torsdag 6 januari 2011

...har raggat upp lite vårkänsla!

Julen hänger sig kvar i nedplockade högar... Det är en sak att samla ihop alla dekorationer, en annan att lägga tillbaka dessa i sina kartonger, lådor och påsar. En tredje att bära ut allt till garaget... Det brukar ta ett tag om man säger så...... :-) Var iväg och raggade lite 'vår' i butikerna för att uppbåda energi. Eller egentligen kanske vår, blandat med en aningens kvarvarande jul och möjligtvis en fläkt av höst också. Började gjorde jag i alla fall i grönsaksdisken.

En aningen höst här kanske med den blommande cyklamen 
och en viss skördekänsla i övrigt. Fast skördekänsla i vårtappning tycker jag ändå ;-)
De små röda kålhuvudena blev jag tokkär i, majrovor är en annan favorit... precis som lime och rödlök. 
Mina färger helt enkelt.....

Sen föll jag huvudstupa för de intensivt lila nejlikorna i blomsterbutiken där jag bara skulle köpa videkvistar. Måste ha, måste ha...


Ikea nästa... tänkte att de säkert säljer ut julens blommor nu. Mycket riktigt. Reafyndande massor av hyacinter för 5 kr/st. Inte helt fel. Hyacinter är ju verkligen inte bara en julblomma.


Får jag vara med..... :-) 


Vårtouch på båda sidoborden i matrummet blev det.

Rester från jularrangemangen får fortsätta vara med, lite nytt i krukorna bara....

Äpplen på pinne gjorde Mariette/Liljor och Tulpaner så fint i ett ute-arrangemang i höstas. Har gjort en mindre variant här. Annars inget nytt i den krukan. Hade en stor julgranskula liggandes i den förut.

En rödlök hade börjat gro i ett jularrangemang. Synd att slänga....

*
I kväll ska jag skotta av växthustaket..... Det har kommit mycket snö sista dagarna. Tur man har vår inomhus att styrka sig med. I senaste numret av Gardens Illustrated är rubriken på Carol Kleins krönika 'Making light of the January blues'... där hon börjar med att konstatera att det är i månaden januari som alla 'garderners' optimism verkligen testas och emellanåt prövas till sin yttersta gräns. Kan inte annat än att i stort sett hålla med henne. Fast med ett tillägg. Och det är månaderna februari och mars...  Det är i mars jag åtminstone går upp i limningen och har mer myror i benen än någonsin.... Trädgården är fortfarande vit och troligtvis är ännu mer snö att vänta... Innan det vänder. Det är då tålamodet testas på riktigt. Nu är det pigga nyhetens behag med alla vårlökar inomhus och gnisslande tulpanbuketter.... Att det är gnisslet vi svenskar gillar allra mest är ju helt otroligt knasigt egentligen.... ;-)

'Vår'kramar till era alla!

28 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful picures and home!!!
Kisses and regards Charlotte.

Lotta sa...

Å, så uppfräschande att kika in hos dig. Nejlikorna var härligt vårliga - liksom de knoppiga hyacinterna. Är det samma cyklamen du visade för några veckor sen? - hur länge blommar de egentligen?? Tusen tack för inspirationen - nu fick jag ork att bära ner julkartongerna i källaren och fixa till lite fint till helgen.
Kramar

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej, hej Lotta!

Det är samma cyklamen... helt rätt... Blommar som om den vore fullproppad med blommor i den där knölen..... ;-) Det tar aldrig slut verkar det som......

LindaLunda sa...

MAOW!!! Pussenuttkissemisse!

Gunilla sa...

Jag har kastat ut julen och städat bort allt pynt. Jag hade inte så mycket denna jul eftersom vi skulle fira julen borta.

Skönt när det börjar gå åt rätt håll, jag väntar och väntar men jag får stilla mig lite för jag tycker att tiden inte är snabb nog.
Nu skall jag sätta några frön av perenner som jag köpt av IreneL hon som har bloggen Blomster, två sorter som jag inte kunde låtabli.
Axgamander och Blodfingerört.
Och en ny ettåring för mig Törnrosas Kjortel den blir fin som klättrare. Om det blir några plantor vill säga:o)

Härliga bilder du visar , duktig som vanlig med att dekorera.

Jag hajade till när du skrev Vårkramar , bra att du peppar mig så att jag inte halvsover :o).

ha det gott
Kram/Gunilla

Lillemor sa...

Å så många härliga vårliga bilder! Precis vad man behöver nu. Och så har jag hittat ännu en fin blogg att kika på ibland...

Inger sa...

Jag dånar, så vanvettigt snyggt:)
Buketten är fantastisk och första bilden med rödviolett-grönt likaså.
Ha det gott!

Bea sa...

Hej!
Underbart vackert och väl arrangerade stilleben i underbara färger.
Jag gillade lilla tråget med rotfrukter oerhört, enkelt och smakfullt.

Usch för snöskottning, men mitt växthustak fick sin översyn, för att inte bjuda mig på en obehaglig överraskning.

Ha det gott i vinterkylan!
Kram /Bea

Home and Lifestyle sa...

Hi dear friend, what a lovely creations you have made! The hyacinth is not only a Christmas flower but for me just a flower for spring!!

It is rainy here all day, the snow gradually disappears!

Kram Ingrid

Edtiaflicka sa...

Vad otroligt fint det blev!
Vackra färger!

Kram Ida

Boäng sa...

Å sånt pysseltålamod du har, snyggt! Tur man kan njuta här på nätet, har inte lust alls själv att pyssla till det nu ;)

Berit sa...

oj vad fint det blev med grönsakerna..ska nog göra nått liknande:
Ha det gott!!Berit

AnnCharlotte sa...

Jag ska också ut och ragga....ska bara kasta ut julgranen först....

Unknown sa...

Hej Charlotte
Det er et stykke tid siden jeg har været forbi dig og lagt en kommentar, det er svært at få tid til at komme rundt hos alle. Så smukke billeder du har lagt ind, de vækker rigtigt forårs fornemmelserne, men øv der er længe til det bliver forår, så det er godt der er masser af havebøger, blade og blogge at besøge til af fordrive ventetiden med.
En forsinket nytårshilsen fra mig.
Annette

Katarinas trädgård sa...

Bra, bra, bra med vårkänsla inne i alla fall! Lite, lite vårkänsla är det här i dag med plusgrader och dropp, nä fel, ras från taket. Men det var inte så kul för det har rasat rakt ner på en uppstammad buxbom där flera grenar knäcktes, grrr! Rimfrost är mer lagom mängd snö för mig...
Ha det bra och vila nu dina stackars muskler!
Kram
Katarina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hahaha jag skrattade för mig själv när jag läste om dina jul lådor och innan de kommer till sin rätta plats, just precis så är det här med.
Helt underbar bilder som vanligt.

Kram Anna

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej fina du!
Hur går det med allt?! Mera snö väntar hörde jag på nyheterna... :( Bra iaf att det har töat idag så att det sjunker ihop lite... Här var det tom lite vårväder med +-0 och ras från taket idag.. ;)
Mysigt då att få kika in hos dig och titta på finfina vårkreationer! Jättefint!
Massa kramar!

Anonym sa...

Vide är vår!
Verklig vår.

Marie Lithén sa...

hörde en hemsk historia om ett stort växthus på Alnö som rasat pga snön, gäller nog verkligen att skotta nu.

Väldigt vårigt hos dig, ligger lite efter....

Spirande grönt - sa...

Vilka urläckra nejlikor!

Ha en fin helg,
Rebecca

Stina sa...

Mmmm... kan känna våren som en hägring där framme någonstans! Härliga arrangemang..... Kom nyss hem från New York - där är det också vinter men man kände att det höll på att hända något.... Snart blommar det nog i Central Park....

Kram!
Stina

It's me sa...

Thanks for your lovely comment on my blog ! your pictures are so beautiful today i love them !!....let spring come........lovely weekend love Ria....

Unknown sa...

Hi Charlotte

You wouldn't expect me to say this after my heatingbill but I love winter! Although I must say....there's winter and there is winter;)...YOUR winter is probably something else then ours ;)!

Translator makes your post a funny post...I don't really understand details, but it's something about "afterchristmasdeco"?
Your pictures are wonderful, that I DO know and understand;).
Don't let the other dutchies tempt you to want spring early(Ingrid and Ria know me.......and they know I love winter...it's a kind of a joke between us....winter versus spring....do I make sense?;))
O well....enough talking for know.....I'm gonna find myself a WARM bed;)!

Lots of greetings!
Love
Lynda

Trädgårdspassion och Detta Livet sa...

Tack för vårinspiration. Man törs nästan inte säga att man börjar att längta och hoppas, när det är bitande kallt och vitt ute. Vackert var det du gjort, så tack!

Margot sa...

Får verkligen vårkänslor när jag beundrar dina fina arrangemang! Du är så otroligt duktig, så vackra stilleben! Kissemissen är såååå söt! Igår packade jag ihop de sista resterna av julen, så nu väntar jag bara på att snömassorna ska smälta bort, fast det kommer nog tyvärr att ta sin lilla tid!
Ha en skön helg!
Kram Margot

Willy sa...

I love the decorations, the purple and green vegetables/fruit and lovely hyacinths.
Have a nice weekend, kram Willy

Unknown sa...

Måste medge att tom jag får vårkänslor av ditt inlägg :). Är ju annars "fast" i julen än så länge. Tror det beror på vädret, mörkt och snöigt hela dagarna.
Men blev sugen på lite lila...så snyggt med majrovor och rödkål på fatet...och lila nejlikor..det har jag nog inte sätt...måste jag leta efter..
Så snyggt arrangerat...man behöver inga tidningar när man har dig.. det räcker som inspiration.

Ha det bra!
Camilla

Annika Christensen sa...

Hej!
Trodde jag hade kommenterat här hos dig jag har iallafall skrivit en gång...??
Underbart vårigt hos dig inne iallafall. Ute är det ju helt makalöst man tror inte att det är sant.
Ha en skön vecka
Annika