måndag 15 november 2010

Vi drar till fjällen...

Huset jag bor i är ett gammalt sådant, från slutet av 1800- talet.... I love it.... Kan inte säga något annat... Även om man kan bli lite fundersam över dom som ägde huset på 70-talet och som i den allmänna andan som rådde då försökte utradera så mycket som möjligt av det som påminde om huset ursprungliga byggnadstid. Så i dag har vi endast EN kakelugn kvar.... av ursprungligen 6 st. Jag gillar verkligen allt som har patina och är i gammal stil, även inredningsmässigt... MEN, minst lika mycket tycker jag om det som är modernt och stilrent på ett annat sätt än det gamla och rustika är. Därför, när det blev dags för oss att ta steget och bygga fritidshus blev det en helt modern skapelse målad i svart och med zinktak. Huset ligger i Vemdalen/Björnrike och är vår frizon framförallt under vinterhalvåret.... Då trädgården också är som tråkigast.... ;-)


Just nu är jag och maken här för att säsongsstäda.... Kanske inte den roligaste sysselsättning man kan företa sig... men något som måste göras bara ;-) Kom därför på att jag ju kunde visa lite bilder härifrån.... Så nu håller jag på att leta i mina fotodepåer för att få ihop några. 


Huset ligger helt perfekt till med ski in - ski out läge, men ändå avskilt till.


Nedsänkt i verandan har vi en vedeldad badtunna som är riktigt skojsig att bada i... Utetemperaturen behöver man inte bry sig om något särskilt. Har badat i - 20°.... det enda man bör tänka på då är att ha mössa på sig ;-) 


Lagom till jul invigs Sveriges 'största' sittlift inte så långt från vårt hus.... Känns riktigt bra!


Härligt nog kommer vi att vara här över jul i år..... Att åka några åk i backen mellan julfrukosten och jullunchen är precis vad man behöver för att sen orka med julmiddagen ;-) 


Vårsolen är förstås den allra bästa just här :-) Även om jag slits mellan vårtecknen hemma i trädgården som samtidigt börjar visa sig då... 


Denna gång blir det tyvärr ingen skidåkning. De backarna som är öppna är det endast på helgerna just nu...  Nä, nu ska jag leta vidare för att hitta bilder inifrån huset också. Kommer i nästa... Ja, det här blev inte särskilt inte mycket till i trädgård i inlägget. Och så kommer det kanske att bli en tid framöver... Att glimtarna från trädgårdskärleken drygas ut med glimtar annat också... 

Ha det finemang kära vänner!!!


26 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Ljuvliga vinterbilder och riktigt mysig stuga! Det blir säkert en angenämt julfirande i den sköna miljön.
Kram /Bea

Sophia Callmer sa...

Vilken oas ni har där uppe i fjällen, härligt hus och vilken lyx att kunna bada ute under stjärnorna mitt i smällkalla vintern. Låter härligt med jul där!
kram Sophia

Anonym sa...

Beautiful haus, photos...I lake it!

Kisses and regards Charlotte.

Katarinas trädgård sa...

Nu blev jag riktigt grön av avund, så härligt lyxigt!!! Trots att jag inte gillar snö gillar jag faktiskt att åka skidor. Man skulle bo någonstans där det är barmark och plusgraden i byn och snö uppe på fjället...hmmm.
På sjuttiotalet var det nog många kakelugnar som försvann, kanske även från vårt hus som är byggt 1901, jag vill inte veta! Ditt "hemmahus" ser också fantastiskt ut, som en herrgård kanske? Ha det bra!
Kram,
Katarina

haspet sa...

Vilken mysig oas. Jag åker inte skidor men har dom senaste vintrarna verkligen börjat uppskatta snö, kyla och vackra vinterdagar mer och mer(ålderstecken??). Det är nog bra att ibland få en liten paus från allt det vardagliga för att sen kunna uppskatta det ännu mer. Ha det bra.// Peter

Inger sa...

I vårt hus fanns två kakelugnar ursprungligen, båda revs på 70-talet och vi satte in en ny (gammal) kakelugn i början av 90. Björnrike är vårt favvo ställe i fjällen sen barnen var små, flott hus ni har, vi har alltid hyrt. Björnrike är mysigt, lyckliga ni, vilken härlig avkoppling. Allt är inte trädgård...
Ha det gott!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Nu blev jag riktigt grön av avundsjuka.....gud så härligt ställe ni har. Helt underbara bilder du visar, vill bara se mer.

Ha det så skönt¨
Kram Anna

AnnCharlotte sa...

Vilket härligt stålle...och så mysigt att åka skidor till jul ;)

Unknown sa...

Men jisses, Charlotte! Vilken drömstuga ni har! Helt otroligt fin! Förstår att ni njuter i fulla drag där. Redan innan var jag ordentligt avis på ditt fantastiska hus - och nu detta! ;)
Ha det gott och städa flitigt!
Charlotta

gittan sa...

Vilket vackert hus det ser ut att vara och vackert beläget dessutom. Jag ser gärna fler bilder från ert vinterparadis.
I min barndom åkte vi till Sundsvall för att åka skidor under vinterlovet. Berget där räckte bra till oss nybörjare som inte var vana vid de vidderna "skrattar" Dessutom passade vi på att besöka goda vänner / gittan

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

sååå helt underbart att ha en fjällstuga:-)
Och väldigt snyggt där me, verkar det va;-)
varmkram H.

Unknown sa...

Ser ju bara hur mysigt ut som helst. Skulle också bara kunna välja att; jaha, idag skulle jag vilja sticka bort från det här draghålet där allt gammalt trä luktar och där allt är slitet och det är svårt att få en "ren" känsla, så nu sticker vi till vårt nybyggda hus.......men näe, så lyxigt har inte jag det :).
Verandan ser riktigt fräsch ut, och huset verkar ha ett kanonläge.

Det var i Vemdalen jag, i 7-årsåldern, inledde mina stapplande skär på skidor förresten, sedan blev det stuga i Tännäs under alla mina uppväxtår.

Att hitta trädgårdsbilder den här årstiden förstår jag kan vara lite svårt, det händer ju liksom inte lika mycket ute nu, som annars så att blir andra saker ibland är bara kul.
Ha det så bra!
Camilla

Lone sa...

Wauuuw Charlotte.
Hvor ser det skønt ud. Luksus både at ha' hus i gammel stil og hus i ny stil :-)
Dette er lige så godt som have-billeder, send endelig mer.
Kh Lone

färgtrappan sa...

Ser riktigt fint ut i er "stuga". Kan väl vara kul med modernt "stuk" i kontrast till det gamla hus ni har hemma. Så hade nog vi också gjort.

Längtar upp till fjällen och skidåkning nu. Hamra har vi varit många gånger, får se vart det bär av i vinter.
Ha det gott!

Gunilla sa...

Hej Charlott.

Nu Blir jag riktigt AVIS vilken otroligt fin fjällstuga.
Och att fira julen där måste vara det optimala.
Och du har ju lika fint och pyntat där ochså.

När vårsolen tittar fram då längtar jag ochså till fjällen men vi drar upp med husvagnen till Umbukta. Vid Norska gränsen där brukar vi hålla till.


Ha det gott
kram/Gunilla

Annika Christensen sa...

Vilken underbart fin stuga ni har. Vi kanske skulle bo grannar där uppe???? Hi hi
Bada med mössa på är nog bäst om det är så kallt som -20grader
Ha det gott
Annika

Helena, The Swenglish Home sa...

Söta Charlotte,

Nu har jag varit rysligt osynlig här i blogglandet en stund, men jag har smugit in och kikat lite hos dig ändå. Jättefina arrangemang i förra inlägget och snyggt att sticka ner kransen så att den står i krukan så.

Och så detta härliga inlägg då... viket hus!!! Och mitt i den snöiga skidhärligheten så där! Det låter som en oas att åka till och andas frisk luft till man blir alldeles vimmelkantig... Vilken altan och VILKA FÖNSTER!!! Jag äääääälskar panoramafönster så där, i synnerhet när det finns vacker natur utanför att "rama in".

Är det månne IKEAs runda bord du har där på altanen? Jag har varit på vippen att köpa just dem flera gånger, men varit lite orolig att de skulle vara för ostadiga att hålla när de engelska stormbyarna drar fram. Är det kanske av den anledningen det ligger stenar på avsatsen på dina..?

Nå, vackert, allt blir vackert som du tar i och vi läsare njuter av att få inspireras.

Här sys det väskor och kuddar och allt möjligt på löpande band - om tio dagar blir det julmarknad här hemma och nu gäller det att producera till max! ;-D

Stooooor kram från din svengelska vän,
Helena

Margot sa...

Men åh, vilken underbar fritidsstuga, och vilken härlig natur!Så himla fint du har det!!
Ha det gott!
Kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Rara Charlotte, snälla sköt om rara Charlotte och försök att inte låta stress-otyget få spela de eländiga spratt det är kapabelt till. Lättare sagt än gjort, det vet jag så väl, men önskar dig ju en fröjdefull november och advent, med bara lugn och mys. Och määääängder av pepparkakor, förstås!

Kanske en avkopplande tur till den luuugna engelska landsbygden skulle passa bra? Jag råkar känna till ett gästrum i en lugn liten ort omgiven av fårhagar att promenera i... och med määääänder av peppisar redan bakade och ätklara. I'm just saying...;-D

Kram. Igen.
Helena

Almbacken sa...

Vilket ställe! Snyggt, snyggt, snyggt!!! Du gör dessutom det bästa av det.

Att fira jul där måste vara optimalt.

Kram Maria

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ser härligt ut på alla sätt!
Ha det gott
Birgitta

Marie Lithén sa...

Men Charlotte så fint du har det i ditt "fjällparadis". Rena drömmen. Ser vi gärna mer utav, å verandan var ju lite trädgård det med, guda fin!

Lisa sa...

Men vad avundsjuk jag blir! Härligt med stramt modernt som kontrast till ert gamla hus. Er jul kommer bli helt fantastisk, det är jag säker på :)

Anjas Hill sa...

Låter helt otroligt härligt!/Anja

Lotta sa...

Oh vilket underbart nöjeshus! Det låter verkligen härligt att slappa av med skidåkning och utomhusbad. Hoppas ni får en fantastisk vinter, och framför allt jul, däruppe.
Ser fram emot interiörbilderna, exteriören var jättevacker.
Kramar

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Underbart hus i ett vackert landskap. Så fint, trevligt och mysigt det ser ut.
Ha det så bra.
Kram Ingrid