lördag 8 januari 2011

Fattar ni

...hur mycket snö det är här!? Helt seriöst så ser man snart inte växthuset annat än precis vid dörren där det är uppskottat.... Kolla in den skyttegravsliknande gången som leder till växthuset och till baksidan av vårt hus där ingången till källaren är. Galet - det är vad det är!!! 'HALLÅ.... alla vintergröna växter.... var är ni???? Jag kan inte se er....'  Eller något annat heller för den delen....  Utsmetat, inkapslat och väl dolt är det mesta.... 


 Jämförelsebilder från juni....


...så jag håller mig inomhus just nu.... i ett gynnsammare klimat ;-)Hur har ni det.... är ni lika insnöade som jag ;-) ????

32 kommentarer:

Madame C sa...

Vännen, vad fint du har det inne! Härligt, härligt! Här är det lika mycket snö... Grr, smällde en ruta i ena växthuset idag, när jag skulle få ner snön... Suck, suck, vad gör vi här? Borde vi inte bo typ mer söderut, vi? ;)
Kram,
Charlotta

godastunder-tokigaidéer sa...

Japp här är det mycket snö trots att jag bor i skåne. Men just nu befinner jag mig i Lindvallen och jag kan väl säga att vi har nästan lika mycket hemma och det har jag nog inte sett i skåne på länge...

Kram Anna

Nu vill vi ha vår och mys i trädgården för här finns det massor av inspiration som måste fixas.

Inger sa...

Ja, jag fattar, man behöver skidkläder för att gå ut i trädgår´n.
Bara att gilla läget, även om det är svårt:)

Lynda sa...

ooooooooooooooh my god!!!!!!!! look at that snow!!!!!!!!!!!!!! Well.....I'M jalous!!!!;)....send me some, you can do with less;)!
No snowman?

Love
Lynda

Suss o Kai sa...

Här hos oss finns det snö ca en halv meter men tyvärr regnar det ute :( har hållt på sen igår och det är inget kul. Fast visst längtar man till våren :) Kram Suss

Claus Dalby sa...

Kære Charlotte - du har da virkeligt fået bragt foråret ind i stuen. Hvr er det bare FLOT. Jeg er VILD med din stil og dine fotos. Bare LÆKKERT.

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi! Så det ser ut... :) Jag tror nästan ni har mer snö än vad vi har... Förstår dig precis. Inte alls kul att vara ute.. för det finns inget att göra... förutom att gå fram och tillbaka i snövallsgravarna eller att skotta... skönt då att få krypa in och mysa i värmen.
I morgon ska jag städa upp i uthuset så att det blir plats för sådden. Lycka! :)

It's me sa...

O my...............what a snow !!!..i am glad all the snow is gone here.....let spring begin......hahahhaha!! lovely sunday....love Ria...xxx...

M/S Design sa...

Ni har lite mer än oss!men nu på kvällen regnar det och i morgon ska det vara ett par plus så då hoppas jag att vi får bort isen i vinterträdgården hängrännor.
Gillar lagom, kanske nästa vinter!
Mariana

Mimi sa...

Vi har nog inte riktigt lika mycket snö här i Åbo, men alldeles tillräckligt nog. Idag skall jag försöka gräva fram en bil som stått oanvänd i tre månader, det kommer nog att bli ganska svettigt kan jag lova!
Vilka fantastiskt vackra bilder hemifrån du tagit! Fint. Hälsn Mimi

Gunilla sa...

Ja nu känns det som att bo i en iglo, vitt , vitt, vitt.

Barr trädena som vi har på framsidan av huset ligger som neddtryckta högar i snön.
Men visst är det fint det blir ju bara bättre framöver.
Men det gäller att hålla koll på allt för snötyngderna.
Drivhuset är skottat och garagetaket likaså för man vet ju aldrig.

Fina dekorationer har du gjort. Jag
faastnade på de gröna äpplena som du har i krukan......effektfullt.


Ha det gott
Kram/Gunilla

Scilla sa...

Jösses! Där ligger vi i lä..... Faktiskt även med mysfaktorn inne - vi har kaos! Julsakerna är äntligen borta och tvättberget nedbrottat, men dammråttorna rules och leksakerna förökar sig logaritmiskt! Så går det när man åker till USA och lämnar stackars maken hemma själv med två ungar... (Hade sett likadant ut om det hade varit jag som var själv hemma med ungarna i några dagar.):)

Kram,
Stina

Home and Lifestyle sa...

Unbelievable what a lot of snow Charlotte!

Here the snow is gone and the sun shines. I will go into the garden today to work for a while. There are many cats in the neighborhood who like to show their cat faeces in our garden...you understand I do not like their results!!! Because of the snow we could not see it, but after the thaw everything is visible again :-(

Enjoy the snow and your Sunday! Warm regards, Ingrid

Anonym sa...

Ungefär som hemma hos mig i Hälsingland!

IET sa...

Hej du, jag kan inte hjälpa det, men jag fick ur mig något liknande ett hysteriskt fnitter när jag såg dina bilder. Själv funderade jag på att skotta mig en gång till växthuset igår - här når snön exakt upp till knävecken - men beslöt mig för att avvakta eftersom det ändå inte har varit någon sol på sistone. Och skiner inte solen känns det inte som någon större vits att vara ute i växthuset.
Undrar just om du har plusgrader hos dig idag... här tinar det undan med ett rasande tempo just nu.
kram

Dessie sa...

Åh vilken underbar blogg du har! Så spännande med en norrlands trädgårdsblogg! Här ska jag bli följare och suga åt mig inspiration och ideér!

Ha det gott

Kram Dessie

Anita sa...

Sååå mye snø! Det er jo fint også med masse hvit snø. Det er bedre med tørr hvit snø, enn slik som vi har det nå....regn, regn og atter regn. Så all snø er nesten bort. Virkelig surt vær har vi nå.

Charlotte jeg lurer på en ting, jeg ser av dine fina bilder her at du har masse svibler. Hva gjør du med disse løkane når de avblomstrer?? Jeg har samlet løker som er avblomstret etter julen, men vet ikke hva jeg skal gjøre for å få dem oppigjen til høsten og julen...

Klem Anita

AnnCharlotte sa...

Nej...jag fattar inte riktigt....önskar faktiskt att snön och temperaturen hade varit mer jämnt fördelat över vårt avlånga land....
Hos mig är det gräsligt idag ;)))
Ha det bra ;)

Helena sa...

Du kan vara lugn lika illa här :-(snö o åter snö sen regn på det...
Skönt nu att få se bilder från båda årstiderna så att man inte tappar hoppet om våren!!!
Kram från mig!

The Secret Garden sa...

Så där mycket snö är det inte här. det tråkiga är att den strönga kylan kom innan snön...och jag anar att den har tagit kål på mycket, precis som den gjorde ifjol.

Ha det gott!

Joyforhome sa...

jisses vad mycket snö ni har. Snön här smälter sakta men säkert bort.

Kram Malin

Lisa sa...

Oj oj vad snö !! Där ligger vi i lä. Igår regnade det hela dagen så här har det sjunkit ihop rätt rejält idag, men det är nog en 40 cm kvar i alla fall. Vägbanan ser ut som en ishockeybana ! Härligt med lite krokusfusk !
Lisa/Lisas trädgård

Katarinas trädgård sa...

Ja, du måste nog flytta söderut! Lååångt! Och jag med!!! Jag trodde jag skulle se marken efter två dagar med tö och regn, men nej, snötäcket ligger envist kvar, suck! Men jag är fortfarande optimist och tror att det inte blir mer snö denna säsongen... Svälj, det finns viss risk att jag blir besviken...väldigt besviken...
Jaja, det är bara att kämpa på, för rätt var det är är vi där, och njuter av första vintergäcken!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Dripp, dropp från Skåne!!! ;-)

Nej förlåt... jag lider ju med dig... egentligen ;-)
Du måste ju känna dig som Amundsen på expedition när du ska till ditt växthus. Här är vi mer som konståkare när vi går ut, med små huuiii-rop när vi får till en extra sladd.
Ha en riktigt härlig vecka

Almbacken sa...

Det är ju helt galet!!!! Men mycket vackert.....

Här har det töat i några dagar nu och snön är mycket blöt och ligger tjock. Barnen har härjat i trädgården och lyckats trampa på en del växter (buxbom och bambu) som varit dolda i snön men nu kommit fram (grrrrr).

Gillar dina vårblommor och installationer - urläckert.

Kram Maria

Helena, The Swenglish Home sa...

Himmel så mycket snö! För en utlandssvenska som nästan glömt hur mycket så där mycket snö ser ut, känns dina bilder riktigt exotiska! Men samtidigt gör det ont i min rygg bara av att titta på bilderna och föreställa mig skottandet...

Dina sista två foton är ursnygga och ser ut att vara tagna ur en bok eller tidning - så vackert komponerade.

Varma snösmältarhälsningar,
Helena

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oj, häftiga bilder. Men nej, här småregnar det och snödrivorna har minskat markant. Löjligt nog får jag som vanligt för mig att NU är våren nog på gång, i år ska den nog komma extra tidigt...NOT! :o)

Marianne sa...

Hold da op, hvor har I meget sne.
Her i Danmark har det heldigvis tøet de sidste par dage.
Nu må det meget gerne og meget snart blive forår!

Bea sa...

Suck...det var mycket snö! Men, det komme ren vår som smälter ner även dina snöhögar :)
Vilken tur att man kan gläds över dina vackra arrangemang i vinterdvalan.
Kram /Bea

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Din vackra trädgård har vi fått lära känna det sista året och nu visar du också ditt vackra hem. Fina bilder och snygga arrangemang.
Ha det så bra.
Kram Ingrid

mitt gröna hjärta sa...

hej och Gott nytt år! Jösses vad snö ni har! Här är det bara is, först snö och nu regn....Mysiga arrangemang du gjort inne, vi får hoppas att våren kommer såsmåningom...
Må så gott!
Jenny

Laila sa...

Jodå, Fagerdala är begravt under ett allmer isigt och tungt snötäcke. Undrar hur alla buskar mår där under.
Fina junibilder!
Ser att du har en pilkon i en av rabatterna. Fick tolv stycken nyligen och undrar hur i hela friden man använder dem! Om man sår klättrare typ luktärter runt basen så tjostar de ju ihop upptill, eller?
Ha det gott!/Laila