tisdag 26 oktober 2010

Näe, jag ser inte fram emot vintermys... blink, blink

De där eftermiddagarna man kan smita åt sig för att vara i trädgården eller göra något annat, bara för sin egen skull, är guld värda. I dag hade jag möjlighet till en sådan eftermiddag... Jag fortsätter plocka undan, flytta runt och förbereda för eventuell snö. Det värsta är att man aldrig riktigt vet när den kommer... och ifall den kommer ligga kvar, eller smälta bort. Men ännu har inte en snöflinga synts till i mina trakter. Peppar, peppar.... I övrigt snurrar tankarna ganska mycket kring jul och vintermys. Doften av hyacinter, glögg, pepparkakor och mmmm... allt annat som hör slutet av november och hela december till. Hrrmm, hrmmm... MEN, nu är nu och nu är det höst och vackert... Det där kommer tids nog... Men förbereda lite, kan jag nog inte låta bli ändå...


Om det hade ramlat ner massor av löv förra veckan, är det inget mot för vad det gjort nu... Gräsmattan känns som en riktigt fluffig ryamatta, och mycket skön att gå på...... Det gäller att passa på att njuta av fluffet. För med lite höstregn och allmänt gråväder förvandlas ryamattan snabbt till en kladdig pizza i stället. Och DET är inte lika kul! 


I dag spettade (!) jag ner de sista tulpanerna. Jag som trodde jag var klar med tulpaneriet insåg att jag glömt ett ställe det är så trevligt att ha tulpaner. Skönt... nu är det gjort! 

Nä, nu ska jag nog ta och laga middag till hungriga ungdomar... Ha det bra vänner!

21 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful dear Charlotte!

Big kisses.

Gunilla sa...

Jag håller med dig vintern kan vänta ett tag till men vi har redan fått smaka på den varan.
Det ligger ett vitt snötäcke på gräsmattan blandat med grönt gräs.
Isigt har det blivit på vägarna så det gäller att se sig för.
Vi var in till Umeå idag och de saltade E4:an så det är halt.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Annelie sa...

MMMMysiga bilder med stort M.
Fint arrangemang med kålen, mossan, ljungen (varför säljs det inte vit här?) och murgrönan. Upptäckte att min murgröna jag hade i en ampel var fin ända tills början i Januari förra året. Sånt är guld värt.

Ewww, kladdiga pizzor att gå på. Ja passa på att gå nu på din fluffiga rya, fniss.

Nu måste jag verkligen ut. Solen kom ut och nu börjar det kännas som sensommar ute.

Kram

Margot sa...

Härliga höstbilder, ser så fint ut hos dig! Jag vill nog också gärna att vintern dröjer ett tag till innan den visar sig! Fortfarande har jag tulpanlökar som ska ner i jorden, måste se till att få det gjort innan snön kommer!
Ha en fin vecka!
Kram

Unknown sa...

Fniss, fniss. Spetta ner lök! Det var kul:)
Ha det gott,
Charlotta

Annika Christensen sa...

Hi hi jag fick just en bild från en vän i Dalarna som hade en isborr till sina lökar så du ligger i lä. Vackert du bjuder på igen!!!
Jag satte också mina sista tulpaner idag och det blev en salig blandning så jag kommer att ställa mig frågan till våren -Vad tänkte jag på?
Ha det gott
Annika

Stina sa...

Vilken härlig dag! Jättefina bilder - älskar kål-krukan!!

Kram,
Stina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga bilder du är helt fantastisk diktig på att göra fina arangemang och få till det snyggt.
Härlig höst mys.

Kram Anna

Katarinas trädgård sa...

Sådana eftermiddagar är så härliga! Jag jobbade deltid förut, skyllde på sonen, men egentligen var det jag som behövde egentid, och helst i trädgården. Försöker få till det nu också, för det är så skönt! Jättefina bilder som alltid! Bra att ha julmyset att se fram emot, det kan vi behöva i kylan och mörkret! Ha det bra och akta dig för den kladdiga pizzan, fniss!
Kram,
Katarina

Annica Vi tre & trädgård sa...

Vilka fina miljöer! Och kan tänka mig att det är härligt när det är fina dagar! Här i Skåne har det varit en sådan kanonfin höstdag idag! Lätt att njuta!
Ha en fortsatt fin vecka!
Annica

Inger sa...

Advent är nog här förr än vi anar, en mysig tid tycker jag. Så du har inte sett nån snö ännu, men var lugn, den kommer...
Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Om två månader är det annandag jul :)))) tiden rinner ju alltid iväg så himla kvickt tyvärr....tiden innan jul är ju både stökig och jäktig men också väldigt mysig....
Gillar din kruka med innehåll ;)

Lotta sa...

Härliga höstbilder. Fluffig ryamatta...den beskrivningen har jag aldrig hört förr, men den lät bra. Hoppas det inte förvandlas till det andra, äckliga, som du beskrev. Ha det bra.
Kram

Ruben sa...

Så fint du har det! Du verkar väl förberedd inför vintern (nåja, lite räfsning av löv, kanske återstår). Men pass på, snön lurar kring knuten! Jag har börjat räfsa löv, men cornellen, till exempel, har inte släppt ett enda ännu, så det blir att ta det i omgångar. Och björkarna är väldigt sena i år!
Ha det gott!
/Ruben

Rose Garden Malevik sa...

Underbara bilder,,,,å nu går vi ju mot våren :)
Ha det gott
Håkan

Marie Lithén sa...

riktigt nyfiken på dina vårrabatter blir jag. Ser redan nu haven.)

( å ja nu är jag ju ikapp, så nu ska jag inte bomba dig med kommentarer på ett litet tag, skratt)

Lin sa...

Vakre bilder!
Takk!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Åh, jar du redan fått ner dina lökar?! :) Så det blev spettet... hihi ... Jag får min jättekartong med 3,4 kilo lök i morgon eller på fredag. Räknar kallt (!) med att det blir plusgrader i helgen. Annas blir det spettet här också.. Läste om Annikas vän som hade använt isborren.. det kanske kan vara nåt.. ;)

Härligt med växthuset. Jag är sååå avundsjuk på alla som har ett växthus att tillgå. Hoppas, hoppas att vi kan ta tag i altanprojektet nästa sommar o då kanske jag kan få mitt växthus! :)

Stor kram!

Sophia Callmer sa...

Mysigt med eftermiddag i trädgården, spetta löakarna, du måste ha kallt. I helgen ska jag gräva ner mina, har ju ändrat en massa och ville inte gräva ner dem fel.
kram

Unknown sa...

Vintern kan hålla sig borta ytterligare ett tag och i dag har vi haft regn och 5 plus//Britt

haspet sa...

Såna dagar är verkligen guld värda. Tänk vad tiden går fort, snart dags för julpiffet igen. Här har vi redan smakat på glöggen, det funkade bra trots att det inte ens är november ;-) Tänk vilken poesi, "Från ryamatta till kladdig pizza", hur kul och talande som helst. Ha en härlig kväll.// Peter