söndag 20 november 2011

Julpysslet är igång

Veckan före första advent kryper julnerverna i mig så pass att de bara måste få komma ut. Om de inte fått göra det innan dess vill säga haha.... Yapp. Så smått smygs julen fram nu. Jag försöker göra det diskret. En kula här, en kula där. Några granar här, ett knippe enris där. En hyacint här och en där, och everywhere. MEN.... till första advent vill jag att det ska vara rejält juligt. Inte rött och så kanske. Men så att man kan njuta av allt under hela december och inte bara tiden närmast jul. Dricka glögg var och varannan kväll, elda i kaminen, läsa böcker, spela julmusik, fika gofika, tända massor av ljus och göra december riktigt julmysig.


Pysselstuga
Växthuset är transformerat till pysselstuga. Varför bara använda sitt växthus vår och sommar? Tror mitt är tillbommat högst två månader per år. Eller inte ens det när jag tänker efter. Använder det som allra minst under sommaren faktiskt. Och mest vår och höst. Vad bidde det i dag då? Jo, en hel del. Eftersom aubergine är en favoritfärg blev det bland annat en adventsljusstake med lila toner. Inspirationen fick jag hos blomsteraffären tidigare i veckan där en fantastiskt hortensiakvist med mörkt lila och ljusgröna blommor inhandlades.

Istället för de klassiska sifforna blev det fina ord på ljusen.
Kommer från Panduro i förpackning om 12 ord. 


°°°
Största kulan som brukar hänga i köksfönstret har fått komma ut i år. Pryder nu botten av granen som står en trådkorg där plättar i luften och timjan fyller ut längst ner. Drog upp sommarblommorna som stod där stack ner granen istället. Suveränt med basplantering som fungerar så gott som året om. Både plättarna och timjanen planterades tidigt, tidigt i våras. Har stuckit ner en annan gran i en kruka där timjan och grön njurvinda fyller ut längst ner.


Och jag är så glad. Har satt upp alla ljusslingor nu. Förra året hanns inte det med innan det överraskande snöfallet kom och gjorde vinter i ett huj. 50 cm på ett dygn ramlade ner då. Så snopet det var. Men nu så, är det gjort och det glimmar och glittar i ett äppelträd, några syréner, i en gran och i ett litet träd vid infarten. Det blir så mörkt hos oss. Vi bor längst in på gatan där inga gatlyktor når fram, så det är skönt med extra ljus.


Hoppas att ni alla har haft en go och skön helg!
Snart är det första advent oh la la....


°°°


Warmly welcome all of you who found your way here through Pinterest. I could never dream of a that a picture taken on a candle arrangement, that was made in a hurry, would be so hugely popular. I am honored that you like it.


37 kommentarer:

Susanne sa...

Så smakfull ;)) Jag smyger också in julen!! Inte så mycket rött här heller förutom i köket ;))
kram susanne

Trädgården på Höjden... sa...

Här har du en till som börjar känna hur det drar i advents/julpysselnerven! För visst finns det en sådan?! Det känns så mysigt att få börja förbereda och pyssla inför första advent. Det är ju detta som är det allra härligaste. Förväntan och längtan. Och mys! Jag tycker det låter så underbart att du använder ditt växthus året runt. Vi ska ha glöggfest nästa helg och hade vi haft ett växthus så hade vi minsann samlats i det allihopa. Det hade ju bara varit höjden av adventsmys det!!!

Ha det fint.

Hälsar Åsa

Home and Lifestyle sa...

Still a few days to go and December will start!! I am looking forward to our holiday at the end of this year. We will stay home most of the time, but I enjoy it to spend time with my family! You made a lovely decoration in your garden Charlotte!!

Have a great week! Many hugs, Ingrid

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad fint du gjort! Fint med silver!
Jag är inte riktigt färdig till att börja julpynta ännu, väntar till nästa helg. I går hade vi dimma och 11 grader idag underbar sol och 9 grader. Julkänslorna finns inte alls... Men det gör inget:)).
Kram Maria

Annika Christensen sa...

Hej Charlotte!
Vilka fina lyktor! Blir helt stum.
Vad mycket fint du hade i tidningen och jag hoppas på att hitta den anra också.
Här är det bara strul med dator, internet och lite annat. Man kan lätt bli lite förtvilad.
Hej på dig du duktiga tjej!
Kramis
Annika

Annika Christensen sa...

Wow det gick så jag skriver en rad till.
Hoppas du får en härlig pysselvecka
Annika

Sanna sa...

Charlotte,

Alltid så fint och smakfullt. Vad underbart att få julpyssla i växthuset. Drömmer om ett. :) Visst är det mysigt att det börjar närma sig. Och att smygstarta lite måste man för att kunna njuta riktigt länge....jag har redan gått genom ett gäng hyacinter. :)

Din Madonna är urfin. Dina bilder är "like a dream to me".

Tack för all vacker inspiration.
xoxo
Sanna

AnnCharlotte sa...

Ja nu börjar det närma sig och jag börjar också bli sugen....ska pynta på jobbet på torsdag vilket innebär julgransinköp bl.a.....
Ha det bra :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Det är så fint, så fint! Men jag blir lite stressad på er alla nu som har kommit i christmasmode.. ;) Jag som brukar bli så julpysslig.. känner inte av detta alls i år. Men det kommer väl hoppas jag. Njuter av dina bilder så länge! :)
Kramar!

It's me sa...

Beautiful !! ...love your decoration !!...love from me....xxx..

Lotta 8`) sa...

Mycket fint ♥ gillar de små orden som går att hänga, roligt med något annorlunda.
Jodå, det har allt börjat adventspysslat här med, lite i taget och mycket i naturmateriel.
Ha en skön vecka ♥

Tiziana sa...

As always all beautiful! I love your compositions and Christmas decorations are beautiful! How nice the home is already in the air!
Good start of the week!

Anna Vattenkanna sa...

Ja, nu börjar det allt dra ihopa sig - det är ju allt innan som är det bästra tycker jag. att dona och fixa och pyssla och sånt.

Din adventsstake är verkligen läcker! har börjat så smått jag också - men bara utomhus än så länge. Nästa lördag drar vi på inomhus. Härlig tid vi går till mötes...

Kram Anna Vattenkanna

Mariette sa...

Väldigt tjusigt!

Här har du en till som vill njuta av det hela from nu... (fast inte i tomterött)

Helens trädgård sa...

åhhh, sååå snygg din adventljusstake var.
Gillar orden, måste kolla ifall jag hittar likadana i någon butik i min stad.
Ja, nu kommer en tid då det är mycket pyssel och mys. Härligt!
Ha det gott!

Bromans Bravader sa...

Vilken fantastiskt fin och inspirerande blogg du har. Halkade in av en slump då jag läste ett gammalt nummer av Lantliv där din blogg var månadens blogg.
KOmmer tillbaka...
Hälsningar
Jannike

Unknown sa...

va fint arrangemang med hortensian! jag tar nog inte in julen förrän i fredag jag, men kliar i fingrarana måste jag nog erkänna att det gör!

susanne

Puumuli sa...

Jaha, pysselmaja i gång ser jag! Och slutresultatet är ju enbart vackert!

Jag tycker också att det är skönt att man har hunnit göra mycket i höst jämfört med fjolåret och all snö+kyla. Lite snö skulle nog vara välkommet nu då det är så mörkt hela tiden... Ha en fin vecka!

Kram
Sari från Puumuli

MyGarden sa...

Vilka mysiga adventsarrangemang du gjort. Den lila gruppen är ju bara underbar. Tack för inspirationen!

Kari sa...

Tusen takk for fantastisk, nydelig inspirasjon Klem Kari

Anonym sa...

Helena's Hem o trädgård!
Suck nu har även jag fått problem att lämna en hälsning :(
Så inspirerad blir jag när jag kikar in hos dig!Har ledig dag på tors o då blir det lite pyntat för mig.
Ja vi bor nära Åsby tar kanske högst 40 min. att åka.
Blir nog en sväng endera dan för nu har dom ju julpyntet man är nyfiken på :-)
KRAM från mig!

Susie på Stjärnarve... sa...

Underbara ljuslyktor! Jag brukar ha olika färgteman innan varje jul, fast så fort det är dagen innan julafton så åker alla mina röda kulor upp i granen. Har väl ett 100-tal och använder endast kulor, ingenting annat. I år ska jag dock försöka hålla mig, det finns ju helt klart andra snygga färger, t.ex. aubergine och silver som är favoriter här med. Får väl tänka om lite och köpa nytt!

Lotta sa...

Det låter verkligen mysigt när du beskriver julfirandet. Här är det mer som om man drar upp en rullgardin (eller täcker av papperet man satt för julskyltningen förr i tiden). Plötsligt faller andan på några dagar innan dopparedagen och då blir det som det blir... eller så överlåts pyntandet till resten av familjen och då blir det ännu värre!
Kram

Landbohaven sa...

Hvor er det smukt.
Tak for kigget

Kristina Bonander sa...

Jo, tack. Lördagen var ju helt underbar med soligt och varmt väder.

Fint "pyssel" du visar oss. Alltid smakfullt och vackert det du gör Charlotte.

Hälsningar
Kristina

bloggernefa sa...

Hej Charlotte
Så fint du dekorerer i din pysselstuga. Jeg har än inte gjort så mycket, men det kommer. Jeg är tändt på jul nu vi var på julmarknad i helgen.
Din adventskrans er superlækker. OG fargen - lige mig ;)

Super vecka til dig - från
Eva

mammaxtre sa...

Så fint med en pysselstuga. Vilka fina bilder, som alltid.

Ha det gott

Anonym sa...

Hej min finaste cyber-systra där,

Idag fyller jag år (jag har, min ålder till trots, tics... och måste berätta det för alla) och har köpt mig själv DEN fölsepresenten. Håll i Er la famila....

BURBERRY & NOA NOA

Vem dessa varelser är, kanske Ni undrar???

Man kan säga att de är cloonade från Mats & Milda, och är på pricken lika (galet men härligt) åsså är de 13 veckor gamla.

Jag stod helt enkelt inte ut längre, utan självgoda bommulstussar, som skall ha handpillade räkor (jo det är samma meny, samma ras, samma färger).

Burberry är alltså en Mats kopia & Noa Noa är en Milda wanna be!

Nu skall jag, draperad av mina darlingar, mingla vidare i all oändlig ljuvlighet på Din blogg!

Hejdå hela la famila

Agneta med B & NN

Betong ute och inne sa...

Hej, men oj så vacker blogg jag hamna på....helt underbar! En underbar trädgård du har, och vilka vackra bilder...
Jag lägger mig genast som följare.... :) ses igen...

Kram Malin

Unknown sa...

Ja, kan inte annat än hålla med alla de andra...SÅ HIMLA SMAKFULLA arr. du fixar till. Njuter alltid av att kika in hos dig, och förstås...att leta idéer att "sno" :).
Det är bara ett aber....när man själv försöker sig på liknande saker kommer man ju inte ens i närheten så man känner att det nog är lika bra att "lägga ner" projekten. ....Nejdå, så illa är det inte....hihi, ...
Men du, det där med auberginfärg till jul....visst är det snyggt. Passar så bra mot allt det gröna...och din adventsljustake du gjort....så snygg...så lagom...så mycket Charlotte....
..är också en "smygare", tar fram lite varje dag istället för allt på en gång, så idag blir det lite hyacintplanteringar...
Ha det toppen!
Camilla

Helena, The Swenglish Home sa...

Återigen, LJUVLIGA arrangemang av dig! Och så söta de är, de små "skyltarna" från Panduro!

Sista bilden där, som ju också är din nya snygga headerbild, är så fint komponerad och SMAKFULLT dyker liksom upp i huvudet hela tiden. SMAKFULLT, Charlotte!

Kram,
Helena

Min Gamle Jul sa...

wow - du kan bare det der - virkelig god smag ;-)

Kh. Marlene

oncasinositeinfo sa...

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site?
The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted
of this your broadcast provided bright clear concept 바카라사이트

yadongbiz sa...


Such a very useful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts you had made for writing this awesome article.
일본야동

koreayadongcom sa...

Attractive portion of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that I get in fact loved account your blog posts.
일본야동

chinayadongnet sa...

I always like finding a site that gives you very good ideas because I like learning new stuff. Happy that I found your site because I greatly liked it and I anticipate your following post. A fantastic blog and i’ll come back again for more useful content…
한국야동

japanyadongcom sa...


I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is perfect, the articles is really great.

국산야동