söndag 10 oktober 2010

Fyndigaste fynden

Tror jag precis gjort de fyndigaste fynd jag någonsin fyndat i växtväg.... Vad sägs om 6 buxbollar för 120 kr, d v s 20 kr/st. Eller en japansk lönn, två prydnadsgräs, två olika sorters magnolior och en uppstammad ros för också 120 kr, eller 20 kr st..... och lite annat smått och gott för alla 5 kr/st.... Ibland ska man ha tur också.... Ska man bedriva empirisk verksamhet (tänker på magnoliorna.....) är det inte så dumt att kunna göra det när eventuella, eller rent troliga förluster inte kommer att svida så mycket... Magnoliorna (praktmagonlia och stjärnmagnolia) är den ena placerad i den absolut varmaste rabatten som dessutom har en fjärrvärmeledning i sig.... och den andra i min näst varmaste rabatt, men som kanske lägesmässigt är bättre, den nedanför växthuset. Troligtvis kommer det inte vara annat än torkade och döda grenar som går våren till mötes, men man vet aldrig ;-) Vad tror ni? Buxbomen är jag inte orolig för då jag haft sådana länge hos mig som övervintrat. Lite kinkigt är det att ha de i kruka över vintern, men i en rabatt - inga problem.

Fynden gjordes hos Blomsterlandet när jag egentligen bara skulle köpa några ljung...

Snart dags för vila
Tömmer, tömmer och gräver, gräver..... är det annars det jag håller på med nu. Likt fler med mig gissar jag :-) Tömmer tunnor och krukor, bär in vissa för vinterförvaring och gräver andra ner för detsamma. Det nästan lyser *VILA* överallt i trädgården. Och med det ett slags lugn. Snart är det dags för trädgård och trädgårdsinnehavare att få den behövliga pausen för att samla kraft inför nästa säsong...


Mycket är rejält hängigt och slängigt, som i ett förstadium innan det plattliggande läget som de flesta växter behaga inta snart ;-)


Kan inte se mig mätt på alla orange-röda färger.  Det brinner och sprakar i nästan varenda buske...


I dag håller jag på med lite pumpapyssel..... visar i nästa inlägg.... Hoppas att ni alla har haft en skön hösthelg!

Kram,

24 kommentarer:

Gela sa...

Vilka fynd!!!!
Såna skulle jag också vilja göra.
Ha en fin kväll/Gela

Inger sa...

Grattis till toppenfynd, nästan gratis låter det som. Stjärnmagnolian är väl rätt härdig så den bör klara sig, buxbom har jag både i kruka och rabatt, finns ju olika sorter. Säger bara lycka till! En underbar hösthelg hos oss också, lite blåsigt men vad gör det.
Ha det bra!

Lone sa...

Tillykke Charlotte med dine fine fund ... Hvor ser det godt ud med buksbom, når der er flere samlet.
kh Lone

Scilla sa...

Men jösses vilka fund!!! Buxbommarna ser ju jättefina ut - hoppas att magnoliorna klarar sig!! Vacker, vilsam höstträdgård.... Jo, jag håller också på och tömmer...

Kram!
Stina

Katarina sa...

Jag dööör!!! Vilka fynd, var hittade du detta?! Du har ju tur, du! Jag har bestämt att detta blir en mild och bra vinter och allt överlever. Så det så! Dina tunnor är superfina, läste i ett gammalt inlägg att du har jättemånga, fyndar du jämt?! Ha det bra!
Kram,
Katarina

Charlotte sa...

Blomsterlandet Katarina...... :-)

Lena/isis sa...

Va´kul när man fyndar . Fint du har det i din trädgård. Kram

Lotta 8`) sa...

Blomsterlandet nästa! Får nog ta en tur dit, kanske är det fynd i våran butik med? Fast efter helgens trädgårdsdagar, inser jag att jag inte borde skaffa mig mer växter eller rabatter :)

Har som du, röjt runt och börjat ta hand om vinterförvaringen, det sias om frost här så fiberduken är ute på de växter som jag inte hunnit med att ta hand om.

Mina minipumpor är inte klara, så jag hoppas frosten inte blir så kraftig. Vill gärna ha inspiration om vad som kan göras med dem - så jag väntar på ditt inlägg om pumpor!

Ha det gott :)♥

haspet sa...

Oj vilka fynd du gjort. Vad härligt att få med sig så mycket utan att bli helt ruinerad. Tänk hur det kan gå när man bara ska köpa lite ljung... Ja, snart får vi vila i ett par månader men snart är det dags igen för alla frösådder och letande i frökataloger. Fantastiskt fina bilder på hösten. Ha en fin avslutning på helgen.// Peter

Almbacken sa...

Men vilka fynd!!! Tycker att du var dukitg som begränsade dig till 6 klot:o)

Jag har just bestämt att jag ska plantera några fler klot. Efter besöket i Katarinas trädgård insåg jag att man inte kan ha för många.

Visst är det vackert nu färgena är helt makalösa,

Kram Maria

Lotta sa...

DET kallar jag fynd!! Det ser ut att vara fina plantor också, håller tummarna för att de klarar sig. Ha det så bra i din vackra trädgård. Kram

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Sicka fynd, måste ha känts som högsta vinsten! Buxbomsklot är något jag börjar spissa in mig på...de ser onekligen himla läckra ut, speciellt på vintern.
Ha en finfin söndagskväll,
Lydia

Malin sa...

Det var inget dåligt fynd! Buxbom är ju svindyrt om man ska köpa. Mitt bästa fynd var ett stort buxbomsklot som någon slängt på tippen.
Det plockade jag med mig hem snabbt som bara den!
Ha det så fint.
Malin

Mammasblommor sa...

Helt sanslöst vilka fynd du gjort!!
Härliga höstbilder!
Ha en trevlig vecka!
Kram Margot

AnnCharlotte sa...

Superbra fynd...inte klokt så billigt ;) och klart du skulle chansa på magnoliorna när de var så billiga...men är det inte konstigt att de säljs hos dig...om de nu inte ska gå att ha....

Emmas utsikt sa...

Oj, grattis! Själv hinner jag inte med någonting ute. Fullt upp m barnen och familjelivet. Men, men...

:)
Emma

Mimi sa...

Härliga fynd! Buxbomsbollarna för det priset gör mig grön av avund!! Fint du har det fast det redan är hängigt och höst! Hälsn mimi

Anonym sa...

Nä, fy vad orättvist! Såna fynd vill jag också göra =( men mitt Blomsterland brukar nog inte ens rea ut sina trädgårdsväxter... Får ta en kollrunda en kväll för säkerhets skull. Buxbomsklot står högt på min önskelista för de jag själv dragit upp från sticklingar växer ju så otroligt långsamt. Idag blir det trädgårdsmys för hela slanten, numera har jag sängt butiken på måndagar och det känns oerhört lyxigt att få en ledig vardag när resten av familjen är på jobb och i skolan. Ha det gott / kram gittan

Ester sa...

Fantastiskt! Vilka fynd! Visst är det härligt att testa zongränserna utan att bli ruinerad. Ibland ställer jag in "sena" fynd i övervintringsgaraget för att ge dem en bättre chans att överleva. Tyvärr har resultatet ibland blivit det motsatta - växter vill ju som bekant ha lite vatten då och då... Men annat har klarat sig fint. Jag tror på din jordvärmerabatt!
Må så Gott!
Ester

Ruben sa...

Nu undrar förstås vetgirig hur du tänker arrangera buxbomen. ;-) Vilket fynd!!! Sådana fynd träffar jag aldrig på. Fulsnygg bild på hosabladen, konstigt att de på något sätt är vackra - fast de inte är det!! Spooky!
Ha det gott!
/Ruben

Anonym sa...

Oj! Det är i sådana där lägen som hjärtat börjar bulta och man får kämpa med att hålla huvudet kallt när man raskt tar tag i det som man vill ha - innan någon annan gör det :) Grattis!

Annica - Vi tre o trädgård sa...

Oj vilka fynd!
Älskar klot! Av alla sorter!
Hälsningar Annica

NataljaOblonskaja sa...

Jodå, det tömdes här också i helgen. Har lite svårt för det, annars, att kasta växter som fortfarande lever. Men det är ju inte så kul att stå i -10 grader och tömma så det är väl läge för det nu.
Synd att vi inte har blomsterlandet här i närheten, hade behövt några nya buxbomsklot, en klåpare(hantverkare) har nämligen kastat brädor över några sådana, det är ju bara växter!, så grenarna gott av. Nu ser de inge vidare ut, och de som växer så sakta. Det var mina största klot också!! .....annars är allt bra :)
Ha det bra!
Camilla

Madame C sa...

Nä, nu vet jag inte hur avis jag blir!!! Va? 20 spänn för än buxboll??? Fy för vad glad du måste vara:)
Ha det gott,
Charlotta