lördag 16 april 2011

What a day for a daydream

16° i dag. För två veckor sedan på dagen var det full vinter. Nu är det otvetydligt full vår. Kan faktiskt inte minnas när våren anlände senast så här snabbt och så här tidigt där jag bor. Det får bli vilket bakslag det vill (nästan....) för NU ÄR DET FANTASTISKT! I vintras gick jag och hoppades och önskade att det skulle bli en tidig vår, liksom som plåster på såren för den lååååånga och snöriiiiika vintern. Och se, min önskan gick i uppfyllelse :-)) Det är inte alla gånger den gör det hihi........  Hoppas på en tidig vår gör jag dock förvisso varje år..... vem gör inte det!?

Irisen 'George' blommar lite överallt. Tydligen fick jag dille på den förra våren när jag gjorde beställningen.

***
Portabelt trädgårdskontor
Spana in mitt portabla trädgårdskontor hihi..... Har skaffat en finfin lädermapp (på favvo-loppisen) där jag har alla små anteckningsböcker, papperslappar med mindre snygga skisser på, listan över alla lökar och ja lite av varje. Jag är sååå nöjd!! Nu har jag allt samlat på ett ställe, och lite skyddat, när jag är ute och vimsar i trädgården och drömmer mig bort med större och mindre planer. Så lätt att bara zippa igen och ta med sig när man förflyttar sig. Och just i dag har jag stegat upp och skissat nya odlingslådor som jag ska få hjälp med att tillverka. Looking forward to that!


Julrosorna blommar - mirakel, mirakel
Å jag är sååå lycklig.... Jag som inte trodde att mina nyplanterade julrosor skulle blomma i år. Men vilket mirakel.... Dom blommar! Alla fyra plantor har knoppar.  Även dom som hela sommaren fick stå i sina krukor och nästan dog på kuppen för att jag glömde bort dom... har knoppar.


Årets nytillskott från trädgårdsmässan
Nu är dom äntligen krukade. Men jisses. Det är nästan fullt i växthuset redan nu. Flyttade upp de gamla dahliorna från källaren och ställde på verandan. Har inte den minsta plats för dessa i växthuset. Nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir minusgrader och hoppas att bubbelplasten räcker som skydd. 


***
Kvällssol
...och värme, ett vinglas och trädgårdspyssel - kan det bli bättre så här en kväll i april!?


*
Hoppas ni haft en härlig dag i dag!

20 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Sånne dager er bare til for å nytes. Tenk hvor fort tin endres.. Nyt resten av helgen, jeg håper også snart å kunne sitte ute og kjenne solen varme.

It's me sa...

Wowww what a lot of new plants for your garden....happy sunday....love love love Ria....xxx....

Anna Vattenkanna sa...

En sådan rivstart ni fått...mycket varmare hos dig än hos mig nu! Fast det unnar jag er efter den lååånga vintern.

Gillar din trädgårdsmapp - känner igen mig i det där vimsandet. Man går ut för att fixa A och kommer på B som innebär att man måste fixa C och så gör man det...och har glömt bort A... härligt att vimsa runt som en humlebumla...

Men så många vackra dahlior du har köpt! Oj, oj oj - den ena vackrare än den andra.

Kram Anna Vattenkanna

Tant Otteskrufv sa...

Nu leker verkligen livet för en trädgårdstok. Så himla kul med julrosblomningen! Det är väl i alla fall lite bra att somligt dör i planteringarna så att man kan köpa nytt...

Spirande grönt - sa...

Vilket himla fiffigt och fint kontor du skaffat! Kankse vore något, jag jagade anteckningspapper i trädgården senast igår:)

Ha en finfin söndag,
Rebecca

billan sa...

Vilket praktiskt trädgårdskontor! Jag är jätteimponerad över din ordning....jag kan aldrig hålla rätt på nånting:(
Vilken lycka med julrosen....
Ha en skön söndag!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så härligt ni fick sol, här blev det ingenting trots att dom sa det. JAg hoppas det vänder under dagen. det ser ut som du njutit ordenrligt och haft en härlig dah.

Kram Anna

Frøken Solhat sa...

...sådanne dage skal gemmes i hjertet så de kan varme på en kold kold vinterdag. Fantastisk at forårsfornemmelsen kommer år efter åre efter år.....det er det der gør det så fantastisk at bo på vores breddegrader....her er der virkelig forskel på årstiderne og så sætter vi pris på dem.....især foråret ;0)

Skønne billeder som altid Charlotte.

Knus Dorthe

Möllebacken sa...

Härliga inköp av Dahlior.Läckra färger! Och vilket härligt avslut på dagen att få njuta av kvällsolen.
jag hoppas att den visar sig här i dag.
Ha det gott!
/Pella

Home and Lifestyle sa...

What a great enthusiasm Charlotte...spring has really started. I see there are all sorts of things blooming in your garden, I hope the winter is completely over now!

Wish you a happy and sunny Sunday! Many hugs, Ingrid

Almbacken sa...

Jösses vad det går undan i din trädgård nu. Förstår att du knappt hinner med. 16 grader! Så ljuvligt!

Finfin trädgårdsmapp - en sån skulle man ju ha såklart:)

Så kul att julrosorna blommar - sånt bli man ju alldeles lycklig av. Söta irisar också!

Kram kram
Maria

Malin på ön sa...

Irisar stod redan på listan men jag inser att dahliorna måste ju med också! Vilka fina bilder och härlig kväll du verkar ha haft,
Malin

Unknown sa...

himmel va fint med de där irisarna som blommar hos dig redan!
ha de bra!
susanne

Lotta sa...

Förstår att du inte kunde hejda dig när du såg George. Ursöt!! De där dahliorna såg verkligen spännande ut också. Säger jag som inte ens gillar dahlior. Men julrosor gillar jag. Himla roligt att dina fått knoppar så snabbt, snart har du nog bebisar också.
kram

IET sa...

Det finns många bra tider i trädgården, men få som slår känslan av de här underbara första heldagarna. När man jobbar o sliter så man knappt orkar släpa sig in på kvällen - och ändå mår man bara BRA.

Så läcker den ser ut dahlian längst till höger på översta raden. Spännande form.
Och underbara bilder som vanligt. :-)
/i.

Berit sa...

Här är våren ca 2 veckor tidigare än vanligt ,nått jag kan gilla efter denna vinter.Ha en underbar dag!!Visst är det underbart och gå omkring och kolla allt som kommer.)
Ha en underbar dag!!

Emelie sa...

Tidig vår ? Nja, här nere är den mera sen ... Men åh så härlig! Vårkvällar i trädgården är bland det bästa som finns. Frisk, krispig luft, kåltrasten ...

Kram på dig!

Malin - I min trädgård sa...

Men vad härligt! Smart med den där mappen. Själv har jag ockuperat en bricka här hemma där alla anteckningar/skisser m.m ligger lösa alt. i plastfickor. Verkligen inte lika smidigt, eller snyggt. Men det fungerar hjälpligt iallafall :-).

Alltid härliga bilder och inspirerande iord hos dig Charlotte. Längtar efter att ta mig ut och sitta ute och njuta på kvällen... Här är sonen sjuk och behöver uppsikt så det blir inte mycket utomhus övderhuvudtaget. Och på kvällen när ungarna är lagda är jag dödstrött, så då händer inget mer än att jag kryper ner framför tv:n. Men snart kanske jag får mer ork, hoppas jag iallafall.

Hopaps du får fler sköna trädgårdsdagar framöver!

♥Min Eden♥ sa...

Jag känner precis lika som du, vart tog snön vägen plötsligt, vips var den borta...tack och adjö kom inte tillbaka ;D

Julrosor har jag aldrig fått och blomma (än) skam den som ger sig, eller hur? Ändå köper jag nya varje år ...

...och ett vinglas eller två var du nog värd :D
Ha det bäst!

Unknown sa...

Dette er den desidert beste hagebloggen jeg har sett .Fantastisk inspirerende og flott .Grattis