måndag 2 januari 2012

In looooove

Goder måndag!
I'm in loooooove. I den här trädgården. Den gick rakt in i mitt bohemia-hjärta när jag såg den. Så fräckt med alla mattor, dagbädden och den lummiga känslan av dold djungel. Gillar verkligen trenden att vi flyttar ut vardagsrummet och nästan bosätter oss i trädgårdarna sommartid.

Lite om praktiskhet.... :-))
Om det är praktiskt eller inte med mattor i trädgården. Ja, eller kuddar, filtar och liknande också för den delen, ser jag inte som ett hinder. Vill man så vill man tänker jag :-))) Man kanske inte behöver göra heltäckningsmatta i hela trädgården hihi.... En endaste matta skulle vara kul nog. Och kan tas in vid dåligt väder. Man behöver ju inte ha ute mattan varje dag heller :-)) Själv tar jag fram flertalet kuddar, filtar och annat så gott som varje dag under sommaren när vi är hemma för att ha på bänkar, soffor, solstolar och annat. Och plockar undan många kvällar, inte alla dock. Torra tider får allt stanna ute även på natten. Lite dagg gör inget.
  

Flera finfina uterum finns i mitt inlägg hos Svenska Trädgårdsbloggar just nu. 

Ha det gott!
...och god fortsättning :-)


27 kommentarer:

Humlans Lott sa...

Jaaa, jättehäftig! För att vara den tråkiga så är det ju trist att det inte funkar i vårt klimat... Men man kan ju önska och fantisera om hur fantastiskt det skulle vara i just min trädgård :o)

Gott nytt!

Gunilla sa...

Det vore något det.
En trädgård för rekreation i alla bemärkelser.:0)

Här skulle det kanske gå i ett jätte drivhus.

Ha en fin start på årets första vecka.

Gunilla

Allt och/eller Inget sa...

Vad läckert! God fortsättning på nya året!

Edith och Jag sa...

Så läckert! Tänk om man kunde ha en sådan trädgård.
Maria

Helena sa...

LÄCKERT!!!Måste kolla in resten...
KRAM från mig!

Lene sa...

UH, hvor ser der lækkert ud. Jeg kan godt forstå at du looover det :)
Desværre bor vi jo i det forkerte land, og alene aftenduggen kan gøre det af med den drøm!

Ann-Sofie sa...

Det är ju hur läckert som helst.

Åsa sa...

förstår att du är in love..trädgården är ju helt underbar
kram Åsa

Johnna G sa...

Mycket läckert! Tyvärr är jag för rationell och praktisk för att jag ens skulle komma på tanken.

Allt gott till dig 2012!

Helena, The Swenglish Home sa...

MMMMmmmmm, vilken skön ny header du har, så där en på pricken perfekt kombination av vinterkänsla och vårförhoppningar... precis som din läckra bukett i förra inlägget. Tänk, jag är ju inte en jätterosa brud, precis, men just nu längtar jag faktiskt efter lite rosa blommor. Kanske det skulle kunna pigga upp ett annars så regngrått England lite!

Tokgillar din bild i detta inlägg, liksom de du bjuder på i Trädgårdsbloggarbloggen - mucho inspirerande!

Nere i köket steks det bacon (hu!), så jag stannar nog här vid min dator en stund till!

Måndagskramar,
Helena

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej, hej.... har lagt till lite om det där med det praktiska :-))

Susie på Stjärnarve... sa...

Ja du, visst skulle man vilja ha så där men det är ju tyvärr omöjligt. Bara en dröm. För inte 17 har jag någon lust att kånka in mattor och kuddar och dynor och.....
Nej, med åren har jag blivit så bekväm att allt som står under bar himmel tål regn och det vi har på altanen under tak (dynor + kuddar + gardiner) det får vara ute hela sommaren - och då syns det på dom också! Tyvärr!!

Anonym sa...

Såååå fint!!! Inte så praktiskt kanske men man kan ju alltid hitta på en variant som funkar även en svensk sommar. Plastmattor typ Pappelina och kuddar sydda av vaxad bomull så tål det i alla fall lite regn. :)

Tack för inspirationen! Kram Hanna

Annelie sa...

Ja just det, vill man så vill man, och det vill ju du.
Det är ju därför din blogg fortsätter att insperera.
Du rullar på med fina arrangemang och ideer.
Kul att se dina bilder från de nakna trädgårdsmästarna. Lustigt, när du pekar ut det så ser man nog som du säger att de tråkigt nog har drabbade buxbomar.
Många nyårskramar,

Annelie

Landliggeren sa...

Den inspirationsserie på Svenska Trägårdsbloggera tog da helt vejret fra mig :-). Min opslagstavle på Pinterest blev betydeligt forøget. Jeg vil også have flasker på pinde - i bedene til foråret - eller måske nu-, når der er så bart.

Tak for inspirationen og godt nytår!
Birgitte

Susie på Stjärnarve... sa...

Blev så vansinnigt inspirerad av alla fina uterum/altaner så nu är jag bara tvungen att planera lite nytt. Alltså gick jag in och kollade runt lite på svenska uterum, men...tyvärr ser alla nästan likadana ut och inte var det så inspirerande inte. Nej, vill man ha något färgglatt, mysigt, tufft, ombonat, annorlunda så är det tydligen dom utländska ställena man måste inspireras av. Konstigt!?

anna k. sa...

Wow, håller med dig, den här trädgården fångade också mig!

bloggernefa sa...

Hvor "hyggeligt" med alla kuddar og tæpper. Det er ægte boheme gardenstyle. Vi brukar faktisk tæppe her i haven, under sommeren. Det ger en sån fin känsla av stuga ute. ;)

Tak for din søte hälsning - igen. Glädjas over din blog varje dag.

kramar
Eva

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken fräsch header!
Oj, oj, oj vad snyggt, jag älskar verkligen inne-ute stilen, tyvärr har jag inte fått till det riktigt bra här hemma men det kommer. Och jag kan tänka mig hur bra det blir när huset i Kroatien står klart:)).
Jätteinspirerande bild.
Kram

Unknown sa...

Kram till dig min fina bloggvän och ett riktigt gott nytt år 2012!
Mitt hippie-hjärta slår dubbelvolter av ditt fina inlägg idag;)
Kram, kram

Lotta 8`) sa...

Jisses! Nu blev jag allt alldeles förälskad! Underbar miljö! Får nog gå på loppis och köpa mattor, då kan de ju vara ute utan att man är rädd om dem :) Kram :)

Sussi sa...

Så fint du fixat med din blogg....jag måste ta tag i det där med ny header, min börjar kännas mossig!
Tokgillar bilden du visar...och om man vill så kan man! Det är jobbigt att kånka in och ut allting, men ibland är det värt besväret...
Önskar dig en riktigt god fortsättning på 2012!
Kram
Sussi

mammaxtre sa...

God fortsättning på 2012 Charlotte.

Ha det gott

Johanna Stålros sa...

Magiskt fint...Själv har jag fått vårkänslor med en fjäril och utslagen körsbärsblomster;) Kram Johanna

Lisa sa...

Läckert ! Asch, inte behöver det vara så praktiskt jämt ;-) Här i stan har vi en man som har kuddarna och fårskinnen ute hela året, en jätteläcker bakgård i gamla stan har han pimpat. Kuddarna har fått en algpåväxt som gör att de ser ännu snyggare ut, och helt plötsligt är de också levande :-) Man vill väl inte precis sitta på en sån kudde, den är ju mer dekor då, fniss !
Lisa/Lisas trädgård

Ann-Therese sa...

Jag fullkomligt älskar din trädgårdsblogg! Jag har kikat in här med jämna mellanrum det senaste halvåret och jag får så mycket inspiration och idéer så fort jag tittar här. Jag bor i zon 4, Söderhamn och håller som bäst på att anlägga en damm i vår trädgård + att en fin staty är nyinhandlad och skall på plats till sommaren. Ville bara säga tack för inspirationen och hoppas på att du fortsätter blogga vidare. Alla bilder du lägger in är dessutom så vackra!

Anonym sa...

Post writing is also a fun, if you know then you can write
otherwise it is difficult to write.

Feel free to surf to my homepage :: paraguayos