måndag 28 november 2011

SNÖ...

Uppvaknandet igår blev till en värld skimrande i vitt. Prognosen om att det skulle snöa infriades med råge.
Första spontana tanken var: näe..... Inte nu. Mina julrosor. Ville ju få se de blomma.

Lilla bordet vid ytterdörren 

 Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att allt blir så vackert med ett lätt snölager över sig. 
Och med så mycket mer julkänsla. 


Premiär för årets första snöskottning.


Nu är det plats för uppskottade snövallar som prioriteras, så nästan allt plockas bort från verandan. Lite kvar bara att bära undan. Förra och förrförra vinterns enorma snömassor finns färskt kvar i minnet. I år vill jag tro på mer normala mängder. Eller mindre :-)


°°°
Den närmaste tiden väntas gå i plusgradernas tecken. Hoppas, hoppas. Om inte, är det väl inte så mycket att orda om. Det är alldeles strax december, och hög tid för snö och vinter. Japp. Det är bara att inse fakta. 


Ska jag vara helt ärlig tycker jag att just den mängd som kommit nu, är helt perfekt. Och precis så som man vill ha det. Att kunna se trädgårdens konturer under snön. Och att snön bara gör allt lätt skimrande och ljust. Men naturens makter rår vi inte på. Det blir som det blir. Undrar vilken slags vinter det blir i år? 

°°°
Med hopp om en skimrande vinter... i lagom omfattning :-)
Hur gick det för er som hade storm i går?

45 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag blir nästan lite avundsjuk. Det skulle vara så fint med lite snö som lyser upp det ute. Här är det så grått, regnigt och trist.
Kram!

Tusenfröjd sa...

Så vackert med snön! Här nere råder barmark, plusgrader och många nedfallna träd efter en stormig dag och natt. Men nu har det lugnat ner sig så det får bli till att hugga i och flytta träd från vägen. Ett låg lite nära huset...
Ha en find dag i ditt vita vinterlandskap!
Liv

Susie på Stjärnarve... sa...

Åh vilka vackra bilder! Snö gör sig fint - på bild!!
Här är det fortfarande blåsigt även om just vi inte märker så mycket på grund av att vi bor i en skog, men i natt hörde jag det braka och knaka i skogen så det blev inte så mycket sömn faktiskt. Fast gubben min och hunden dom sov gott!

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken vacker snövit adventsträdgård. Måste hålla med om att det känns mera advents- och jullikt med ett lager snö. Vi får se hur det blir här nere i södern. Ska försöka få på vinterdäcken i morgon. Det har liksom inte känts så brådskande med det när termometern visat på plus och det är gråväder ute. Men samtidigt vill man inte bli överraskad av halkan.

Ha en härligt vitskimrande start på sista novemberveckan.

Hälsar Åsa

Malin på ön sa...

Så vackert med det pudervita i din underbara trädgård!
Vilken fantastisk entré du måste ha, med det alldeles alldeles sagolika arrangemanget, oj vad fint att komma hem till dig : ) Lite avundsjuk blir jag för här är det gråbrunt och lite vit snö skulle vara såå välkommet,
kram Malin

Unknown sa...

oj vad härligt det ser ut med snö i trädgården, här är det bara regn och rusk och stormen berit som pustar på som bäst!
men nog får säkert vi åxå snö så småningom!
trevlig måndag
susanne

Helens trädgård sa...

Ja, visst är det vackert med snö runt advent och jultider.
Dina bilder är så fina och stämmningsfulla.

Ni har mer snö än vad vi har här uppe i Piteå. Vi fick trots allt några flingor i går så lite, lite lyser det vitt på marken.

Önskar dig en fin dag!

Gela sa...

Vad vackert du har hos dig. Önskar lite snö här hos mig. Men nu lyser solen från en klarblå himmel rätt vackert de med. Ha en fin dag/Gela

Lotta sa...

Så fantastiskt vackra bilder, tänk vad lite snö kan göra till känslan...men jag håller med om att det är lite för tidigt! Här stormar det forfarande men är strålande sol! Ha en bra vecka.

Elin sa...

vad fin din trädgård var i vitt! Och visst är det en lite lagom mängd nu, blev lite väl mycket förra året!

Tant Otteskrufv sa...

Fina bilder, nästan så man saknar att skotta:)

Ranunkel i rabatten sa...

Å vad jag avundas din snöiga trädgård. Nu får det vara nog med höstrusk!

Berit sa...

Tack och lov har vi bara ett tunt lager snö som ligger på marken och inte så kallt.Minns med fasa förra vintern med kyla och kyla och kyla med en massa snöskottning.Visst blir det ljusare ute med lite snö och julkänslan blir större.
Ha en underbar dag!!

Anna Vattenkanna sa...

Julkortsvackert hos dig! Din nypudrade trädgård är en fröjd att få titta på... Måste erkänna att jag inte längtar efter varken snö eller kyla - föredrar att se på det hela såhär genom en datorskärm. Här har stormen bedarrat och solen skiner så nu ska jag och voffse ut på en lååång promenad.

kram Anna Vattenkanna

Med fingrarna i (j)orden sa...

Underbart vackert. Tur det inte snöade här då hade vi haft 2 meters drivor på ena sidan och ingen snö alls i resten av trädgården. Men mycket hellre snö än storm!
ha det gott,
Eva

Anna-Maria sa...

Jättefint med 10 cm snö, lägger sig så vackert över allt. Här i Umeå har det ännu inte kommit en snöflinga, bara lite regn och blåsigt förstås. Jättefina arrangemang har du gjort, igen!Ha en bra vecka!

Sabelhagens Olivlund sa...

Men så vackert!! Som ett julkort! Ser jättemysigt ut, men jag är ändå nöjd att det är barmark här hos mig:-)).
Ha det gott!
Kram Maria

Marie Lithén sa...

är ju sagolikt vackert med snö!! inte minst i en vacker trädgård som din!

Fiffiga Systrar sa...

Men ÅH vad mysigt!! Nu blir vi avundsjuka! Här är det många plusgrader och igår blåste det som attans! Inte det minsta juligt!

Det är ju otroligt vackert på dina bilder... det vill vi också ha!

Ha en fin måndag!

Kramar från emelie och elin

AnnCharlotte sa...

Så vackert det blir med lite lagom snö....
Här hos mig kommer det ju oftast inte så mycket(bortsett från de senaste vintrarna förstås)och det som ev kommer brukar försvinna fort....
Skulle gärna vilja ha snöfritt ett tag till....men till jul är jag redo för lite snö :))

Home and Lifestyle sa...

O no...you have snow Charlotte!! I know you like it to see all the green in your garden, but I tell you your pictures are great...it's a white wonderful wonderland!!

Many hugs, Ingrid

Sussi sa...

Åh så härliga bilder....det känns nästan lite lyxigt med snö! Första advent har ju faktiskt passerat och visst vore det mysigt med en vit jul! Men jag håller med dig, lagom är bäst, och helst ska förstås snön vara vit och inte brun som den blir rätt snabbt här i Stockholm.
/Sussi

Helena sa...

Åh det ser fint ut!Nästan men bara nästan att jag bli avundsjuk :D
Hoppas precia som du på en mer lagom vinter det har ju varit i värsta laget de 2 senaste!!!
Tycker så mycke om att trampa upp små stigar i min trädgård på vintern till växthuset,komposten o fågelmatningställena tex.Det har varit jobbigt med så mycke snö o inte helt lätt.O som du skriver vill man ju se formerna i sin trädgård o inte bara vitt...o snö upp till fönsterkarmarna!Nä vi hoppas....
KRAM från mig!

Cosmos sa...

Oj nej vad jag blir "grön" av avund... jag vill me att de kommer snö hit!!! Här bara blåser och regnar de... bläääh! Jätte fina bilder!

Inger sa...

Så mycket snö blev det inte hos oss, den var för blöt och idag var det is och snö, jag vill heller inte återuppleva förra vintern:)
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Åh! Jag vill också ha snö!!! Underbart, vackert, skimrande bilder! Även fast det är gråväder så ser det ljuvligt ut! :)
Tror nog ändå att du kommer få se dina julrosor... Det ska ju bli lite varmare igen nu...
Kramar!

Anonym sa...

Otroligt vackra bilder, som julkort vartenda en av dem! Jag som inte längtar ett dugg efter snön känner att jag börjar vackla lite efter att ha sett hur det ser ut hos dig... :)

Tusen tack för det fina lilla paketet som kom idag, you made my day! Glad!

Kram Hanna

Bromans Bravader sa...

Men åh vad vackert med snö. Här har det inte ens varit i närheten av att snöa. Vilken julfeeling du fick till!

Hélena sa...

Så vackert, så otroligt vackert! Håller med dig, snö i rätt mängder gör mycket för känslan. Nu längtar jag också efter snön.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Karin - Mina Rum sa...

Himmel och pannkaka! Är det huset du bor i?! Det har jag inte sett förut på någon bild. Inte nog med att du har en superfin trädgård, du bor i värsta drömhuset också!

Alla som är avundsjuka på "din" snö. Couldn´t care less... Jag vill ha ditt hus. ;)Snön kommer nog tids nog i övriga landet också.

Kram, Karin

Lotta sa...

Precis så skulle jag vilja ha det nu. I stället för penséerna som förtar all adventskänsla (de överlevde stormen också). Jättevackert!
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Sååå underbart vackert ag önskar det kom lite snö till Skåne men bara lite så det blir vitt och mysigt.
Helt underbara bilder
Kram Anna

Min Gamle Jul sa...

Hvor ser det smukt ud :-)

Men uh... er nu glad for, at vi stadig har det varmt her i Danmark - efter de sidste to hårde vintre ;-)

Kh. Marlene

Helena, The Swenglish Home sa...

Nej men ojsan, där kom den... den vita gästen många av oss har lite blandade känslor inför... Men så vackert det ser ut, precis som någon sade ovan: julkortskänsla i bilderna, och liksom som om ett vilsamt lugn lagt sig över världen hos er. Men så klart, det vore väl rackarns bra om det inte blev så mycket mer än så där... av praktiska skäl... och som för att liksom kompensera massorna från förra vintern... Vad tror vi, kan det funka så? ;-)

Hassel i den magnifika urnan (stod just och strök längtansfullt på en liknande idag, men inte fullt lika längtansfullt på den otäcka lilla prislappen... ) med några ljusa kulor - himla snyggt stilleben!

Kramas till dig, och hoppas att du inte behöver skotta mer på en stund!

Helena, i SPÖregnig Englandsblåst

bloggernefa sa...

ajjjj....Din blog är altid den første jeg måste kolla ;)
Glömte helt at logga in og la en lååååång halsning. Nu da jeg prøvede at poste den forsvann det hele.

Nå men here goes: Jeg har kommit in i et rent eventyr, og forventar bara at snedrottningen vil visa sig - om et øjeblik.
Din nye hæk - ger sååå smuk struktur. GILLAR! GILLAR!

Vinterkramar från
Eva

AnnaHelena sa...

Men kära nån! Det är ju vackert som i en saga! Ditt första foto med hassel och vita julkulor i snön...:Du är en konstnär och ingenting annat!

KRAM Trädgårdsmästarinnan! // AH

Sanna sa...

God kväll eller God natt Charlotte

Så otroligt vackert. Ibland gör dina bilder nästan ont på något sätt. Det berör något slumrande i mitt inre. Du fångar verkligen det sublima i din trädgård. Din trädgård ser ut som en nerbäddad prinsessa eller prins eller något vackert väsen. Snö är verkligen vackert..i lagoma mängder. :) och lagom temperatur.

Du undrade lite hur det egentligen ligger till med mitt blomstrande yrke. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska kalla det:) Jag har i dagsläget ingen egen butik. Om och när jag är i butik är jag på en och samma butik när de behöver hjälp och om jag kan hjälpa dem. Det gör det möjligt för mig att göra annat blomsterkul. Jag träffar många trevliga i mitt jobb och i och med att jag är flexibel så hamnar jag på roliga blomsteruppdrag. Både egna och andras projekt. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill bli när jag blir stor. :) Försöker ha så trevligt och roligt som möjligt sålänge.

Blir alltid så glad av dina fina kommentarer. Tack.
Var rädd om snön. Kram kram Sanna

Candylei sa...

Your photographs are gorgeous! Especially to us garden lovers.

mariavivianne sa...

Det är så vackert så jag kan knappt se mig mätt på dina bilder! Jag har också cirka 2000 kvadratmeter tomt och ett hundra år gammalt hus, ingen trädgård att tala om... mest mossa och sly :-). Vill jättegärna få det fint i trädgården, men vet knappt var jag ska börja. Tack för all inspiration du bidrar med! Har länkat till dig från min blogg! Kramar!

truegamewin sa...

스포츠토토 Really great article, Glad to read the article. It is very informative for us. Thanks for posting.

truegamewin sa...

카지노사이트 Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

truegamewin sa...

온라인카지노 I was extremely pleased to discover this site. I wanted to thank you for your time due to this fantastic read!!

Majortotosite Pro sa...

I am really pleased to read this blog posts which includes tons of
valuable information. 메이저사이트

Racesite Pro sa...

Quality posts are important to attract the visitors to visit the web site,
that’s what this website is providing. 경마

Totopick Pro sa...

Hi! I just wish to give you a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I am coming back to your blog for more soon. 토토사이트