måndag 21 februari 2011

Ett år går fort

Nu i dagarna har ett helt år passerat för min 'cyberarena' eller blogg. Många funderingar snurrade runt inom mig inför starten: Men jag är ju inte 'expert' på något... Vad ska jag skriva om? Vad har jag att komma med? Under flera år har jag haft en lust att göra något mera av mitt trädgårdsintresse, fast jag har inte riktigt vetat hur. Utbilda mig så klart... men olika anledningar har hela tiden försvårat och försvårar det, framförallt geografiska. Vet faktiskt inte varifrån idén kom att jag skulle börja blogga. Men det gjorde jag i alla fall. Så smått, innan bloggen, startade jag med en hemsida, men det var inte lika roligt då det inte blir någon egentlig kontakt med läsarna.

Ärt- och rödbetsskott/groddar på gång

Ja, men vad skulle den handla om då? Tankarna gick hit och dit och jag kände och klämde på mig själv ;-) Slutligen mynnade alla funderingar ut i den enorma kärlek jag känner för trädgård och allt därtill, som exempelvis den friskvårdande och kreativa sidan. Hrmm... vilket namn skulle jag ha då?? Det var inte lätt... och funderingarna fortsatte. Till slut blev det Trädgårdsflow... för det är SÅ det känns, nästan som att vara i ett ständigt flow ute i trädgården. Och det är en mycket positiv och angenäm känsla och tillstånd eller medvetande- och energinivå. 

Många grönsaker är vackra som blommor - eller hur!

Och med det slängde jag mig ut i den grönskande cybervärlden. Trevande till en början...  Nervös inför varje klick på publiceringsknappen (det är jag fortfarande), och med en spänd förväntan inför hur det skulle bli... Upptäckte snabbt att trevligare och snällare människor än hem- och trädgårdsintresserade... och inom fler områden också förstås.... ;-) inte finns och många har blivit goa, goa VÄNNERTacksam är ett ord som passar att använda här.... 

Ögonen inställda på 'vacker-läge'
Vad är det för snurrig människa som visar en bild på en vattenslang (eller skräp-korg för den delen).... kanske någon tänker... Och, ja visst är jag snurrig emellanåt, men med bilden på slangen vill jag säga att det viktiga är att vi inte hetsar upp oss över småsaker. Även om en ful och oformlig vattenslang inte alltid känns som en 'småsak'.... Men att i stället försöka se det som ÄR vackert! Att ha ögonen inställda på 'vacker-läge' gör att du ser fler och fler saker/vyer som är vackra. I stället för den fula vattenslangen (som jag aldrig lyckas dra in....) eller ogräs, oavslutade projekt, fula hörn och så vidare, försöker jag se annat istället. Jag vill att Trädgård ska vara ett 'vill' och 'längtar' och inte ett 'måste'. I bland är orken större, ibland mindre. Ibland finns gott om tid, ibland inte. Huvudsaken är att glädjen får finnas där och att ambitionerna anpassas efter förutsättningarna. 


Är gladare än gladast över er alla som tittar in hos mig. Vill med detta inlägg säga mitt varmaste och innerligaste: TACK! Det är ni som gör bloggandet så hola bandola-roligt ;-)


Det här var alldeles FÖR trevligt - jag tror jag fortsätter ett tag till ;-)

Trädgårdskärlek till er!

45 kommentarer:

godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt härligt och grattis till ditt år. Jag som trodde du hade hållt på länge för din blogg är sååå proffsig och välgjord att du ska hålla huvudet högt och vara stolt. Man hittar alltid massor av inspiration hos dig och längtar till ditt nästa inlägg. Med skratt i halsen jag läser att du var nervös för varje klick och ja, det är jag också än idag. Har dock hittat redigerings knappen när man hittar ett fel och ibland struntar jag i det det får bli som det blir.

Ha det gott
Kram anna

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till ettåringen önskar även jag! Jag blir så GLAD varje gång jag tittar in till dig!

Kramar Anna Vattenkanna

AnnaHelena sa...

Håller med Anna! Jag trodde också att du bloggat längre än ett år, för intrycket av din blogg är väldigt proffsigt! Du har så många fina bilder och så många inspirerande inlägg. Stort grattis på ettårsdagen och jag ser fram emot ännu ett härligt trädgårdsår hos dig!

Kram // AH

Kristina Bonander sa...

Tack själv Charlotte. Det viktigaste tror jag är att man är sig själv och skriver om det som ligger en själv varmt om hjärtat. Då blir det personligt och varje blogg blir unik på sitt sätt.
Nu har jag inte varit följare till din blogg så länge, men nog känner jag skillnad. Det är något i dina färgval och på ditt sätt att arrangera och komponera bilderna som verkligen tilltalar! Du har en artistisk ådra som jag själv saknar.
Hälsningar
Kristina

Puumuli sa...

Vad fint du skrev om ditt första bloggår! Grattis till det första året!

Själv har jag varit här i cyberrymden endast ett par månader men tycker liksom du jätte mycket om att vara i kontakt med helt främmande människor men med likadana intressen.

Det mest intressanta är att jag märker verkligen skillnader mellan olika nationaliteter här i norden: finnarna läser mest min blogg men kommenterar nästan aldrig något, svenskarna och norrmännen är väldigt "pratglada" och lätta att komma till tals med. Härligt med pratsamma människor! Vi håller för mycket mun här i Finland! ;-)

Ha en skön kväll och tack för din vackra samt intressanta blogg, den är alltid trevlig att besöka!

Kram
Sari från Puumuli

Lone sa...

Kære Charlotte.
Stort tillykke med 1 års jubilæum i blogland. Din blog er en af mine absolut ynglings-blogs.
Ha' det godt.
Kh Lone

Mammasblommor sa...

Grattis till ditt första år med bloggen!! Alltid kul och intressant att hälsa på här! Din blogg är så otrolig proffsig och härlig med spännande, intressanta och humoristiska inlägg... och sen alla dina otroligt härliga bilder!!
Önskar dig en fin kväll och ett härligt nytt bloggår!!
Kram Margot

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Jag är en av dem som ofta tittar in men "glömmer" att lämna ett avtryck. Vill nu passa på att tacka för all härlig inspiration som du ger i ord och bild. Jag vill gärna fortsätta läsa din blogg!
MVH Karin

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

I am so happy you started your blog and I want to say thanks to you...for your wonderful pictures and your friendship. All my followers are special, but some followers a little bit more...just like you!

Many hugs,

Ingrid

Helena sa...

Åh ett år bara det kunde jag ej tro!Det är verkligen en inspirerande blogg du har.O jag ser fram emot trädgårdssäsongen att få följa dina tankar kring projekt o när de sedan blir till verklighet!
Jag tycker du beskriver så bra i slutet av dagens inlägg!Hur du tänker kring hur du vill att trädgård ska vara för dig.Fler skulle nog behöva tänka så :-)
Ha det så bra!
Kram från mig!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Trädgårdskärlek tillbaka till dig, goaste Charlotte!!! :)
Kan inte fatta att du "bara" har hållt på ett år... Allt är så genomtänkt och delikat uppdukat för oss läsare. Jag är såå glad att jag hittat dig och hoppas så att vi ses IRL i sommar. Skulle vara kul med en tur till Sundsvall... ;)
Största grattiskramarna till dig!

Anonym sa...

Precis som Karin tittar jag ofta in här för att läsa och titta på dina vackra inlägg men lämnar sällan en kommentar...... men nu så: Stort grattis till ettårs jubiléet!

Tycker mycket om ditt sätt att arrangera vackra stillében, du har fantastiskt god smak ;-)

Ha det gott!
Åsa

Anonym sa...

Precis som Karin tittar jag ofta in här för att läsa och titta på dina vackra inlägg men lämnar sällan en kommentar...... men nu så: Stort grattis till ettårs jubiléet!

Tycker mycket om ditt sätt att arrangera vackra stillében, du har fantastiskt god smak ;-)

Ha det gott!
Åsa

Edith och Jag sa...

Måste ju också säga grattis till ett år som bloggare! Håller med om att din blogg på alla sätt är fin och inspirerande. Bra att du väljer att fortsätta att blogga för det är kul att titta in här.
Kram Maria

NataljaOblonskaja sa...

Håller med de flesta här ovan, kan inte tro att du "bara" hållit på ett år. Fast ett år kan ju å andra sidan vara ganska länge också:)
Men den ger verkligen sken av att vara proffsig, bloggen din, och det där med att arrangera....det är du en fena på. Gillar också dina färgval som jag såg att någon nämnde, det är något med de där lila och gröna nyanserna som du verkligen får till, och blir alltid extra glad när jag ser ett nytt inlägg från dig.
Ett jättegrattis på ett års-dagen!!
Camilla

Joyforhome sa...

Visst är det härligt att blogga :) din blogg är en av mina favoriter så jag är glad att du fortsatt

Kramar Malin

billan sa...

En bamsekram till dig och ett stort Grattis på ett-årsdagen!

Lotta sa...

Det är jag/vi som tackar Charlotte!! För min del är din blogg som den läckraste trädgårdstidning där jag hämtar inspiration eller handfasta tips... eller helt enkelt avnjuter fin text och vackra bilder en liten stund. Det är guld värt!!
Kramar och grattis till 1-åringen.

Scilla sa...

Grattis till 1 år!! Din blogg är verligen super! Den är snygg och inspirerande och så skriver du bra också! Vem behöver trädgårdstidningar när det finns bloggar som din! Det är jag som tackar

It's me sa...

I am glad that you have begin your beautiful blog darling.....one year...just like me!!......blogging is so fun !! i love it !! love Ria...xxx

Marie Lithén sa...

men vilken himla tur att du började blogga! Sån otrolig inspirationskälla som du är!

Katarinas trädgård sa...

Hjälp, funderade du så mycket innan du startade bloggen? Och på namnet? Det borde man kanske ha gjort... Då kunde det kanske ha blivit något mer fantasifullt...
Hur som helst, stort grattis på ettårsdagen! Hur skulle vi klara oss utan dina superinspirerande bilder???
Ha det bra!
Kram
Katarina

Lisa sa...

Vilken himla tur att du började blogga Charlotte ! Mer inspirerande sidor finns knappt ! Grattis till ditt år !

Och vilka kloka ord: Ögonen inställda på vacker-läge. Så sant, livet består ju av både fult och fint, men vi kan välja vad vi fokuserar på :-) Kram
Lisa/Lisas trädgård

Annika Christensen sa...

Hola bandola roligt var det att du började blogga Charlotte!
Du kan verkligeh inspirera.
Kram till dig från mig
Annika

susanne sa...

grattis till ett år och en jättefin blogg!
kram
susanne

Willy sa...

Hej Charlotte I enjoy visiting your blog. It is great to see something of your garden and lovely styling with flowers.
Have a nice week, kram Willy

lottens vita och gröna sa...

hej charlotte!!!
ohhh sen jag hittade hit så hänger jag här mest hela tiden, blink!!!!
tokgillar dina bilder, dina ord, din stil mina axlar faller och jag bara njuter!!!
fortsätt såhär, älskar ditt trädgårdsflow!!!
varmkram lotten

Svenska Blomsterbloggar sa...

Grattis på 1-årsdagen ! ;) Superläckert fat med grönsaker o blommor! Är en favorit komination här hemma också ...

Kram
Emelie

Helena, The Swenglish Home sa...

Jamen holabandola hallå, nu har ju alla skrivit just allt som jag tänkt skriva... om din komposition, dina färger, dina texter, din aldrig sinande förmåga att inspirera, om hur vi älskar att "hänga" här hos dig...

Och så det där med vacker-blicken, så enkelt egentligen, men så klokt och så bra att bli påmind.

Massor med Green Power och Trädgårdskärlek right back at y'a!

Och VARMT GRATTIS till ettårsdagen, från en bebis till en annan!

Kram, Helena

Ruben sa...

Lugn, lugn ... Du, med dina fantastiska bilder, kan ju få, till och med en trädgårdsslang, att se helt rätt ut! ;-) Men, JORDIGA KRUKOR, där går väl i alla fall gränsen?! Men nej, det ser också helt rätt ut!!!
Har du läst SVT:s svar angående trädgårdsprogram hos Slottsträdgårdsmästaren?
Ha det gott och GRATTIS till mig för ett helt år med din fantastiska blogg!
/Ruben

Bea sa...

Hej vännen!
Ett stor Grattis till ett år med trädgårdsblogg! Glad att du finns med din sprudlande energi och underbara bilder och du som t o m får det minsta lilla frö att se vackert ut i bild och därtill en välskriven text och välorganiserat.
Ser framemot många trevliga vårinlägg snart :)
Kram /Bea

AnnCharlotte sa...

Shit...har det redan gått ett år.
Det är alltid så himla kul och inspirerande att titta in till dig och det är alltid himla kul att få dina gulliga kommentarer.
ser fram emot flera år.....
ha det bäst ;)

gittan sa...

Tiden går fort när man ha r rolig t=) Grattis till ditt första år! Jag ser med glädje fram emot att få följa dig och din trädgård i fortsättningen också / Kram gittan

Inger sa...

Grattis till ett år i bloggvärlden!
Är så glad att jag hittat din blogg, du har så mycket fint och roligt att förmedla:)
Ha det gott!

Anneke sa...

such a lovely blog with nice recepies too.

Runotalon Sari sa...

Your blog is great inspiration for me. Please, come and see, there is something special for you in my blog today. I never wrote before, because of language difficulties, but I really enjoy your blog :)

Runotalon Sari sa...

Your blog is great inspiration for me. Please, come and see, there is something special for you in my blog today. I never wrote before, because of language difficulties, but I really enjoy your blog :)

Tusenfröjd sa...

Du visar mycket inspirerande bilder på din sida och det är alltid lika kul att klicka in hos dig!
Tack för att du kikar in hos mig. Tänkte länka dig om det är ok för din del?
Ha en fin kväll / Liv

Landliggeren sa...

Tillykke med "fødselsdagen". Det er en fornøjelse at læse din blog og utroligt nok har du inspireret mig til at finde min indre blomsterdekoratør frem. En side af mig selv, jeg ikke anede, jeg havde ;-). Din fantasifulde og meget kreative måde er helt klart det, der har sat mig i gang. Så tak for det! Glæder mig til mere og mere og mere :-)

Bedte fødselsdagshilsner
Birgitte

Rogarden sa...

Du, har så rätt. Trädgård är friskvård av bästa sort och jag älskar att ha fingrarna i jorden. Du har en jättefin och inspirerande blogg som jag hittade när snön singlar ner och det är - 11 gr. här i Kalmartrakten.

Madame C sa...

Vilken fantastisk tur vi alla hade att du tog dig för att börja blogga om din kärlek till trädgård, Charlotte!! Ditt sätt att beskriva känslan av att var i och arbeta med sin trädgård är sååå fin, du uttrycker det på pricken precis som det är:) Och alla dina fina bilder sen! Det är alltid en fröjd att komma hit till dig och måtte du fortsätta länge, länge:)
Varmaste kramen!

Agneta sa...

Min 'bästaste', goaste & varmaste vän...... nu skall du få höra.

Jag har egentligen inte tid, för jag skall dra iväg och hålla utbildning för anhöriga till mina klienter (om vad medberoendet kan ställa till med), men jag vill skriva en kärleksfull kommentar till dig, efter att ha läst detta LJUVLIGA, NAKNA, MÄNSKLIGA, ÖDMJUKA inlägg.

Det är precis som du skriver, mellan raderna, ingen självklarhet att få kärleksfull feedback i livet, vare sig i bloggsfären, eller i 'det lite mer riktiga livet'.

Men om man ger från sitt 'värme-konto som du gör, kryddar det med en uber-sinnlig & en 'inte så lite cool blogg' med en fauna (fick jag till det nu tro) av konstverk till bilder (och ibland tillsätter två magnifika bollar till animals)..... ja då är saken 'biff'.

Min kära kära vän, det kan bli hr bra som helst, man kan bli med släktingar också, via this sphere, som jag har blivit med dig och ka familia, och då pratar vi blodsband..... Eller hur systra där.

Kort & gott, ditt värmekonto är räntefritt och du slösar oegoistiskt med det, och jag bara lapar i mig. Dina kommentarer är klockrena vitaminbomber och jag vill därför avsluta med att berätta 'att du är en av dem, som berikar mitt liv'.

Skall till min BIG LOVE i Skåne över helgen, samt gå på konsert och lyssna på darlingen G! Men jag kommer till er snart och jag vet att jag är äkta välkommen.

Love, a lot of

Systra din

Agneta sa...

ALLA STAVFELEN DÅ..........

Min kära iPad är grym......... men jag kan inte gå tillbaks och rätta i 'mina C-uppsatser' bara så du vet (kallas det för att man är ett kontrollfreak eller har prestationsångest, yes I am).

Alltså, ta mig som jag är kära C ;)

Din Agneta

Anonym sa...

Hej!

Jag är djupt imponerad av din trädgård! Vi har haft vårt hus i fyra år och jag bara planerar och planerar (och tar hand om mina barn förstås)... men det händer inget! Känns som att det bara kommer att bli fel om och när jag börjar. Jag tar gärna del om hur du gör när du planerar och gärna med "instruktioner" om hur du gör med jord, plantering och... ja allt! Sluta aldrig blogga!

Många kramar från Anna i Umeå!

Njut i din trädgård sa...

INgen är gladare än jag om du fortsätter=)

Det har varit så otroligt givande att få följa din blogg och läsa dina fina inlägg!

TACK för att du finns här på bloggen!

//cz