söndag 24 april 2011

Härliga påskdagar

Vilka dagar det varit... Oj, oj..... 
Sol och värme a' la juni brukar man inte vara bortskämd med i april. 
Frukost, lunch och middag har ätits ute alla dagar - mys på hög nivå. 
En hel del trädgårdsjobb har också hunnits med... känns riktigt bra.

***
Har...
räfsat hela trädgården
städat alla rabatterna
sparat torkat 'gräs' från diverse perenner att använda till dekoration och täckning
röjt undan alla spår från vintern
spolat av verandan (det gjorde inte jag....)
tagit fram alla utemöbler och invigt dem med råge
skruvat ihop studsmattan ;-)) å det gjorde barnen eller ungdomarna...
plockat den första buketten för säsongen 
och
burit upp i dagsljuset för första gången
den fina, fina, men slitna, slitna och lite knasigt målat
superläckra bänken som fanns i källaren när vi flyttade till huset för massor av år sedan....
*

*
Underredet blir svart
Planerar att måla det vackert detaljrika underredet svart så snart tid ges. Är inte soffan läcker!! Tror att den är från sekelskiftet (det förra... hihi). Vi har nämligen ett kort på huset från den tiden ungefär där det står två sådana här bänkar på framsidan. Ribborna behöver bytas också, men det blir nog inte i år.

Den gula växten heter Gullpudra 
* 
Den gula söta växten en bild längre upp är en 'fådd' blomma från förra året och heter Gullpudra. Nu lyser den som den finaste solen med sin klara gula färg. I morgon ska här skolas ut några hundra småplantor. Lite pyssligt, pillrigt och tidskrävande, men ganska kul ändå! 

Hur har ni haft det och vad har ni haft för er? Det har inte blivit många minuter vid datorn dessa dagar. Gissar att de flesta av er spenderat tiden ute... och haft det fantastiskt!

Önskar er alla en fortsatt underbar påsk!


19 kommentarer:

Inger sa...

Samma här, ute från morron till kväll plus ta hand om alla påskbesök.
Blommar bollviva och törel redan hos dig? Finfin bänk:)
Ha en bra annandag påsk!
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Ja, uppe i ottan och UT. Sedan in bara för det allra nödvändigaste - som att brygga kaffe och hämta mat som sedan ätits ute såklart. Min nya planteringshörna/bänk har varit toppen som buffébord nu i påsk!

Jag har virkat! en ampel av sisalgarn - hur galet som helst...plockat 11 fästingar på voffse...påbörjat liljebaggefejden som jag alltid förlorar...duttat med djungelväxter fram och tillbaka...och bara varit...umgåtts med nära och kära och dessutom hunnit att läsa en skönlitterär bok (brukar aldrig hinna i vanliga fall). En supermysig helg och så en ledig dag till imorgon! Yes!

Kram Anna Vattenkanna

Ting från Gammelgården sa...

Ja, livet har återvänt med full kraft! Solen värmer igen och allt som växer vaknar till liv. Önskar att dygnen nu vore dubbelt så långa. Kram från Maria i Umeåtrakten

AnnaHelena sa...

Ja, vilka dagar det har varit! Helt fantastiskt. Jag har fått så mycket gjort i trädgården och det har varit ett rent nöje att få vara ute och arbeta och göra fint.
Eftersom jag är lärare så har jag haft påsklov hela veckan, och nu känns det jättekonstigt att det snart är slut på ledigheten och att återgå till jobbet.
Den där bänken påminner mycket om en bänk som stod i trädgården på gården där jag växte upp. Vilken flashback jag fick nu. Tror t.o.m att den var målad i exakt samma gröna nyans...

Ha det fint! Kram // AH

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

Easter has never been so sunny like now, here it seems like it's summer. The whole day we were in the garden, to have our breakfast, our lunch and for a barbeque, to read, to enjoy and to relax.

You have wonderful flowers in your garden, I like it!

Wish you tomorrow a lovely Easter day! Many hugs, Ingrid

Helena sa...

Jaddå du får så gärna njuta av min Aurikelteater!Har fyllt på samlingen(grävt upp plantor)med knopp så att teatern blir välfylld igen:-)Din header är så fin som alltid!O vilken vacker bukett du unnat dig!!!Hm kanske ska plocka lite jag med...
KRAM från mig!

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Lika här, ute hela dagarna i silen. Rensar fram perennerna som ligger under fjolårets ris så man kan njuta av att se vad som är på G. Fika, ätit och solat ute, mys, mys,
I morgon ska jag också skola om lite plantor. Det är en avkopplande och rovivnade stund för kropp och själ.

Helens trädgård sa...

hahaaa, ute hela dagarna i solen ska det stå... inte silen

Tant Otteskrufv sa...

Ja, vad har vi gjort? Plockat runt bland löv, frön och utemöbler vi med. Och funderat över en liknande gammal bänk med trasiga ribbor. Det blir nog ribb-byte någon dag när vädret inte lockar ut oss så man kan jobba inne i verkstaden istället. Just nu går det som inte att vara inne.

Berit sa...

Njuter ute i solen , kollar vad som kommer och vad som kanske inte kommer...lite pet i jorden blir det:)
Ha en underbar dag!!

Annelie sa...

Låter som om ni har haft underbart väder. Jag ser inte snö på dina bilder, så den har väl äntligen smält bort antar jag. Så härligt med en tidig start på våren för er. Den där gula växten känner jag igen, var har jag sett den, har jag den själv någonstans??? Fin är den i alla fall och som du säger så lyser den upp i sin omgivning.
Den där bänken är tuff. Gammal parkbänk med stor charm.
Mest av allt gillar jag påskliljorna i din header som sitter så fint planterat i det fina porslinet. Så sött.

Ja, det blev en traditionell egg hunt här, amerikansk stil. Kul, men jag har alltid undrat varför haren kommer med ägg. De fick ett klassiskt svenskt påskägg på påskafton också. Det blir tv[dagars-firande här med möten av två kulturer och på grund av att vi svenskar firar allt på "aftonen", medans amerikanarna firar på "dagen".

Kramar

Almbacken sa...

Wow, vilken underbar bänk! Förstår att du är glad för den. Det blir snyggt med svart underrede.

Visst har det varit helt underbart, nästan lite overkligt.

Kram
Maria

AnnCharlotte sa...

Bänken är jättefin, det blir snyggt med svarta ben....och vilken värme vi har, nästan så man inte tror det är riktigt sant.
Hela världen ändrar ju skepnad nu och blir grön istället för brun och grå.....så himla mysigt.
HA det bra ;)

Katarinas trädgård sa...

Ja, ute hela dagarna, så klart! Och sååå trött på kvällarna! Och du har varit väldigt flitig förstår jag!
Jättefin bänk, passar perfekt till huset!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Å tack Charlotte, tack, tack!!! Jag har gått hela veckan och försökt komma på vad den lilla gula blomman heter. Den växer överallt hos mig, t.o.m i gräsmattan men namnet har varit totalt bortblåst. Soffan är helt ljuvlig!
Kram

Zinnia sa...

Det känns lyxigt med all denna värme. Jag laddar termosen sen kan jag vara ute resten av dagen. När kroppen säger stopp då sätter jag mig och njuter av all blommning. Min bollviva är full i knopp men har ännu inte slagit ut som din. Ha en skön dag! Zinnia

Laila sa...

Ditt påskstök och -firande liknar mitt med undantag för studsmattan - våra barnbarn föredrar att ströva omkring i tomtens vilda delar, på påskdagen stötte de på två rådjur i deras koja uppe på berget!
Det kommer att bli jättefint med svart underrede till den fina gamla trädgårdssoffan. Vill gärna hitta något liknande att sjunka ner på under pauser i trädgårdsarbetet!
Ha det gott!/Laila

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Charlotte,
Åh, så härligt att bukettsäsongen har börjat även i norr hos er. Det är något alldeles speciellt med en egenhändigt ihopplockad bukett från trädgård eller vägkant, det kan ingen blomsteraffär i världen tävla med. Jag plockade in en näve blåklockor från trädgården häromdagen, och snöt några fina gröna växter (jag förstås ej vet namnet på) hos grannen att blanda upp med, och nu njuter jag av dem varje dag. Att de luktar lite unket, de gröna, de står jag ut med.

Så sött namn, Gullpudra! Skulle gärna ha en växt med det namnet, bara för namnet! Jag växte upp på Hästhovsgatan... tror du det har bidragit till min obotliga romantikermentalitet vad gäller söta blomnamn?

Hoppas allt är bra med dig. Jag försöker kurera mig från en eländig halsfluss, vilket verkar lättare sagt än gjort... stön, väck baciller, väck!

Kram! Helena

Marie Lithén sa...

Älskar bänken med röda ben..... Ljuvligt prydligt du har å så långt allt verkar ha kommit hos dig minsann. Härligt med vår!