söndag 7 augusti 2011

Blomfrossa

Nu frossar jag i blommor. Pausar lite med buxbomsjukan. Regn hela natten och förmiddagen igår, blev sol och värme kring 23° senare på dagen. Sköööönt. Men alldeles för bra för sportillväxt. Nä, skulle ju pausa med sjukan. Men jag kan inte låta bli att vara fixerad just nu. Sorry. 

Men, som sagt.... Nu frossar jag i allt som blommar och på nåt sätt sjunger likt en schlager: 

Se på mig.... jag är vacker..... jag vill göra någon glad... :-)) 
Ohhh.... la....... la....... la.......ohhh....

 Bär alltför ofta tunga krukor i famnen. Why? kan man undra.... 

***
You made my day
Beautiful, beautiful....
solrosor, zinnia, astrar, gladiolus, dahlior, luktärter, pionvallmo. Å fina fjäril.


'Lady Coral Lavender'
En ny bekanskap. Men vi är redan bästa vänner :-))

Frön från Plants of Distinction

Frossa, frossa... 
Vad frossar ni i nu?

*
Doft-terapi
Måste ha små luktärtsbuketter överallt nu... mmm.... Går så ofta jag kan också igenom min 'luktärstskog' för att få en dos doft-terapi. Gillar  augusti och sensommar. Även om man vill stanna tiden egentligen.... är det något magiskt som pågår nu. Vår tillsammans med sensommar/tidig höst är mina absoluta favorittider på året. Utan tvekan.


Solrostiden är här
...and I like it !


Har en bunt med bastband hängandes nära till hands för de dagliga uppbindingarna av svajande skönheter. 
Å nu är det många såna.

*
Det mörknar snabbt
Saknar junis kvällsljus. Tur man har nååågra ljuslyktor att tillgå haha..... 
Maken brukar säga att jag har seans :-)


Julslingan sitter kvar året om. Ganska fiffigt egentligen. Även om det är av lathet. Ska klättra upp i trädet och kontrollera kopplingarna, det är gissningsvis glappt på många ställen.... för nu lyser bara en bråkdel av allt.

*
Modet har återvänt. Trädgården hos mig står inte och faller med buxbomhäckarna. Även om det svider. Rejält. Och känns så himla sorgligt. Å jag lär återkomma i ämnet... Nu är det energi och glädje som gäller. Utmaningar sporrar ofta till kreativitet. Det är så jag försöker tänka om eländet. 

Allt börjar med ens tankar. 
Och att man tror på det man vill. 
Sen kan man göra vad som helst. 
Så är det.

Trädgårdsglädje till er alla!
Tänker på er alla som är drabbade av bedrövelsen. Kraft och mod till er!
Tack snälla, goa, rara för era uppmuntrande hälsningar. De värmer ska ni veta. 



31 kommentarer:

Louise sa...

Låter som du är vid ganska gott mod trots sorgen med buxbomen. Förstår dig så väl efter allt jobb du lagt ner på dina nya buxbomsplanteringar och tanken med att de skulle finnas där länge såklart. I vilket fall har du en underbar trädgård även utan buxbom! Med din kreativitet och energi blir det säkert något bra som kommer ut av buxbomselendet!

kram louise

Signe sa...

Åhh Charlotte, så mange dejlige blomster, du har. Kender du navnet på den fine Cosmos? Den er da helt utrolig sød. Den ville jeg forfærdelig gerne have i min have :-)

God søndag!

Inger sa...

Gillar astrar jättemycket, kanske för att min pappa hade astrar i sin trädgård:)
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Himmel vilken fin trädgård du har, så mycket som blommar och så mycket inspiration att hämta. Vilken fin start på denna söndag som känns lite trist då semestern är nästan slut.
/Maria

Johanna Stålros sa...

Underbara bilder du bjuder på!!! Så fin trädgård. Här frossas det i körsbär....Kram Johanna

Anna Vattenkanna sa...

Jag är också en sensommarälskare. Mognadstid, skördetid, blomtid.

Älskar det låga, varma ljuset, dofterna, daggen på morgonen, spindelväven (på lämpliga ställen), stora svulstiga bommor som dahlior, astrar, rudbeckior, solrosor. Många frösådda sommarblommor är som vackrast. Äppletid. skördetröskorna surrar på ute i landskapet. Augustis sammetsmörka kvällar...

Ingen tvekan att jag är en sensommar-tidig höstmänniska?

Kram Anna Vattenkanna

sofia sa...

(du är så duktig som fokuserar på det fina. Jag sliter upp min nyplanterade parterre idag och hela min framsida är paj, har jobbat sååå hårt. Och vad ska man göra nu? En parterre utan bux är ju...INGENTING. Snyft)
Sofia

It's me sa...

Enjoy a happy garden sunday....love from me....xxx..

Unknown sa...

Ahhh, så mycket njutfullt. Visst är sensommaren en härlig tid. Äntligen får man ju skörda frukterna av allt man sått. Och frossa i buketter, mmm luktärtor...finns det någon härligare..
Ha det bra!
Camilla

Anonym sa...

Men vilken fin ny bekantskap du har gjort med Lady Coral Lavender - den var superfin!

Jag har inte kunnat släppa ältandet om mina smittade buxbomsplantor ännu så jag beundrar dig som har kraft att göra det. Men du har verkligen mycket fint som blommar nu.

Berätta gärna hur det går med diskussionerna med plantskolan där du köpte alla dina nya plantor.

Ha det gott!
Åsa

Ullevidsdal sa...

Glad att jag inte skaffat någon buxbom och funderar nu på måbär istället som häck, hoppas den inte kan drabbas av något så envist.

Måste bara säga att jag blir mycket inspirerad av din trädgård och hoppas någon gång få det så lummigt.
Har säkert sagt det förr, men kommer nog tjata om det igen :-)

Kram Helene

Ninnis sa...

Glad att du fokuserar på det positiva och vackra( trots att det är med sorg i hjärtat )... för av det har du gott om i din trädgård.

Stor kram!

Ninni

M/S Design sa...

När det händer såna tråkiga saker känns det som katastrof men med lite distans så inser man att man 'överlerver' det mesta.
Du har så mycker annat fint i din trädgård/Marian

Hélena sa...

Jag älskar sensommaren och hösten. I våras, efter den långa vinter, funderade jag på om jag verkligen skulle känna så i år men det känns precis likadant nu med.
Vilka vackra bilder!
Ha det bäst!
Hélena

Lotta sa...

Men neej, är du också drabbad av buxbomssjukan. Det är ju för jäkligt rent ut sagt! Har precis läst och förfasat mig över Katarinas Trädgård. Har inte vågat mig ut och tittat på min kryddgårdshäck ännu men det är väl bara att ta ett djupt andetag. Underbara blommor du visar, nästa år ska jag peta in lite fler solrosor i rabatterna. De är bara för härliga!
Kram

Mäntylän Mummi sa...

Jag tycker...och jag tycker...så vackert ♥

oumberligating sa...

Hej Charlotte! Det bäst spar jag till sist idag, alltså besöket på din fina och livsbejakande blogg!
Den väcker sådan lust att "trädgårdspyssla" så hälften kunde vara nog! Har ju tidigare berättat om min ännu faktiskt helt orörda äng/sluttning och skogstomt utanför Uppsala, den bara står och väntar att bli "brukad", visst den är fantastiskt vacker i sin orördhet, absolut, men eftersom "tomten" ligger helt avskild ifrån annan bebyggelse i jordbrukslandskap så finns det ängsmark/skog kvar att njuta av fast jag skulle fixa till de 5 000 kvm! Pioner planterade för 7 år sedan, sedan hände inte mer pga av sjukdom/arbetslöshet och nu händer det inget heller, för nu måste jag jobba ännu mer för att kunna "leva"!
Fast nu ljuger jag lite, visst har jag odlat, potatis har det blivit, tog några år för att få fram den optimala jordmånen bara!
Tack föresten för den fina reskommentarsskildringen, hoppas du fått ordning på allt sedan du kom hem!
Nu ska jag läsa ikapp, sorgligt det här med dina Buxbomar, fast någonstans i det hela så skymtar ju "livet" och "verkligheten" fram och är just inte en trädgård ett "liv", ett universum i miniatyr, kärlek, krig, födelse och död!
Hm...nu kanske jag blev lite väl filosofisk?
I vilket fall ha en fin fortsatt sommar!
Stor Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Vad glad jag blir att se att min blogg finns med med länk och bild hos dig, inte många vågar det inte, du är en "modig" kvinna du! (ler) Och väldigt "levande" trots att du bara finns i min Cybervärld!
Fast var sak har sin tid....självklart så blir det en trädgårdsblogg hos Oumberliga, allt har sin tid!

Almbacken sa...

Ja, nu gäller det att tänka framåt och njuta av det som faktiskt är friskt och vackert.

Jag känner dock att jag inte kan koppla av riktigt med de sjuka planotorna i jorden....orkar inte riktigt ta tag i det bara.

Superfin hörna du har börjat på!!! Den galvade plåten är ursnygg!!! Vilka mått har du på den?

Kram
Maria

Anonym sa...

Jag njuter till fullo av dina härliga bilder och gläds åt att du trots "eländet" kan se att det finns ljus... Din trädgård är otroligt vacker med eller utan buxbom!!! (men jag förstår att det måste kännas...)

Rullebören är oumbärlig som trädgårdshjälp. Jag kör alla jordsäckar i den numera, synd att det tog mig 15 år att börja med det bara "hahaha" Tunga Krukor kör jag däremot hellre på makens säckkärra, då slipper man dessutom lyfta dem i och ur. Tippar dem bara en aning och för kärran inunder smidigt som sjutton =P
Ha en underbra söndagskväll / Kram gittan

Helena sa...

När vi var i Jämtland så hade vi så mycke ljusare kvällar mot här hemma!Det vänder vid midsommar o det blir gradvis mörkare.

Anemonen du har ser ut som en jag fått i gåva utan namnlapp du råkar inte veta vad den heter?
KRAM från mig!
ps.du kan tro att jag funderade på var du bor när vi åkte genom Sundsvall.

Mimi sa...

Härligt vad mycket fint du har i trädgården på sensommaren. Jag måste fokusera mera på den nästa år. Nu glädjs jag ju åt dahlior o dagliljor, men lite astrar o zinnior skulle nog göra susen till. Idag har vi höstväder och det gör mig lite nedstämd. Jag tycker om att låtsas att det är sommar och evigheter till hösten :) /Mimi

Monica sa...

Hej!
Den här sidan var helt ny för mig. Underbara trädgårdsbilder.

/Monica

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Ljuvliga bilder du bjuder på!
Du har så många vackra växter i din trädgård.
Trist om Buxbom, har läst dina tidigare inlägg.
I min zon fungerar dom ändå inte så bra utan jag använder mig av måbär.
Önskar dig en härlig start på veckan!

Gunilla sa...

Buxbom är ju en önskedröm för mig men jag får nöja mig med de fem som jag har och som klarat sig i ett par år. De ser så bara pigga ut och det jag har funderat över är när jag skall kunna ansa dem litegrann för de är ju inte så stora.
Synd att de drabbas av sjuka det visste jag inte.
Vilken härlig blomsterprakt du har nu. Inatt regnade det ca 35 mm hos oss och blåste rejält men de klarade sig ganska bra i rabatterna. Ett gäng härliga trädgårdsälskare kom på besök idag och då sken solen.:o)))))
Nu har jag min sista semestervecka och det känns lite vemodigt men vi skall gå på Stora Nolia i Umeå i morgon så det blir kul.

Ha det gott
Kramen

Lisa sa...

Hej Charlotte !
Vad mycket härligt du har som blommar just nu, fiiiint ! Gillade din upphängning av basten där. Trist med buxbomen. Har du provat myrtentry? Den är ju sådär småbladig och vintergrön. Jag sådde för några år sedan och den växer fort. Har övervintrat i kruka här så den verkar tålig också. Kram
Lisa/Lisas trädgård

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej fina vännen! Först av allt - jag är så ledsen att höra att all din underbara buxbom är sjuk ... Så himlans trist!
Skönt då att du kan få lite blomsterterapi med all din blomsterprakt. Underbara bilder. Och det är verkligen frossartid just nu ... Du - jag tänkte slänga iväg en liten fråga. Har du tid med ett spontanbesök någon dag den här veckan? Min man har börjat spela golf så jag måste hitta nåt annat att göra på dagarna.. ;)
Kramar!

Lilla huset på prärien sa...

Stackars, stackars dig som fått den där hemska buxbom-sjukan. Läste om den i tidningen idag. Det kan verkligen inte vara kul. Hoppas det löser sig! Lycka till.

Jenny

Landbohaven sa...

Hvor har du mange smukke blomster.
Tak for kigget.

mammaxtre sa...

Vilken blogg du har, jag har sagt detta förr, men jag säger det igen. Den är så fin.

Jag njuter av en vacker solros. Den lyser upp så fint. Väntar gör jag på att mina kärleksörter skall blomma. Det är en favorit som jag har många av.

Ha det gott

Hanna sa...

Du har en helt fantastisk trädgård! Skulle man sett irl :)
Men synd med dina buxbomar, fy för sjukdomar!

Och ja finbesök.. att vi får :))) Kul!

Ha d gott!
//Hanna

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag ska inte heller tjata om buxbom men undrar så smått hur det gick när du pratade med chefen för plantskolan... Jag tittade in på plantagens hemsida och där står inte ett skvatt! Morr.... De kunde i alla fall varna sina kunder om svampen så man kan förhindra vidare smittspridning. Vackra, vackra blommor och bilder du bjuder oss på!

Kraaaam/ Anna