tisdag 8 februari 2011

Garden ornaments

Med kameran hos doktorn...... så det kan gå (blä).....  har jag djupdykt i arkivet. Ni vet det där som växer och växer likt en svulst när man är mer ivrig på att ta bilder än att sortera och slänga.... Men där man också kan hitta ett och annat om man just gör en djupdykning ;-)

Snygg...

Har gjort ett litet axplock av vackra trädgårdsattiraljer som jag mer än gärna skulle ha släpat med mig hem från CFS förra året... Det kanske är tur att det är strikta begränsningar på bagagevikt när man flyger ;-) För tänk om man kom släpandes med en rostig häst, i nästan full storlek, till incheckningen... eller en staty. Hur skulle det se ut egentligen..... :-)))

Klicka för större bilder!
I dag vågar man knappt ha en extra påse som handbagage. Risken är att man får lämna den, eller måste försöka trycka ner den i resväskan (om nu plats finnes) på grund av strängare regler. Lite olika är det förstås på flygbolagen. Jag vågade mig på en endaste extra påse.... som kom med hem också tack och lov!!

Skönaste trädgårdsstolen
Vill lyfta den orange-färgade stolen (den finns förstås i alla möjliga färger). Skönare stol av metall, eller något annat material för den delen, har jag aldrig suttit i.

                                         
Hela stolen är MJUK, det är svikt i sits och ryggstöd och man kan liksom gunga på den lite om man vill, eller jag kanske ska säga att den är följsam. Gillar möbler som kan stå ute året om och som inte kräver underhåll och dessutom åldras vackert. Tänk er stolen när målarfärgen slutligen börjar flagna lite.... Full pott får den av mig!!!! Jag som normalt sett inte är så mycket för krusiduller och snirkligheter, blev helt tokkär i denna stol. Tyvärr noterade jag inte tillverkaren - typiskt... 

Ett stort betongtråg med begynnande mossväxt på skulle inte vara helt fel.

Tulpaner, tulpaner, tulpaner...
Glöm nu inte att rösta på/välja din favoritfärg på snitt-tulpaner... och tack alla ni som redan gjort det! Undersökningen finns överst till höger. Man  f å r  välja FLERA alternativ :-) och kategorin Mixad innefattar både mixade buketter, men också om det blir helt olika varje gång och du kanske inte har några specifika favoriter (alla är ju fina såklart!!).


Ha en fortsatt fin vecka alla gardenlovers!

Varje dag med sol och ljus gör att det är lättare att klara av vintern... Och sista tiden har det varit mycket av den varan - tack och lov!! 

32 kommentarer:

Ruben sa...

Har man gått en hel dag? på DFS, då är nog vilken stol som helst skön! Men, jag tror nog att just den stolen var skön oavsett! Om jag skulle ha tagit med mig något hem var det kanske soluret, även om jag nästan avskyr solut, men detta var det något speciellt med!
Ha det gott gardenlover!
/Ruben

Ruben sa...

Ja, du förstår nog att jag menade CFS, tänk att man inte kan skicka iväg en enda kommentar utan att kontrolläsa! Spooky!
/R

lottens vita och gröna sa...

hej goa charlotte!!!
underbara bilder, skulle med behövva rensa bland bilder, puhhhh!
må väl, varmkram lotten

Sussi sa...

Halloj Charlotte!
Ja...rensa lite i arkiven borde man nog göra då och då. Och tänk vilka fina bilder du hittade...den rensningen får vi tacka för!

Kramen
Sussi

Gela sa...

ÅÅÅ den hästen och ryttaren skulle passa bra i min vilda trädgård. Ha en fin fin kväll/Gela

Annika Christensen sa...

Hej rara du!

VAckert som vanligt Charlotte.
Trist med kameran.
Det där med att slänga bilder tar tid tycker jag. Igår slängde jag nog 1000. Tänkte ett tag att jag skulle visa lite slängbilder men ångrade mig.
Du har säkert mycket att bjuda på ur din bildbank.
Ha en skön kväll
Annika

Anonym sa...

I love your blog, garden, photos, flowers ... everything is always so wonderful!!!
Kisses and happy week.

Puumuli sa...

Den där hästen skulle jag mycket gärna vilja ha i trädgården på landet! Stolen ser också skön ut, en speciell färg har den i alla fall.
Lite snöyra här i morse så det är väldigt trevligt att titta på somriga bilder...

Kram
Sari från Puumuli

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej finaste du!
Trist med kameran. Hoppas den kryar på sig. Slänga bilder är inte lätt... Tänk om man ångrar sig.. ;)
Ja, den rostiga hästen gillade jag också jättemycket! Den hade gärna fått följa med mig hem. Stolen missade jag men den ser faktiskt skön ut. Sen tog jag flera bilser på den rostiga pergolan. Funderar på om man inte kan göra nåt liknande själv..? ;)
Kramar!

Tusenfröjd sa...

Så många fina bilder. Den där orangeröda stolen är ju helläcker. Härlig färg! Och urnan med de fina små bräken skulle jag nog oxå plockat med mig...

Ha det bäst / Liv

Unknown sa...

Det är det tråkiga med flygplan, att man inte kan ta med sig så mycket hem. Kan bli riktigt frustrerad ibland när man hittar något man bara kan "döööö" för. Tur att internet finns, fast då gäller det ju att hålla reda på tillverkaren:)
Stolen såg helläcker ut och hade varit snygg mot allt grönt i trädgården.
Ha det bra!
Camilla

Dessie sa...

Vilka härliga bilder. Stolen var ju toppenfin.

Ha en skön kväll

Kram Dessie

Landliggeren sa...

Den stol er i den grad eventyrlig dejlig! Spottede den allerede i den lille collage.

Bedste februarhilsner
Birgitte

Inger sa...

Vilken tur att man inte kan släpa hem alla stora saker, kanske inte alls skulle passa i den egna trädgården... men du har ett bra öga för sånt. Jag funderar lite grann på ev inköp i England, rosor blir det inte, kanske nån växt som minne, men sen vill jag gå på Laura Ashley och shoppa kläder, sån är jag.
Ha det gott!

It's me sa...

I really like your blog !! it is always a pleasure to come here.....thanks !....lovely evening...love Ria....

Home and Lifestyle sa...

You show us wonderful elements for our gardens!! And I know the problems when you travel by plain :)! Last year when I was in France I had the same!

Here we had a lovely day...it felt like spring, it was sunny and the sky was blue!! I hope spring will come soon!!!!

Many hugs, Ingrid

Helena sa...

O ja visst kan man djupdyka bland bilderna!Har tom varit papperskorgen o kollar vad jag ratat tidigare...visste ju inte att jag skulle börja blogga o det går ju åt lite bilder :-)
Du den där hästen hur snygg var inte den!!!Den skulle kunna gå o beta på min äng vid växthuset ;-)
O stolen mycke SNYGG!!!
Kramar från mig!

Stina sa...

Döläcker stol! Måste ha varit ren tortyr att inte kunna ta med sig saker hem - men vilka bilder du tagit. Hur många härliga inspirationsklickar som helst! (Hoppas kameran repar sig!)

Kram,
Stina

billan sa...

Trist med kameran, men trevligt med en arkivtitt:)
Jag ska genast gå in och välja mina tulpaner.....
Ses vi på torsdag på årsmöte mån tro?
Må så gott och ha en fin vecka, Kram!

AnnCharlotte sa...

Den där stora urnan med alunrot had jag gladeligen gömt i handbagaget....eller köpt en flygstol till ;)) kanske billigare än att betala övervikt.....
Fast å andra sidan kan det vara bra med begränsningar också....

M/S Design sa...

Såå fin stol!
Det blir nog dax snart att rensa ut lite bilder men det tar sån tid.
Mariana

Unknown sa...

ja, det är nog mycket bra att bagaget är begränsat till max 20 kg, typ, annars sku jag bara ha måsta ta en två meter hög, lika lång och nästan lika bred KING KONG med mig hem från Düsseldorf! den sku ha varit helt otroligt skön ti ha i trädgården! =D
fina chelsea bilder, orange stolen är häftig!
ha de bra!

Gunilla sa...

Hej Charlotte.

Jag får ett habegär när jag är på keramikverkstäder. Allt skulle jag kunna placera i trädgården men flyget ger ju begränsningar och tur är väl det.

Hästen blir bra hos mig vi har ett stall ute på sommarstället som vi byggde när vi hade ridhästar.

Tur att det går att kasta bilder , tänk förr när det framkallades som pappersbilder , jag skulle ju kunna tapetsera hela huset med bilder som inte blir bra.:o)

Ha det gott
kramen/Gunilla

Unknown sa...

To die for... varenda grej!
Kram!
P.S. Krya-på-sig-hälsning till lilla kameran:)

Lotta sa...

Ja, den stolen hade suttit som en smäck här (och jag med). Jag har ofta undrat över hur de bär sig åt när man läser inredningsreportage och där står att 'sängen inhandlades i Indien, och det enorma matbordet köptes på en marknad i mörkaste Afrika'. Jag är som du, en liten påse som pressas ner i väskan är vad jag får med mig från våra resor.
Kramar

Dona blogg sa...

Underbara bilder!
/ Ha en fin dag! Pernilla

Annelie sa...

Jamen gud, vilken tur att impulserna inte styr totalt.
Den där hästen hade nog kostat rejält som extra bagage.
Tänk att stolen trodde jag inte skulle vara bekväm just för att det ser ut som om man nästan ska trilla av den, att man inte sjunker ner liksom. Men där ser man, man ska prova allt så man inte missar något. Är liksom du inte någon krussidullfantast, men denna stol har något förföriskt drag över sig.

Så tråkigt att kameran är hos doktorn. Ger mig sjutton på att du har en miljon ideer just nu som du vill fota, plus att allt möjligt vildliv dyker upp i trädgården när kameran inte är till hands.

Många kramar

Anneie

Marie Lithén sa...

oj så mycket häftigt du såg där! Jag har lovat mig själv redan nu att absolut inte handla en endaste pryl när jag åker till England i vår, vi får se hur det går med det.)

Spirande grönt - sa...

Man får alltså inte ha en häst i handbagaget?:)

Fina trädgårdsdetaljer!

Ha en finfin helg,
Rebecca

Anonym sa...

Hej Charlotte
Fiiiin blog du har. Super bildar.
Jeg tänkte du kanske kunne komma ihåg
namnet på tilverkaren på stolen

Alle garden furniture exhibitors på Chelsey flower show sedan 2007 finns har:

http://www.chelsea-flower-show.com/garden-furniture.html

Om du finner dom, läg gärna ut namnet på bloggen. Stolen är super mysig. Du får ha det så bra - til jeg tittar in igen.

Hälsningar från
evigglade.blogspot.com
ursäkta min dårliga svenska.
Jeg bor i Køpenhamn.

(helt jomfru i det har blog, men det blir jeg nok bättre på.)

Videodiretta sa...

Un giardino incantato!Che meraviglia di foto!Accesori meravigliosi.... è tutto una delizia!grazie per tanta bellezza.buona settimana anche a te.
Luci@

yanmaneee sa...

balenciaga
ferragamo belt
vans shoes
louboutin outlet
louboutin shoes
hermes online
nike air max
hermes handbags
golden goose outlet
converse shoes