
Det är alltid ett nöje att komma och titta på nya inlägg!
Ha det så bra.
Kram ingrid

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Mmmmm, så fint det blev med bordet och korgarna...sånt skulle jag också behöva fixa till. Här ser det mest ut som ett bombnedslag eftersom vi röjer överallt och inte riktigt färdigställer! ;o)
Ha det så gott,
Lydia

Sophia Callmer sa...

Du kan få allt att se snyggt ut till och med hopräfsat skröfs!
kram!

Annelie sa...

Ja verkligen OH LA LA, Charlotte!
Supermysiga bilder, inspirerande och idegivande. Tänker samla mossa och kottar just nu ska du veta.
Trevligt att du nu kan ta vila-ögon-paus från ditt arbetsrum. Sånt är ju så mysigt.
Så tempen ligger runt nollan hör jag, well, idag ska vi få 18 (yes, really) grader och lite molnigt och imorgon ska det regna så jag ska ut och plantera lökar innan de blir liggande över vintern.

Tack för dina goa kommentarer.

Kramar

Marie Lithén sa...

hösten är alldeles alldeles underbar hos dig!

Å ja snart är det advent, yes! börjar pyssla redan nu jag:)