tisdag 9 november 2010

Novemberglögg

Asch då vad snabbt det blev mörkt... Hann inte fota något alls i eftermiddag. I dag har jag värmt mig med glögg i växthuset tillsammans med massor av tända ljus. 


Är den inte snygg årets Blossa-glögg!! Har bara smuttat på den. I dag blev det i stället den vanliga, och i längden bästa tycker jag, Blossas starkvinsglögg. Mmmm... riktigt smaskigt.... Det är kul att prova på nya sorter. Såg att det fanns flera ekologiska i år. Vilken glögg gillar ni?
Innan det blev mörkt fortsatte jag med kranseriet och att vinterdona kring växthuset. Nu kan jag liksom inte hålla mig längre, utan har börjat julpyssla. I love it!!!! Fotar i morgon om inte snökaoset lägrar sig kring mitt hus.... Enligt yr.no ska det börja snöa vid midnatt i min stad. Hoppas dom har fel för en gångs skull ;-)

Ställde upp de kransstommar jag hittade innan jag började... Det blev nästan en gran!

Ser ni den lilla pelargonen på bilden! Snacka om seg rackare. Fick den i en monter på trädgårdsmässan i våras. Sedan dess har den stått i den lilla torvbricketten den kom i... Har vägrat dö, förtvina eller torka ut. Nu belönar den min vanvård med att blomma (för andra gången). Tyckte den förtjänade att få komma i en kruka så här efter 6 månader.... ;-)

Vitt, vitt, vitt.... gillar vitt....

10 säckar med frusna löv lyckades jag också få ihop... De 'kladdiga pizzorna' är därmed borta från gräsmattan kring äppelträden - skönt!


Fniss... provade på att spela julmusik i dag... Men DET kände jag direkt att jag inte är redo för ännu.... ;-)


Ha det fint i novembermörkret!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful and very nice decoration!

Kisses.

Bea sa...

Hej!
Åhh...så mysigt att stiga in här idag, lite julkänsla faktiskt :)
Underbara kransar du har på hög, gjort dom själv eller..?
Trist med mörka kvällar när man inte hinner på en fotorunda, utan får ty sig till blixt och det blir inte detsamma som dagsljus, men alla har det på samma sätt.
Jag som stundom är hemma på f.m. pga skiftjobb har chansen att
fånga upp dagsljuset i ibland.
Trevlig kväll!
Kram /Bea

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ja lite glögg vore kanske inte så dumt, men snön och julen får gärna vänta lite till för min del.
Ha det gott!
Eva

Scilla sa...

Vackert! Ja visst är det härligt - kan snart inte heller hålla mig!!! Dufvenkrooks congacsglögg är väldigt god förresten.... fast blossas är ju som sagt klassikern!

Kram,
Stina

NataljaOblonskaja sa...

Det var en skaplig samling kransar du samlat på dig. Tycker de är snygga som de är, men misstänker att de kommer att kläs i diverse kläder framöver.
Glögg har jag inte varit speciellt sugen på....än, men däremot julmust..ahhh.....den står där i affären och lockar, tror det blir lite till helgen.
Ha det så bra!
Camilla

haspet sa...

Jag som trodde att det var du som bodde i Norrland ;-), men här är det redan två decimeter snö och det fortsätter att snöa ihärdigt... Så mysigt det låter med glögg och tända ljus i växthuset, blir lite avis. Ha en härlig kväll och kör försiktigt i snöyran i morgon.// Peter

Katarinas trädgård sa...

Himmel så många kransar, jag blir så nyfiken på vad du vilka skapelser du ska pyssla ihop! Glögg skulle man ju faktiskt kunna börja med nu, men bara lite så man inte hinner tröttna! Vilken sort vi brukar ha har jag ingen aning om, det är maken som står för "matlagningen" (OBS! tips för att få mer trädgårdstid!) Men julmusiken kan nog vänta, hur står de ut som jobbar i affär och hör det hela november och december?! De utvecklar kanske någon sorts filter.
Ja, då får vi se om du får något av det där vita som jag är måttligt road av...
Ha det bra och lycka till med pysslet!
Kram,
Katarina

Annika Christensen sa...

Mmm det låter gott.
Vilken seg liten rackare var det den som var årets pelargon?
För den har varit tacksam kan jag säga blommar bra hos mig ännu.
Nej julmusiken får vänta lite till är hos mig.
Ha det gott
Annika

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Låter härligt med glögg och tända ljus. :) Är också nyfiken på den där saffransglöggen. Tycker det är kul att de tar fram en ny sort varje år.
Ja, men visst är det kul att pyssla. Vad har du för planer med alla kransarna?

Fortsatte med mitt pyssel i helgen. Ska lägga upp lite bilder i morgon har jag tänkt. Har ni hunit få någon snö? Här hos oss är det riktig storm i kväll. Fundrar i bland mellan stormbyarna om huset kommer att stå kvar.. Men har det stått i över 200 år så borde det klara några stormar till.. ;)
Kram!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Hmmmmm....
Här e ALLTID massa fint å titta på
ME LIKE :)
Håkan

Helena sa...

Åh, här inne hos dig bara dräller det av stämning och skönhet. Julkänslan fyller mina hyacintuppvärmda leder på studs och jag låter mig ledas rakt in i glöggångorna...

Senast jag var på IKEA gapade glögghyllan tom, och till min fasa stod det inte Blossa på någon av hyllapparna i år... Jag tycker definitivt att Blossa smakar godast, men får väl finna mig i att dricka vad som bjuds här i utlandet...

Din bild med kranshögen är underbar och tänk, jag skulle gärna ha en sådan dekorativ hög som dekoration för jämnan, med oklädda och i sig själv så vackra kransar. Men nog kommer det att bli en hel del mossigheter och annat i kransväg i det svengelska hemmet framöver - det är ju så mysigt att kransa till det!

Kransarna längst ned i din hög ser nästan ut som inhoprullade tjocka rep/trossar - vad är det för material i dem?

Det är också så njutbart att läsa ditt språk och jag måste erkänna att jag skrattade högt när jag läste om dina 'pizzor', vilket gav mig en association till något 'pizza' brukar vara en omskrivning för... ;-D

Skickar dig de varmaste kramar och hoppas att de kan hjälpa till att värma upp ett växthus som jag anar kommer att bli ett kylslaget rum snart...

Helena

Lotta sa...

Lucia starkvinsglögg med chokladsmak är finfin, annars är Blossa nog den mest frekventerade. Hoppas ni slipper snökaos, det låter verkligen inte roligt. Men det är inte så kul att dygnsur glida runt i leran här heller, i och för sig. Undrar om man någonsin blir nöjd?
Gillar att du börjat julpysslet redan, Charlotte. Glöm nu inte: massor av bilder!!!
Kramar

AnnCharlotte sa...

Hemgjord på vitt vin...gillar jag.
Oj så många kransar du ska dekorera?
För min del får julpysslet gärna vänta lite till....fast jag hittade fina fröställningar från nån slags hassel idag som nog kan bli fina i kranssammanhang ;) plockade naturligtvis hem några...typ så många jag kunde bära.....

Almbacken sa...

Jag älskar verkligen julen och har absolut börjat fundra och klura lite men jag håller mig till advent....om det går...

Den där glöggen är jag nyfiken på, mes för att flaskan är så otroligt snygg. Tycker annars att "köpeglögg" är lit för sött. När vi nämar oss jul ska jag blogga om min favorit - mulled wine.

Är också bra sugen på julmusik, hihihi...förstår att det kändes lite fel men hur skulle du kunnat veta utan att prova...

Kram kram Maria

Inger sa...

Inte jul än va´, känns för tidigt för mig. Är nog ingen julmänniska förutom att jag gillar ledigheten och att få samla familjen. Mörkret känns jobbigt, men nu är snön här och mer ska det bli. Inget annat att vänta denna årstid. Lycka till med ditt skapande som ser ut att bli storslaget:)
Ha det fint!

Annelie sa...

No fair!!!!!!!!
Gud va elakt att visa bild och fresta med något som jag vill ha men inte kan få tag på. Skulle ge alla minimajskolvar i världen mot den där flaskan. Hmpfff!!!
Som Helena får jag nöja mig med IKEAs utbud och det är Herrljungas alkoholfria, om inte mamsen och papsen har med sig något smaskigt i resväskorna förstås?
Men lilla rara pelargonen, vilken livsvilja. Den måste du ta vara på över vintern. Hon förtjänar en fin övervintring, helt klart att hon vill bo och blomma hemma hos Charlotte.
Skrattar gott åt att du prövade julmusik men att det inte gick, tycker jag var helkul. Kan riktigt tänka mig hur det slog bakut och blev fel.
Så, om det snöar imorgon, då blir det ju perfekt fotarväder till dina kransar, du skulle väl jula till några? Eller?

Kramar

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Kransar och glögg låter bra! Låter som en bra början till julfirandet.
Ha det så bra.
Kram Ingrid

Madame C sa...

Åh, är du där redan, din lyckost. Har inte "landat" så pass ännu men ditt inlägg i dag framkallade drivor av inspiration! Jul är bäst!
Ha det gott,
Charlotta

Lone sa...

Hej du gode Carlotte i novembermørket.

Skønne billeder som altid. Jeg kan rigtig godt lide din dekoration/sammenplantning, med de fine buer over.
Gløg, juletam-tam og julemusik, må vente lidt hos mig.
Kh Lone

Marie Lithén sa...

tänk va att YR fick rätt.)

Gillar den traditionella glöggen bäst i år. Den vackra flaskan tycker jag tyvärr var hemsk inuti :(

Jaaaaa kör jul du bara, kasta på mig inspiration

Njut i din trädgård sa...

Oh glögg REDAN NU!?

Jag måste härma - helt galet tidigt - men varför då - det är just nu jag vill ha varma drycker!

Glögg ska det bli!