tisdag 29 mars 2011

Vårkänslor med pensépyssel - Spring feelings with pansies

***

Har varit på en loppisrunda nyligen.... Pallen och durkslaget fyndades för 50 respektive 10 kr/styck.
That's the way I like it :--)

Håller på med lite pensé-pyssel. Tycker extra mycket om lila-toner, det hjälps inte.... hur jag än bär mig åt blir det oftast såna eller mörkröda när jag väl står där och ska betala :-) Men också de orange och ljust blå är favoriter. Penséer är vårkänslor i koncentrat....


Mässfyndade krukor jag bara älskar. 
Försöker samla lerkrukor med olika utseende och gärna med patina, gammal eller ny - det kan variera.

Pensé Rose Picotee (de två främre krukorna)

***
Smutsig snö-stadiet
Ute skiner solen och snön smälter, men det går alldeles för sakta tycker jag. Är just nu i smutsig snö-som håller på att smälta-och som avslöjar allt som gömts-stadiet. Ett ganska bra stadium då det bara går åt rätt håll.... Men stundvis vill jag bara ta fram ett trollspö, för nu testas tålamodet till bristningsgränsen. Även om vi har allt härligt framför oss, är denna period den allra jobbigaste tycker jag... eftersom att det ALLTID går för sakta och tar på tok för lång tid innan man får ta fram räfsan.... Men, det är bara att försöka göra sitt bästa och hålla ut... flörta lite med penséerna och kanske ta fram en spade för att hjälpa till lite....

*
, jag säger till mig själv, och alla andra som är i samma läge:  Håll ut - Våren kommer! Och till er lyckliga själar som redan har vår:  Lucky you :-) 

Dags att flörta lite mera med pensérna nu.... har precis börjat!


29 kommentarer:

Mariette sa...

Vilka fina bilder du bjuder på..hade flera härliga inlägg att läsa ikapp mig på.

Ser så mycket inspirerande från Trädgårdsmässan, suck, man blir lite sjuk av längtan och allt vill ha begär..*ler*...

Jag har givetvis röstat på dig i Isabellas tävling!

Stort lycka till!

Kram Mariette

Home and Lifestyle sa...

Hi Charlotte, I also have little pansies in my garden...I love them so much!!!

I will send you a lot of sunshine so the snow can disappear! Today we had a wonderful day again but I had to work some hours longer so I was late at home. From tomorrow it will be rainy, but next Saturday may be it will be more than 20 degrees!

Have a nice evening! Many hugs, Ingrid

Théa & Linnéa sa...

Åh!
Vilka härliga bilder, blir så inspirerad av dem.
Ha en skön dag
/Karin

Bea sa...

Härligt med de allra första krukorna och färgen är riktigt söt!
Längtar så efter våren och tänjer på tålamodet varenda dag :)
Kram /Bea

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Lucky you! Fina grejer du loppat! Jag var på Erikshjälpe idag och fyndade ett fyrtiotal små terrracottakrukor i blandad patina. En femma styck är ju inte tokbilligt, men man gör ju en god gärning också och det måste vara värt mycket!
Den där pallen ser ut som de jag har på landet... ser ut som pallar ska se ut, gedigna trotjänare med go sittyta och lite rundade ben:-)
Måste shoppa fler penseer, det får bli till helgen. Har du sett att det kommer lite värme nu!!

Tack för senast, det blir lite märklgt när man träfffas sådär. Jag hade velat sitta ner utan att behöva tänka på att ha någonting som skall slutföras efter nästa tugga... Hoppas vi kan mötas på annat vis snart. Kanske kommer du till Stockholm i andra ärenden?

Ha det gott, kram Hillevi

AnnCharlotte sa...

Goda vanor behöver man inte bryta....och lila är väl fint?
Jag skulle kunna ha nästan hur många penseer som helst just nu....
Idag har min vår varit kall och ruggigt småregnig....inte så mycket att sukta efter ;))
Ha det bra ;)

Lotta sa...

Vackra, vackra penséer i underbara krukor. Jag förstår att tålamodet är på bristningsgränsen nu. Skulle det komma en snöflinga till här nu hade jag brytit ihop. Regn är helt OK och det ska vi tydligen få nu framöver, sen lite sol på det och man kan börja vässa macheten.
Kram

Inger sa...

Håller med, den här årstiden är jobbigast av alla, kanske särskilt april då snöväder känns helt onödigt. Å fy vad kallt det är, nej nu får det vara slutgnällt.
Kram

Helena sa...

Roligt med så fina namnsorter.De är ju så rara står o kikar på en :-)Vi har så kallt på natten att jag måste täcka mina .Därför väntar jag med att frossa:-)
KRAM från mig!

Stina sa...

Oh de där krukorna! Jag stod också och höll i dem, men jag var i ännu större behov av miniväxthus..... Ångrar mig inte, men hade velat ha krukorna OCKSÅ!

Kram!
Stina

M/S Design sa...

Har inte hittat några Penséer jag vill ha ännu, än så länge lite dåligt att välja mellan.
Ha de bra
Mariana

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert - olika violetta nyanser är ju så bedårande och så plussar du med fina gamla lerkrukor. Ja, minipenséer vill man ha i massor!En av mina favoritväxter att ha i krukor...

Kram Anna Vattenkanna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig, det är härligt med penseer. Alla dessa färger och det är just vad men behöver just nu i det grå dystra.....men i helgen hade vi riktigt vår väder med sol och 10 grader varmt, helt underbart.

kram Anna

Furulunden sa...

Har lenket deg til facebooksiden min idag, du har jo så mye fint.

Helena, The Swenglish Home sa...

Vårkänslor - yes! Penséer - yes! Inspirerande inlägg av Charlotte, med läckra bilder - yes, YES!

SÅ härligt att få följa med dig på mässan i förra inlägget, och i detta inlägg skvätter det vårlängtan rakt igenom skärmen... :-) Älskar lilla vårkänsle-skylten, och små krukorna är underbara! Pallen är klockren, både i schysst form, välsuttenhet (man får vara lite kreativ med språket när man har bott utomlands ett tag, väl...? :-) och prislapp...

Jag känner likadant, det är väldigt mycket här också, jag hinner inte alls med bloggandet som jag vill...och mitt i alltihop blir förstås både barnen och jag sjuka...igen! Stön. Nå, 10 dagar kvar till Sverigeresa - tjoho!

Stor kram till dig och ta dig den tid du behöver med allt.

Blir det förresten Chelsea i maj, tror du?

Helena

Möllebacken sa...

Vackra fynd du har gjort. Och visst är det roligt med penséer då man kan "leka" lite med dem i olika krukor. jättefint med samlingen av terracotta-krukorna. Har faktiskt just också ett inlägg om vinröda penséer som jag också fastnar för.
Ha det gott!
Pella

Trädgårdspassion och Detta Livet sa...

Visst är det kul att fynda på loppisar, och att återanvända saker och till ett bra pris ger ju dubbelplus. Härligt med penseer. Köpte en liten på mässan som jag har på altan. Täcker över den och den andra krukan med julrosor, pärlhyacinter med en värmande filt på natten. Låt våren komma nu!
Härliga bilder du har!

Unknown sa...

Finns det något svårare än att välja färg på penseérna??
Får verkligen stålsätta mig för att inte alltid välja samma färg...de åt lilahållet :) Men alla är ju egentligen så vackra,..tur att de är förhållandevis billiga så att man kan få stilla sitt ha-begär nå´gång.
Gillar den gröna färgen på pallen..toppen.
Ha det bra!
Camilla

Lone sa...

Kære Charlotte.
Ja jeg er jo en af de heldige sjæle hvor foråret er nået frem, men du forstår sandelig alligevel at vise forårs-agtige billeder... skønt ser det ud .... Jeg har selvfølgelig stemt på din blog på Isabellas.
Ha' en smuk dag.
Kh Lone

Marie//Tekla Maräng sa...

Det är tur att det finns penséer som kan hålla tålamodet uppe så här års när det är precis det stadiet du beskriver ute.
Men våren är på gång.
Ha det gott:)

Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !

I dag dök det upp en ny tidning i brevlådan .. "Underbara Idéer" från Drömhem & Trädgård. När jag läser innehållsförteckningen och ögonen fixerar Trädgårdspyssel: I Charlottes underbara trädgård, går mina tankar direkt till dig ... och visst var det ett reportage av dig och om dina underbara stilleben och idéer !!

Grattis Charlotte ... ditt reportage var klart BÄST i hela tidningen ! Jättekul ... det här är nog bara början på en ny karriär för dig !

KRAM /Isa

Unknown sa...

Fick också en ny tidning i brevlådan idag, och tyckte mig känna igen en viss "dam" från Sundsvall :) Jättekul, men också intressant läsning och härliga tips. Ska fortsätta läsa tidningen nu, hoppade ju fram till en viss sida direkt när jag tyckte mig känna igen en viss kruka med vacker skylt, i innehållsförteckningen.
Kul, hoppas du återkommer i varenda nummer.
Ha det så bra!

Camilla

Unknown sa...

Underbart vackra bilder, Charlotte! Penséer går inte att få nog av och varje färg och mönster har sin charm och sin plats:)

Härliga krukor du fått tag i. Har hittat ett ställe här i närheten som har vanliga, superbilliga lerkrukor. Ska kladda in dem i filmjölk, för att snabba på patinan, tänkte jag.

Visst är det en låååångsam tid, nu. En ständigt kamp med alla frösådder som hotar att ränna iväg inne och ute är det för kallt för dem. Vinterträdgård, jag säger bara vinterträdgård!!!!!

Kram!

Ruben sa...

Väldigt vackra penséer du visar! Här verkar det för tidigt att ha dem utomhus (och det har väl inte du heller?) Men i torgstånden står dom likväl och ser lockande ut!!
Ha det gott!
/Ruben

Puumuli sa...

Det där med färger är konstigt: jag kan inte emotstå lila penséer fast alltid jag försöker köpa andra färger... I somras köpte jag lite roströda gulögda penséer som jag planterade i trälåda vid fönstret med gula sammetsblommor. Det blev en ganska spännande effekt faktiskt och jag var nöjd fast färgkombinationen inte är min favorit. Någon gång måste man våga göra annat än det vanliga...

Kram
Sari från Puumuli

Ester sa...

Håller med! Det går på tok för långsamt, ända tills allt händer på en gång och man inte vet var man ska börja... Men jag älskar den här tiden i alla fall. Det är som att vakna efter en lång tid i dvala. Plötsligt står man där med så mycket energi och vårlycka i kroppen att det bubblar över.
Må så Gott!
Ester

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej goa du! Va härligt att få pyssla lite. Jag gillar! :)
Nu har jag röstat på dig i Isabellas bloggtävlig! ;)
Kramar!

Lisa sa...

Pense´pyssel är det bästa på hela året ! Nu är man så full av längtan så man nästan spricker att få gå ner på knä och rafsa runt i markplanet. Men det kalla håller i sig på nätterna, nästan 8 minus hela veckan. Det är tufft även för tåliga växterna i växthuset, trots frostvakt är det på gränsen. Men NU ska det bli varmare, ja, ja !!!
Lisa/Lisas trädgård

Sophia Callmer sa...

Härliga penséer! Hoppas snart du får vår och slipper smutsigsnö, här är nästan ingen snö alls kvar och imorgon säger de att de ska bli över +10, hoppas! ha en skön helg/Sophia