torsdag 26 juli 2012

Open garden 28/7


Tänka sig. Att de fortfarande är fina. Har inte klippt ner dem eller gjort något annat än vattnat. Stadigt inkilat mot bänken och varandra har vårens penséer i köksträdgården övergått till blomningsfas 'mogen'. Jag har inte hjärta att ta bort dem... Sommaren tuffar på med skön värme de senaste dagarna. Man är liksom svältfödd. Normala sommartemperaturer känns tropiska. Har jobbat en hel del sista tiden. Men fint väder vill man ju ha ändå. Nu står dock trädgården i fokus. Städar lite i hörn och kanter :-) inför lördagens Öppen trädgård.


°
I våras fick jag frågan om att vara med i ett reportage i den ungerska tidningen Amiotthonunk. Och ja, här är det. Publicerat i nuvarande nummer. Jättekul att få frågan!


°°°

°°°

°°°
Njuter av rosorna som slår ut en efter en. 
Det har tagit ett bra tag för dem att kicka igång. 
Det är förlåtet nu.


I lundrabatten vid ena äppelträdet blommar en söt primula långlivat. En vårkruka som hamnade där efter utblommad vårblomning. Har börjat göra så med många av primulorna som köps på våren. Sätta ut dem i rabatterna. Bästa återvinningen.


Dahliorna i köksträdgården ser inte ut som de ska. Inte för att det är något fel på dem. Som i ohyra eller missväxt. Men utseendet stämmer inte med bilden på förpackningen. Av de tre som slagit ut hittills känner jag inte igen en enda. Så det kan gå. Ändå är de inte köpta 'styckevis' på en mässa :-)) Och de är inhandlade på olika ställen dessutom. Blir intressant att se hur resten kommer att se ut. 


°
Näpp. Dags att svänga ihop en kaka till. Håller på att baka till fikat på lördag. 
Har ni vägarna förbi är ni såå Varmt välkomna att titta in mellan 12 - 16!  
Vägbeskrivning finns HÄR.


Ha det allra bäst kära trädgårdsvänner!
14 kommentarer:

Pilgrim sa...

Så fint du har det i trädgården. Jag hade så gärna velat komma men vi åker hem från Öland på fredag och till Gotland på söndag så lördagen blir till att ta hand om trädgården och att tvätta. Det hade ju varit så roligt att se din trädgård live och att få träffa dig. Jag hoppas så att det blir lyckat och att du gör om det.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sanna sa...

Kära Charlotte

Hoppas det blir förträffligt. Eller jag vet att det kommer bli mer ön förträffligt. Det spelar ingen roll vad det är för väder för det är soligt, varmt och alldeles underbart i din trädgård ändå :) Skriver jag som " bara" besökt din oas virtuellt.

Penséer är fantastiska! Älskar dem. Dessutom en magisk höstblomna:) Långt in i november t.o.m. I Holland säljs de i blomsterbutiken även på hösten. De har liksom fattat. ;) Hellre penséer än kryss och ljung om jag får bestämma.

Önskar dig massor av glädje och lycka på lördag. Själv är jag påväg till västkusten då. Snart måste jag dock styra min bil norrut :)

Baka lugnt.
BlomsterKramar Sanna

P.s vad roligt med world wide Trädgårdsflow. Grattis!

Anonym sa...

Vad fint du har i din trädgård skulle så gärna vilja dyka in på lördag men det är lite långt bort :( hoppas
du får många besökare som ger dig en riktig ego boost!
Tack för fina bilder

/ Madde, bland blommor och buskar

♥Min Eden♥ sa...

Men ååh..jag vill ju också komma...synd att jag bor så himla långt ifrån...eller problemet är väl den där "vattenpölen" mellan oss *skratt*...
Men va häftigt att en så "exotisk" tidning hittat till dig...
Nu hoppas vi på bra väder för din "trädgårds-vernissage" och mycket glatt trädgårdstokigt mingel :) (stressa inte för mycket bara, det är så lätt att man sätter mycket tid på himla små detaljer...)
kram Nina

Katarinas trädgård sa...

Jag önskar jag hade kunnat teleportera mig upp och hälsa på dig på lördag, men jag måste träna mer på det först... Men det blir säkert fullt ändå, din trädgård verkar vara på topp!
Och Trädgårdsflow på "ungerska" ser underbart ut! Vet du vad de skriver?!
Ha det jättebra!
Kram
Katarina

Ing-Mari sa...

Önskar att det inte vore så långt till din fina trädgård skulle så gärna vilja se den..men men nån gång kanske..:)
Kul att få vara med i en ungersk tidning..
Kram Ing-Mari

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag blir helt överväldigad av din sköna vackra trädgård.
Lycka till på lördag!
Och ditt planteringsbord är fantastiskt. Tänk om man kunde ha ett sådant:).
Ha det gott.
Kram Maria

It's me sa...

Your garden looks nice......i wish i could come over and see it....love love love Ria...xxx..

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Tak for de dejlige billeder fra din smukke have.
Ha´ en god dag.

AnnaHelena sa...

Så fint reportaget ser ut!
UNGERSK tidning, minsann! KUL!

Jag hade nog hängt på låset på lördag om du bodde lite närmare, men jag får nog nöja mig med att njuta av din trädgård via bilderna i din blogg!
Och det är verkligen njutbart det också!

Kram // AH

Marie Lithén sa...

nä nu känns det lite off att bo i Åre... hade absolut kommit annars det kan du skriva upp:)

Men herregud så kul att få vara med i en sådan tidning, världskändis snart, det blir kul!

Ha sååå trevligt på lördag med alla nyfikna

Inger sa...

Hej Charlotte,
Mer än gärna hade jag kommit för att få se allt fint i din trädgård, men tyvärr, jag har fullt upp med barn och barnbarn till helgen.
Kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Charlotte,

Men så SNYGGT det ser ut, reportaget i A Mi Otthonunk! Men så är ju bilderna tagna av dig också... :-) Mycket lila och mycket DU! SOm jag har sagt förut så är det bara att säga till om du vill ha texten översatt, så fixar min pappa det.

Och tänk att dina penséer hänger med fortfarande! Och fina ser de ut, inte alls så torra och trötta som mina brukar se ut framåt "pensioneringen" (eller heter det kanske pensé-ioneringen i det här fallet...? Fniss...).

Åh, lyllos, LYLLOS alla som kommer att få njutningen att strosa runt sin vackra trädgård på lördag. Och som om inte det vore njutning nog så pratas det om hembakt... Mmmm, fröjd för alla sinnen!

Varmt lycka till inför lördagen och boka in en ligga-i-hammocken-och-läppja-läskeblask-och-vifta-med-tårna-dag på söndag!

Kram, kram,
Helena

Spirande grönt - sa...

Hade varit alldeles fantastiskt att få spankulera omkring i din trädgård på lördag, enda kruxet är ju att det är så fasligt långt att ta sig dit:(
Hoppas att det blir en toppendag!

Ha det finfint,
Rebecca