tisdag 1 mars 2011

Tro, hopp och kärlek - Faith, hope and love

Jag flyttar ut mina positioner :-) Just nu känns ALLT möjligt. Orsaken är några plusgrader och varma solstrålar. Förra veckans kylslag med temperaturer under -20° är redan glömda och förlåtna.... Jorå!! 


Likt en dåre har jag redan gått och spanat längs en husvägg för att se om ett mirakel möjligtvis skett de senaste dagarna. Men no no..... är en aningen för tidigt ute, även om fjärrvärmen hjälper till så att det går undan. Men vårtecken kan ju vara flyttbara också.... Låter därför några snödroppar och pärlhyacinter få lufta sig i solen. Vad gör man inte för en tidig vårupplevelse :-)


Snödroppar
Annars känner jag mig inte så lite upprymd över att få se Hannus Snödropps-utställning på torsdag. Jajamensan!! Turligt nog befinner jag mig i Göteborg som hastigast då och ja, det blir ett endaste stopp innan jag ska vidare. Ett snödropps-stopp. 


I år tror jag på den utjämnande faktorn. Vi har haft så många kalla och sena vårar de senaste åren att det är dags för en tidig och varm nu.... Vad är det man brukar säga...... 'Hoppet är det sista som överger en'....  Tillsammans med en stark tro (oh yes...) och en stooor dos kärlek, borde saken vara klar tycker jag.... It's going to be an early SPRING!

Tro, Hopp och Kärlek... Allt för våren!

Angående ärtskott
Några har undrat vilka sorts ärtor jag har groddat (se förra inlägget). Det är vanliga gula 'ärtsoppe-ärtor' köpta i mataffären. Samma/liknade ärtor kan man köpa i trädgårdsbutiker vid groddnings-sortimentet... men till ett betydligt högre pris. Jag är ingen expert, och det finns säkert flera olika sätt hur man groddar ärtor, bland annat i smarta groddnings-tråg. Hos Annika Naturliga ting kan man se fiffiga och pedagogiska filmer som visar hur man odlar i just sådana. Annika är ett groddnings-proffs, och hos henne får man tips och härlig inspiration titt som tätt om just groddning. 

Det är verkligen jättelätt att grodda i en vanlig kruka med jord i som jag gjort. Först blötlägger jag ärtorna i minst 6 timmar, sedan proppar jag krukans ytskikt fullt med ärtor, täcker med lite jord och vattnar. Håller sådden ganska fuktigt/blöt till en början. När ärtskotten växer till kommer jorden ytterst att ramla av. Förutom att ärtskotten är vansinnigt goda, är själva krukan med groddarna så sprittande vacker! Och sånt gillar ju jag :-))

26 kommentarer:

Ruben sa...

Hoppas att du har rätt i din spådom! Kan du även sia om det blir några bakslag? Gärna en lite senare vår - bara vi slipper bakslag (vädermässiga sådana, är väl bäst att tillägga) ;-)
Ha det gott och rapport från snödroppsutställningen emotses tacksamt!
/Ruben

Lena/isis sa...

Du är ett riktigt inspirationaproffs :-))
Älskar dina vackra superbilder!!

Tack!

Kram

Sophia Callmer sa...

Tidig vår det hade varit så bar, då kunde jag ju gräva alla de där projekten jag skulle göra i november..Lyckans dig som får se Hannus snödroppsutställning, tror att den är riktigt fin och precis vad man behöver just nu. kram Sophia

AnnCharlotte sa...

Så kul att du får se snödroppsutställningen. De bilder jag sett därifrån gör ju verkligen att man vill se mer......
Tidig vår...ja det är jag med på...nu meddetsamma ;))

Anna Vattenkanna sa...

Jag faller in i besvärjelsen - VÅR NU, VÅR NU... TANKENS KRAFT liksom. Om alla tänker samma tanke borde det väl göra lite nytta i a f.

Tack för vackra bilder...Du kan du!

Ha det så trevligt bland dropparna i Götet! Sniffa in deras doft...

Kram Anna Vattenkanna

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Jaaa, nu är det verkligen dags en tidig vår ... hoppas, hoppas !

Härliga inspirationsbilder som alltid !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Lone sa...

Hej Charlotte.
Jeg holder med dig... Nu er vi i marts måned så nu må det forår godt komme ordentlig igang... Hvor er de søde de hvide perlehyacinter.
Ha' det smukt.
Kh Lone

Madame C sa...

Åh, så vackert och härligt! Vad glad jag blev att se dig på Bloggtoppen. Har tänkt att jag skulle fråga någon gång, varför du inte är med där:) Kul att det dyker upp fler och fler "riktiga" trädgårdsbloggar på förstasidan, där det under förra året annars var ganska trångt bland inredningsbloggar;)
Kram, kram

Puumuli sa...

Ja, en riktigt solig och varm vår skulle vara härlig! I fjol var april hos oss väldigt kall så man får väl hoppas...

Jag är på semester denna vecka så soliga dagar är mer än välkomna.

Kram
Sari från Puumuli

M/S Design sa...

Hoppas du får rätt om våren.
Vilken tur att du råkar vara i Göteborg så du får se utställningen,du får bjuda på lite bilder därifrån.
Ha de så trevligt
Mariana

Willy sa...

Wonderful photo's. I hope spring will come soon. We have no snow, but it is grey and cold weather.
Have a nice week, kram Willy

marit´s,,, sa...

Så fine bider og blogg ,takk for titten ,,hilsen Norge,,,

Home and Lifestyle sa...

What a wonderful pictures Charlotte...I am so happy for you the snow has gone!! I have faith and hope spring will come soon so you can enjoy your days in your garden!!

Have a nice day!!! Kram, Ingrid

Helena sa...

O lyckos dig som får se utställningen Hannu gjort!Han är ju min ''Trädgårdsguru''Du fotar väl:-)Nu ska jag köpa mig ett helt paket ärtor!!!Så himla gott ju :-)
Ha det så bra!
Kramar från mig!

Gunilla sa...

Vilken lyckansost som får se snödroppsutställningen.
Jag har inte en endaste lök men jag skall nog införskaffa några.

Hoppas att du får en riktig fin upplevelse.
Bilder tar du väl så att jag får mitt lystmäte tillgodosett.

Ha det gott
Gunilla

Katarinas trädgård sa...

Snödroppsutställning låter bra, du kanske blir en riktig galantofil (om du inte redan är det?!)! Vår nu, ja på en gång, låter ännu bättre! Jag vill också ha plusgrader!!! Har jag nämnt det?!
Härliga vårlöksbilder!
Kram
Katarina

It's me sa...

Let spring begin !!..i like your pictures darling....lovely ...love Ria...xxx...

Inger sa...

Jag tittar också längs husväggarna, men icke, hur dum kan man va?
Håller med, en tidig vår skulle sitta fint:)
Kram

Glädjekällan sa...

Dina fina bilder ger hopp. Har spanat runt husväggarna idag men där finns fortfarande en hård, hård isskorpa, men snart är våren här.
Ha det gott
Birgitta

Sussi sa...

Tänk vilken tur jag hade som förlade min franska utflykt precis när ni hade det som kallast här hemma! Men vi får glädja oss åt att LJUSET är tillbaka på riktigt nu...det är ett plus! Och så småningom blir det fler glädjeämnen att plussa ihop och rätt som det är så har vi den här i Sverige också...VÅREN! Och mars räknas ju som den första vårmånaden...

Kram
Sussi

Lisa sa...

Jaa, vi älskar fram en tidig vår ! Så vårhärligt ute i snön hos dig:-)
du är en sann inspiratör. Jag brukar grodda ärtor precis som du i jord i kruka men med skillnaden att jag lägger sand över ärtorna, den följer inte med upp tillsammans med skotten lika lätt som jorden, lättare att skölja av också. Njut av snödropparna!
Lisa/Lisas trädgård

Lotta sa...

Jaaaa, jag tror på dig!! SMHI:s röda linje kryper uppåt, och mina mungipor följer efter. Hoppas du får ett härligt snödroppsstopp.
Kramar

Madame C sa...

Jojomensan, vi ska till Nordiska trädgårdar i år också. Ses vi där, då?
Kram!

Bea sa...

Underbart med de vårliga bilderna!
Snödropps-stopp, roligt ord, men förstår så väl och klart att du skall passa på tillfället och låta dig inspireras av våren.
Kram /Bea

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Vackra inspirerande bilder som inger hopp om våren!
Önskar dig en underbar dag!

Britt sa...

Måste bli ett toppen stopp//Britt