torsdag 15 december 2011

Amaryllis

Var på amaryllisfrossa igår. Mobackes trädgårdscenter i Bollnäs anordnar varje år en amaryllis-utställning. Årets upplaga innehöll inte lika många skapelser som förra året, men mycket fint ändå. Och det är alltid kul att gå på utställning för en dos färg och upplevelse. En hel del av amaryllisarna var korallfärgade i olika nyanser. Riktigt läckert.


Men allra mest föll jag för den helt otraditionellt gulorangefärgade. Köpte med mig en snitt av den. Kunde förstås inte motstå att skaffa några starkt färgade andra blommor att kombinera amaryllisen med. Står i växthuset nu i väntan på att få bli ihopbundet.


°°°
Kära julros
En annan raring jag heller inte kunde motså var denna julros (etiketten kvar i växthuset.... kommer inte ihåg namnet just nu). Känner att är dags att utöka repertoaren i rabatterna som hittills består av den vanliga vita Helleborus niger. Helst skulle jag vilja ha en mindre skog med olikfärgade julrosor. Det är ju helt suveränt när man köper julrosor nu, att först kunna njuta av plantan blommandes inomhus (eller ute i kruka) för att sen plantera ut den i rabatten. En tvåstegsraket liksom. Ja, sen blev det iskonvaljer och små söta jultulpaner på lök också.


°°°
Till helgen är det verkligen dags att fokusera på granskaffande och julklappsköp. Håller som mest på att fundera över själva inslagningen. Det är ett pyssel jag tycker är extra roligt och jag vill gärna ha ett tema varje år. Mängden julkappar är inte så stor däremot, vilket är skönt. Minskar för varje år känns det som. Fler som brukar ha tema på paketinslagningen? 


Önskar alla en riktigt God helg!
...och glöm inte: praliner är till för att ätas. Inte sparas :-)) På julafton är det så mycket annat gott ändå på menyn. 
'Att unna sig' är väl härliga ord som passar nu.


25 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Wow, så många olika skapelser! Snyggt! Vilken julros du köpt!! Den hade inte jag heller kunnat motstå, helt ljuvlig.
Förr la jag ner mycket tid på att slå in julklappar, då köpte vi till alla vuxna också, men nu är de flesta klapparna till sonen, och han tittar ju inte så mycket på papperet:)). Men jag brukar ändå köpa fina papper och olika snören. Men något direkt tema har jag inte.
Kram Maria

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

The amaryllis is one of my favorite flowers!! I am glad you enjoyed the exhibition, the vase filled with amaryllis is so beautiful! I've never seen an orange amaryllis, very special.

Have a nice evening! Warm regards, Ingrid

Katarinas trädgård sa...

Ojojoj så mycket supersnyggt! Svarta krukor/vaser, echeveriaboll, amaryllisar osv osv, jag vill ha alltihop!
Och en julrosskog jobbar jag också på, det bara måste man ju ha...tillhör livets nödtorft...precis som praliner!
Tycker
Katarina

Sanna sa...

Vilken härlig utställning. Mossmattan framför dörren skulle jag kunna tänka mig. ;) Inte direkt praktisk med hund å barn, men allt behöver ju inte alltid vara så himla praktiskt.;)

Jag har som vanligt tidningspapper som favorit när jag slår in. Jag har redan sänt iväg ett gäng klappar till Australien inslaget i speciellt utvalda sidor ur vår lokaltidning till min bror och hans tjej. I år blev det vackra gammeldags tomtebokmärken limmade hej vilt över klapparna (förra året hittade jag klistermärken som gamla vykort, urfina) och sedan blev det tunna röda sidenband och brun organza( förra året tjärsnöre, en doft av hav).

Tyvärr hann jag inte rimma i år. Låg lite efter. Annars är rim kul.

Tidningspapper är verkligen användbart:) Annars gillar jag rustikt ofärgat papper eller juteväv, grovsnöre eller sidenband beroende vilket uttryck man jag vill förmedla. Det är bara fantasin som sätter gränser;) Det finns ju så mycket fint, kan tänka mig att dina paket är rena tavlor. En fröjd för ögat och knappt att man vill öppna.

ha en skön torsdagskväll
Sanna

AnnCharlotte sa...

Oj så mycket fint.
man måste väl inte bara ha rött på julen....jag tycker den ser helläcker ut i färgen din amaryllis.
Jag har alltid ett tema på julklapparna....i år blir det silverpapper, ett par olika, och tunna silversnören...
Det är ju halva nöjet med julklapparnaatt slå in dem vackert tycker jag.
Ha det bra :)

anna k. sa...

Oj, vad vackert! Ska man ta sig till Bollnäs alltså :)

Inger sa...

Jag var också i Bollnäs igår, hur kunde jag missa Mobackes, kände ju till utställningen. Får glädjas åt dina bilder:)
Kram

Spirande grönt - sa...

Ljuvlig julros!

Ha ett fint slut på arbetsveckan,
Rebecca

Candylei sa...

They are all stunning! I love the moss rug with flowers!!

Marie Lithén sa...

Härlig utställning! Dörren med mossmattan slog knockout på mig, gud så snyggt. Nästan så att man inte vill ha snö... skratt. Tänker odla Julrosor här uppe. Ska gå sägs det, vi får väl se:)

Hélena sa...

Urläckert! Visste inte att det fanns så många läckra färger och varianter. Så vackert!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Så fint de är presenterade! Gillar när de är i knopp - knäppt va?

Ännu knäppare - jag har inte köpt en enda klapp ännu. Inte för att det blir många men i a f. Sedan tror jag att det blir lite upcyklingtema - gillar att använda gamla grejer ju. Tror att jag syr ihop tidningssidor på maskin med snygga sömmar...

Kram Anna Vattenkanna

Johanna Stålros sa...

Vilken utställning!!! Så mycket fint! Kram Johanna

Stein sa...

Oj så vakkert! Jeg skulle gjerne kjøpt en mengde amaryllisløk og samplantet den i en stor krukke! Nå har jeg bare noen få som står en og en i potte... Kanskje neste år...?
Takk for alltid like inspirerende innlegg!
Ha en fortsatt riktig fin adventsuke!
Stein

Johnna G sa...

Vackra bilder på vackra kompostioner!

Karla sa...

Härliga bilder!!! Och så mycket tips om inslagna julklappar i tidningspapper...det vore inte så dumt ...om man tänker göra nåt speciellt med dem.Har aldrig provat men väntar på inspiration från alla er så duktiga tjejer!
Ha det bra,Karla.

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Hej, jag blev just tipsad om din blogg som jag tidigare missat. Så vacker den är, lägger den bland favoriter. Ha det gott!

Kamila sa...

Wspaniałe dekoracje!

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Wow , så många underbara bilder - precis vad jag behövde denna oerhört grå och mörka dag (sitter under lysrörslampan i hopp om att få i mig lite ljus ;-)

Så skönt med katter som inte intresserar sig för fåglarna... Våra är bara 1,5 år och väldigt intresserade. Tyvärr (eller lyckligtvis om man är katt ;-) lyckas de få sig ett byte då och då trots att de bär pinglor och trots tät granhäck som gömställe för fåglarna.

Ha det gott!
Annika

Kristina Bonander sa...

Fina saker de hade på utställningen där! Gillar mossmattan framför dörrarna. Kanske inte så praktiskt men väldigt vackert. Amaryllis är en favorit så här års, både i kruka och som snitt.
Julklappar ja: dags för inköp den här helgen men inget tema på inslagningen men ALLTID rim! Och det brukar nästan vara det roligaste.
Ha en riktigt skön helg
Kristina

Lotta sa...

Åh, vilken underbar julros. Den vill jag också ha (har också bara vanliga vita)!!

Vi brukar inte ha några teman på inslagningen men i år har äldsta dottern (7 år) önskat sig rim på några av paketen så det blir det iallafall. :o)

Unknown sa...

The decorating ideas are impressive. Kind regards Dani

Mandoly sa...

Vilka jättefina bilder! Härligt med sådan kreativitet.

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så kul att få se alla fina bilder. Jag har inte kunnat åka dit i år. Alldeles för mycket att göra... :(
Roligt med annorlunda färgsättningar också. Ska bli spännande att se vad du binder ihop. :) Du måste ha Sundsvalls finaste fågelrestaurang också... ;)
Kraaam!

Helens trädgård sa...

Sååå mycket läckert du visar från utställningen.

Skulle absolut kunna tänka mig den julgranen och mattan :=) läckert!

Önskar dig en härlig fjärde advent!