torsdag 30 augusti 2012

Autumn is almost here

Det hjälps inte. Varje år är det likadant. Prydnadskålen hypnotiserar och lockar i hyllorna. Så pass att det är en bedrift att ha avhållit mig från köp ända fram tills nu. Men nu känns det liksom okej. Ljungen får dock vänta ett tag till. Gillar prydnadskålen som en tidig start i höstplanteringarna. Passar så bra i övergången från sensommaren. 


Tack för fina krukan och kålen Helena

Här blir det en salig blandning i denna mellantid. De sommarblommor som är 'färdiga' för säsongen ska strax tas bort och ersättas med något annat, eller så rufsar jag bara om resterande växter i krukan så att hålet inte syns. Går oftast ganska bra att göra så haha... Ser fram emot helgen. Trädgården behöver omvårdnad på alla håll och kanter. Har inte haft tid att trädgårdera på över två veckor. Det märks kan jag säga :-)) 


°°°
I går beställdes digitalisfrön. Många.... Och så har jag förstås inte kunnat hålla mig. Tulpan- och vårlöksfunderingarna har redan startat igång och jag har börjat kolla upp vad som finns. Inget beställt eller köpt ännu. Men snart. Njuter just nu av allt som måste nödklippas från köksträdgården. Det är mycket som måste det nu :-))

Snart helg. Oh. Då ska jag ut. Med sekatören i ena handen och stödpinnar och snöre i den andra. Och så spaden under armen. Jopp. Nu ska här sensommarstävjas.


Trevlig helg på er!


10 kommentarer:

Ruben sa...

Hoppas alla blommor förstod varningen! ;-) Men, av buketten att döma, har du väldigt mycket som blommar, och de klarar väl sig undan din spade?!

Ha det gott!
/Ruben

NataljaOblonskaja sa...

Ser gudomligt ut som vanligt hos dig.

Här har det tjuvstartats med tulpaner, är rädd att de ska ta slut....vilket de förstås inte gör...:) mycket lila som vanligt, blir det och mer vitt än vanligt.

Ha det toppen!
Camilla

samson sa...

Jag är helt fast i påsk/pingstliljeträsket det började när jag och dottern besökte Fagerås som kallas påskliljeskogen,(www.paskliljor.nu väl värt ett besök) så nu letar jag nya sorter varje höst
ha det så bra

Pilgrim sa...

Kålen är vacker och jag brukar också köpa ett par stycken innan det klart. Här spanas det vilt på tulpanlökar, kan inte få bort prakten från i våras. Ljuvligt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Frøken Solhat sa...

Prydkål er skønne og som du retter an er det en varm velkomst til efteråret :0) Har dog ikke set dem her endnu og håber da fortsat på mange gode "sommerdage" også i september.

Ønsker dig en rigtig god week-end i haven :0)

Knus Dorthe

Pia Gustafsson sa...

Verkligen fint med prydnadskål, brukade odla själv men den där kålfjärilen och dess larver satte stopp. Ska nog köpa lite ändå. Lycka till med vårfunderingarna. Kram Pia

Alex aus dem Gwundergarten sa...

I just found your lovely blog over Swenglish Garten and I immediately feel at home. It's so beautiful! And of course I love your furry garden helpers :o).
Have a nice day!
Kind regards from Switzerland
Alex

jensan sa...

Vilken fin blogg du har. Vackra bilder. Tar du alla själv? Jag har precis hittat hit och inte hunnit läsa så mycket av det du skrivit än, men det ska jag göra.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Jensan!
Ja, jag tar alla bilder själv.
Välkommen hit!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ja tänk att vi går mot höst och det är dags att förbereda trädgården för nästa årstid även om jag inners inne kan känna att det ska bli lite skönt med avkoppling och få göra annat än att vara i trädgården, även om det är jätte roligt.

Kram Anna