tisdag 18 januari 2011

Soffhörna ute á la vinter

Töväder i går...... Hurra!!!! Kan inte säga att det märks att snömängden minskat dock... Men i alla fall..... Skön temperatur var det och luft som andades vår....  Har grävt ut en soffa i snövallen närmast entrédörren. Släpat fram stolar och ett litet bord och gjort mig en soffhörna ute á la vinter. 

Veden ligger där på hyllan bara för att det är så himla snyggt! Älskar travad ved..... 
Men, lite praktiskt ändå att ha den nära till hands för eldkorgen när det blir dags att tända den.
I går dock, var det så pass milt att jag faktiskt inte kände för det...

Ni må tro att jag fick ett kreativt ryck när idén ploppade upp... och plötsligt, från någonstans, öppnades en oväntad energidepå hos mig. Från att ha haft en urtråkig snöhög vid sidan om ytterdörren, som skymde sikten så där allmänt, är där nu en riktigt mysig uteplats. I går eftermiddag släpades kuddar och doningar fram och tillbaka och kändes in. Det går ju göra hur som helst här... 

Ni lär få se olika tappningar av min lilla hörna så länge snön ligger kvar.... och det lär den göra ett bra tag till tyvärr.
Det bilderna visar är det lilla, lilla jag lämnade kvar när jag hade lekt färdigt.... ja, förutom fårskinnen då.... dom åkte med in. 
Hoppas nu att det inte tänker snöa något de närmaste dagarna....

Om vädret är milt om några timmar blir det förmiddagskaffe i soffan kan jag lova. Kanske några kuddar får följa med, och möjligtvis en filt. Tar nog även med mig fröpåsarna som kom med posten i går, så att man kan fladdra bort i tankarna en stund..... mmmm..... Det känns redan bättre... och ljusare...... Och konkret tydligen hela 21 minuter ljusare denna vecka där jag bor... oh, la, la..... 


Tack alla snälla för tips och hejarop i förra inlägget - vad goa ni är!


Det ryktas om vårtecken när jag tittar i blogglistan.... Måste undersökas omedelbart ;-)


Ha en fin dag!


31 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Men va´fint du har gjort. Vilken inspirationskälla du är !! Kram

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte, you made a wonderful place in your garden. It's so cozy but maybe still a little bit cold to sit there...:-)

Good news that few snow has gone, we are waiting for spring :-)

Wish you a nice day! Warm regards, Ingrid

LindaLunda sa...

Bara att tända på då!!!

Anonym sa...

Så vackert! Jag har kvar några gamla trädgårdsstolar ute bara för att få den där känslan att man kan gå ut och sätta sig. Jag tycker så mycket om din blogg - den ger trädgårdslust och energi!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj, Charlotte, vilken underbar kreativ idé!!! :) Blev dessutom så himla fint! Ni har en hel del snö... Här har det varit plusgrader i två dagar så det har försvunnit massor av snö. Men såg precis att mer kyla var på ingång redan i morgon så det kommer nog strax mera snö. Var hur som helst en underbar dag igår. Fint de två mossbollarna gjorde sig mot den snöiga trappan.
Kramar!

Dessie sa...

Oh vilken mysig lite hörna du skapade! Blev ju jättebra, det finns för och nackdelar med snö.. detta är en av fördelarna, det går att mysa till det rätt bra ändå.
Du skulle ha haft en eldkorg att lägga din vackra ved i så blir det ännu med mys då du sitter där ute! =)

Ha en fin dag

Kram Dessie

It's me sa...

What a beautiful outsite corner........love it !! lovely day darling....love Ria....xxx...

Vardag och flärd sa...

Åh, så underbart! Du är så kreativ och kan ta vara på det som är fint och skönt.
Ha det gott med kaffekoppen och fröpåsarna!
Kram Eva

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så härligt vilken idé......du är otrolig med din fantasi. Nu önskar jag nästan att jag hade mer sön än jag har. Här töar det och gräsmattor och rabattor börjar titta fram så smått. Hade dock varit skönt med vår...

Kram Anna

AnnCharlotte sa...

Ojojoj vad fint. Sååååå läckert. Jag kommer förbioch tar en kopp kaffe med dig i fina hörnan ;) Nu vill jag nästan, bara nästan doch, ha tillbaka snön.....;)))
Härligt att ljuset återvänder nu även om det går sakta så börjar det märkas tycker jag.
Ha det bra ;)

Lone sa...

Kære Charlotte.
Hvor ser det dejligt ud med den hyggeplads i sneen.
I Danmark er sneen næsten væk nu oo mange steder er der oversvømmelser pga. smelte-vand.
Hos os er der ikke problemer med vandet, bortset fra en meget meget blød grusvej.
Foråret er der snart :-)
Hyg dig.
Knus Lone

Stina sa...

oj så härligt och snyggt! Hoppas att ni inte får mer snö på läääänge! (Var i och för sig ganska tacksam när ny snö trollade bort våra försök till en eldkorg... Det var supermysigt att sitta där i mörkret när barnen lagt sig, men sen trillade ett löst ben av och allt blev bara svart ock sotigt...)

Kram!
Stina

Ester sa...

Jättesnyggt! Det vill till att hitta på roligheter i snön, när man nu inte kan bli av med den på ett tag... Här har det töat sedan i går, så jag kan inte låta bli att hoppas på våren, även om det inte är så realistiskt i januari.
Må så Gott!
Ester

Furulunden sa...

Så fint du gjør det!! Tenker jeg vil følge med litt inne hos deg. Du er velkommen innom meg også. Ha en finfin dag!!

gittan sa...

Så mysigt och fint du gjort där! Och som vanligt blir jag lika avundsjuk på alla som har en vrå vid entrén där de kan pynta och göra fint. Min trapp är för smal för några arr. och gåmgen nedanför och bredvid lider av samma åkomma. Jag får kanske stensätt en del av planteringen vid Apeln för att kunna få mig ett stilleben vid entrén... det tål minsann att ta sig en funderare på =) Det kan ju inte vara varesig värst dyrt eller tidskrävande att göra en liten stensatt sittplats i rabatten - den karamellen suger jag på i väntan på mer vår.
Kram gittan

Puumuli sa...

Det känns faktiskt skönt att kunna sitta ute ett tag när det är töväder, rena rama lyx helt enkelt! Det har varit så himla kallt hela tiden så man har inte kunnat ens tänka sig stanna på en ocj samma plats mer en ett par minuter...

Kram
Sari från Puumuli

PS. Tack för tittet i min blogg!

Gunilla sa...

Jag kommer med en gång, det ser så mysigt ut.
Jag riktigt längtar till solen börjar värma och jag kan sitta ute och njuta.


Ha det riktigt gott och håll dig varm

Kramen/Gunilla

Laila sa...

Måste erkänna att jag blir väldigt avundsjuk på dig. Vilken fin vårvinterhörna!
Ha det gott !/Laila

Marie Lithén sa...

Vilken härlig energi du har! Så mysigt att ha så där så här års!

Katarinas trädgård sa...

Du är ju så helt otrolig på att komma på bra saker! Så supertrevligt det ser ut, jag skulle definitivt kunna tänka mig förmiddagskaffe där på skinnet, hur dags blir det?
Tack för denna uppiggning, den behövs nu när de hotar med mer kyla här...
Kram
Katarina

Inger sa...

Skönt att du har fått tillbaka energin, ser riktigt fint ut i snön. Positivt att göra något vackert av eländet:)

Landliggeren sa...

Hvor ser det dejligt ud! Sådan et hjørne vil jeg også have. Sidde med en kop varm kakao med et tæppe om benene og nyde den friske luft og måske en lille solstribe.

/Birgitte

Lotta sa...

Så väldigt mysigt och kreativt av dig att göra något så fint av snöhögen. Gillar skarpt bladdekorationerna du gör. Jag läste förresten någonstans att just nu är det himla praktiskt och roligt att trampa upp små gångar i sin trädgård och på så sätt få nya idéer och inspiration inför våren. Var det över en halvmeter du hade? Trampa på så får du upp värmen och tänk bara vilka starka benmuskler!
Kramar

Lotta 8`) sa...

Nämen! och vilken tid var det jag skulle komma på kaffe? Det ser jättehärligt ut! Vad du är påhittigt :) det gillar jag! som ett inredningsrepotage :)

Hoppas du fick en skön fikastund :)

Dessie sa...

Ja det får du absolut fråga. =) Jag bor i Skellefteå. Bodde dock i Umeå ett år också, men hamnade hemma i skell igen! =)

Ja jag har mina ögon på en stoor svart fågelbur som jag hittat på en av butikerna i stan.. den får gärna bo i min trädgård i sommar! =)

Ha en fin kväll

Kram Dessie

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad fint du gjort!
Här är snön nästan borta men det lär komma mer.
Ha det gott
Birgitta

Sophia Callmer sa...

Ser härligt ut!! snösmältningen ska visst ta en paus här som tur är, vägar är översvämmade, trodde inte att det kunde bli så här. kram Sophia

Annika Christensen sa...

Vad fint sådant fint som man brukar se i tidningar du vet.
Jo du här är det simbassängr runt om en bara lite driver kvar.
Ja och så några snödroppar och julrosor.
Ha det gott
Annika
som skall till Stockholm några dagar

Dona blogg sa...

Man får se till att göra det bästa av situationen :) Tycker du lyckats väl - det ser så mysigt ut.

I Skåne töar det nu och trädgården byter skepnad. Vårspanar lite idag : )

Kram till dig!

Emmas utsikt sa...

Mysigt! Önskar jag hade mer tid til at fixa med sånt, men med liten bebi och två småtroll går mestparten av tiden till vedlikehåll... Men men, min tid kommer tänker jag...

Fint inlägg om plantskolan här under. Wow...

:)

Lisa sa...

Vad du är duktig på att mysa till det ! Jag fick ett ryck igår och skottade mig fram till stolen på uteplatsen, ifall solen kommer! Idag satt det en nöjd grannkatt där och jagade möss under trädäcket halva dan! Någon som fick nytta av skottandet i alla fall. Ha det gott
Lisa/Lisas trädgård