torsdag 28 oktober 2010

Snart färdigfrossat

Snart har jag frossat färdigt i pumpor... så det så... Ett litet tag till får dom hänga med, men sen så.... är det dags att lämna plats för vintrigare och frostigare fint.... 


I år odlade jag inga stora pumpor, bara små, små..... Nästa år blir det troligtvis några större varianter ändå. Saknar dom liksom nu.... Pumpor är sagolikt vackra och är något jag längtar efter redan i augusti.... och dom som inte är orange är fina att ha som prydnad året om egentligen.


Sen är det ju det där med Halloween och pumpor. Ganska kul ändå.... även om jag föredrar vår egen tradition med allahelgona-helgen och att tända ljus för våra nära och kära som inte längre finns hos oss. Det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra. Och barnen tycker ju att det är såå kul med allt som hör Halloween till. 


Ska det bli någon halloweenpumpa med ljus i här oss oss i helgen kommer det måsta bli en köpe-pumpa, och det blir med allra största säkerhet inte något monster utskuret, men kanske ett fint mönster.... Korgen med 'trick or treat' - godis kommer vara fylld för att göra små monster glada som ringer på dörren... och varenda lykta i trädgården kommer vara tänd.... så att dom små monstren hittar ordentligt och inte behöver vara rädda. Sen så... är pumpafrossan över hos mig... Off they go! En vecka kvar.... (de får vara kvar över vår egen Allahelgona-helg också). 


Om jag uppfattat det rätt är själva Halloweenkvällen nu på lördag.... Så då gäller det att vara laddad med godis ;-)


I helgen hoppas jag på mys och pys.... Kanske lite trädgårdspyssel också om vädergudarna är goda! 


Hoppas att ni alla får det fint i helgen!


24 kommentarer:

Anonym sa...

very nice photos, I lake it!

♥Min Eden♥ sa...

Jo snart är det Halloween. Jag måste riktigt ärligt säga att jag har inte kunnat ta den traditionen till mig...men barnen tycker ju det är kul...
Fina bilder!!

Stina sa...

Åh vad mysigt!! När är det egentligen som barnen kommer? I år vill jag vara lite förberedd - här i byn känner alla alla och nu har vi bott in oss så att vi är "en i gänget" - man vill ju inte vara "snåla tanten":) Underbart när barnen är små, men ju större de blir desto mer kan de ju hitta på. "Stora" tjejen kanske vill vara ett litet monster i år?...

Kram,
Stina

Katarinas trädgård sa...

Halloweenfest i morgon för nio tolvåringar, suck, varför gick jag med på det i år igen??? Jo, därför att sonen fortfarande tycker att det är jättekul, och jag hoppas de går ut på en riktigt lång trick or treat-runda... Jag kom nog in lite mer i rätt stämning nu när jag såg dina härliga pumpabilder, det ska nog gå!
Kram,
Katarina

Isas Trädgård sa...

Underbart vackra bilder som alltid Charlotte .... man blir så glad av dina fina installationer !
Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa
PS. Får också vita fingertoppar av kylan .. tror det kallas Raynaurds syndrom eller liknande. DS

AnnCharlotte sa...

Halloweenpumpa har jag skippat sen några år...men bus och godis blir det alldeles säkert. Jag brukar ladda upp med godis för det bor många barn där vi bor....kan nog tänkas att några av mina går en sväng också även om de börjar bli lite för stora för det..

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Men visst är det läckert med pumpor...hör liksom hösten till. Här skär ungdomarna gärna ut läskiga gubbar i de stora pumporna...får se om de någonsin växer ifrån det! ;o)
Ha det så höstigt,
Lydia

Mamma Mimmi sa...

Åh, så höstigt och underbart du har det - underbart som alltid! Önskar du kunde komma och sprida halloweenstämning i vår snatt borttynande höstträdgård. Ha en riktigt mysig helg med massor av godis och gott!

Unknown sa...

Åh, Charlotte... din stil är så underbar... du är så säker! Helt otroligt vackra och inspirerande bilder. Jag är mycket tjatig, jag vet;)
Ha det gott,
Charlotta

Godastunder-tokigaidéer sa...

Underbara pumpa bilder, jag känner att jag har några för lite så det får bli några till i morgon.

H ade
Kram Anna

Marie Lithén sa...

fiiiiiint, över? jag som inte börjat ännu.

Klipphöjden3 sa...

Pumpor är verkligen underbar dekoration. Väldigt fina bilder!
Trevlig Helg!
Veronica

Sophia Callmer sa...

Fina pumpor, barnen här älskar också Halloween, i går kväll hade de Halloween på sin skola, så jag skjutsade fyra ( två var mina) små monster i mörkret till fest..
trevlig helg!

Annika Christensen sa...

Vackert vackert... jag bruakar inte gilla pupmpor så värst men hos dig blir det fint. Det blir jag allt...
Du får väl ta ut kärnorna och rosta dem innan du byter ut dem.
Det är ju så gott.
Ha en skön kväll
annika

Helena, The Swenglish Home sa...

Jamen jaaaa, nu har du gjort det igen! Sådär ruskigt snygga bilder som är precis så där lagom stylade, med naturens egna medel, vackra vinklar, vacker kombination - SÅ njutbart!

Just hemkommen från några dagar hos amerikanska vänner (numera boende utanför London), där mina killar haft mycket nöje av än den ena, än den andra Halloweenspökiga dekorationen. Jag känner mig lite dubbel gällande denna monsterfrossa, men kanske är det som du säger, att den ena traditionen (lugn, med tända ljus etc) kanske inte behöver utesluta den andra och vice versa.

Nå, imorgon skall vi på Halloweenpartaj, och jag bidrar med kanelbullar i form av avhuggna finger doppade i blod, f'låt jag menar lingonsylt...

En fin och lagom läskig helg önskar
Helena, The Swenglish Home

Unknown sa...

Visst kan det bli lite mycket med allt Haloweenaktigt men har man barn är det väl ofrånkomligt att fira den dagen. De ääälskar den ju verkligen så vad gör man? Jo, man karvar pumpor så det står härliga till :).
Tycker det går lika bra med många små, de är supergulliga och fina även de där gröna knottriga sakerna. Gillar tyngden när man håller i dem också.
Gillar som vanligt dina arrangemang. Undrar hela tiden, vad ska hon hitta på härnäst som man kan härma?
Ha en skön helg!
Camilla

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Som vanligt visar du underbara bilder! :) Det är så fint, så fint! Har inte riktigt upptäckt det där med pumpor förrän i år. Tänkte ge mig på att dra fram några plantor från frö nästa år. Får de hur det går... :) Har skurit min första monsterpumpa idag och tur var det för jag fick besök av en hög söta små häxor tidigare i kväll. :)

I går kom mina lökar som sagt och jag hade hade en himlans tur med vädret. :) 9 grader plus efter en natt med regn och varmgrader så det gick hur smidigt som helst att få ner dem. Lääängtar till att få se hur det blir ... ;)

Det verkar som om vi kommer att få en skön väder-helg så här väntar pyssel. Vad ska du ta dig för?
Kram!

Inger sa...

Jag känner mig inte heller bekväm med Halloween men förstår det är kul för de unga:)
Hälsingegårdarna ingår ännu ej i världskulturarvet.
Ha en jätteskön helg!

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Jag fullkomligt älskar hösten alla så dekorer, pumpor allra bäst.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Happy gardening/ Tyra

Anonym sa...

Jag blir förförd av Dina bilder, trots att jag är så anti den konstruerade 'pumpahelgen'. Tur att mina barn är stora så jag slipper vara med om spektaklet. Men gudars skymning vad det är rofyllt att komma in till Dig kära C, det är som en cyber-skogspromenad!

P & L

Agneta

Helena, The Swenglish Home sa...

Bara ett litet hej för att säga att jag i mitt senaste inlägg länkat till dig igen, då jag lekt lite härmapa i mitt senaste arrangemang - hoppas att det är ok...

Kram och hoppas att din helg bjudit på många 'treats' och väldigt få 'tricks'.
Helena

Annelie sa...

Om jag bodde nära dig skulle jag gömma kameran under spöktäcket och spendera lång tid i din trädgård.

Kramar till Sundsvallstjejen med finaste trädgårdsbloggen.

Njut i din trädgård sa...

ohhh så fint!

ingen pumpa med monstermin här inte, men ett gäng stora sommarsquash ligger framme på altanen.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Myyysigt, Charlotte:-)

Jag försökte hitta en blogg mall som har några flikar längst upp (som du har) men lyckades inte så bra. Vill även ha en mall som laddas upp fort.. vadhar du för mall? Kan man få veta?

Stor varmkram H.(som är aningens överarbetad och inte orkat läsa bloggar på en månad... har inte riktigt orkat ta in inspiration...)