söndag 2 september 2012

A rainy weekend

Regn, regn, regn. Behövligt. Jorå. Men inte längre. Nu är det naturvattnat och klart. Solen skymtade fram idag och lovade bättre väder för en stund. Höll i några timmar. Sen så. Öppnade sig skyarna igen. Då var det bara att gilla läget. Ge upp. Retirera. Dra sig tillbaka till torrare nejder. I går ösregnade det också. Hela dagen. Hann lite grann i alla fall :-)) Men både trädgården och jag ville mer.


Har så smått börjat med höstpiffet. Städa till, flytta om, komplettera.


 Bland annat åkte sommarblommorna ur zinkbaljan.
 Kvar fick plättarna vara och ner åkte istället två kronärtskockor. 
Bara några kronor styck nu på affären.


Höst och gräs hör i hop. Skulle vilja ha hur mycket gräs som helst egentligen i trädgården. I lördags var jag och tokfyndade masoooor av växter. Blev helt snurrig på kuppen. många fina perenner till halva priset. Nåja. Snurrigheten avtog och resulterade i handlingskraftiga inköp. Några höst-fint-växter blev det också, däribland flera gräs som blir läckert rostiga i färgen. 


Ett av alla fynden var några praktliljor 'Rubrum'. Nätta och fina blommor på en lång stängel. Står nu och svajar i rabatten i väntan på nedgrävning, liksom de flesta andra fyndigheterna också gör (himlarns regn...). Nu får det helt enkelt bli lite sol till veckan så att jag kan knipa åt mig någon timme här och där för att plantera allt. Längtar.



Hoppas helgen varit finfin och att solen lyst på er.

Ha en allra bäst vecka!


17 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Sorry to say men vi har haft fint väder och jag längtar efter regn. Här är det torrt i marken och det man vattnar bara försvinner bort. Allt som oftast blåser det i Skåne och även det torkar ut. Du har fått i hop dina blider så fint ser höstigt och härligt ut.

Kram Anna

Hélena sa...

Nej, så mycket sol har det inte blivit men en mysig helg i alla fall. Som vanligt blir jag så glad när jag ser dina bilder. En härlig höstkänsla och jag har inget emot att hösten är på väg...fast lite mer sol vill jag nog allt ha.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Berit sa...

Nja solen lyser med sin frånvaro här också...
Vad fint med kronärtskockor, det kommer jag nog att härma:)
Ha en underbar dag!!

Felix sa...

Jodå, i går hade vi fantastiskt sensommarväder med strålande sol och 21 grader! :-) Men i dag var det grått igen, men vi har klarat oss utan regn hela helgen... Hoppas att ni får lite fin septembersol också!

Septemberhälsningar
Elisabet

oumberligating sa...

Hej Flowan! Oumberlige Peter här!
Har inte hört av dig på hela sommaren, lite orolig faktiskt att det är "slut" mellan oss.
Har jag skrivit något dumt eller har jag planterat för få pioner denna sommar, vet ju av egen bloggerfarenhet att ni klorofyllmäniskor är känsliga individer och man måste vara varlig annars slokar Ni...okej då, visst ogräs finns det även inom trädgårdsbloggandet, riktiga tistlar som egentligen inte gillar mäniskor och helst vill kuva naturen med, fast inte min Trädgårdsfloware inte...hoppas jag!
Livet rullar på, sommaren har varit ett helvete, annars är det bra! (ler)
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Susie på Stjärnarve... sa...

Här är det minsann inte någon REA på växter inte, dessutom börjar det bli lite tätt i rabatterna och jag måste få plats med alla lökar som snart kommer hem, alltså avvaktar jag med höstinköpen! Med du har fått till det väldans vackert!!

Min Grønne Verden sa...

Flotte opstillinger du har lavet, der ser rigtig hyggeligt ud ved bænken.
God uge også til dig.
Have hilsen
Anita

Monica fra Koseleg sa...

Her har regnet vært en trofast følgesvenn denne sommeren- får håpe høsten byr på litt sol! Vakkert er det i alle fall i din hage- elsker alle dine små "oppstillinger"! Ønsker deg en flott høstuke og takker for all inspirasjon!
Mvh Monica

Trädgården på Höjden... sa...

Älskar ditt höstpiff. Underbara färger.
Och så snyggt med den röda pallen vid din soffa (som ju också är med på snygglistan)
Kram Åsa

Sabelhagens Olivlund sa...

Vi har fint väder idag, typiskt när man måste jobba. Men lördagen var fin också:)). Då hann jag mycket i trädgården.
Hoppas det slutar regna hos dig och solen kommer fram. Så mycket fint du köpt, härligt med alla gräs nu på hösten.
Det var längesedan jag var på plantskolan, dags för ett besök:)).
Dina bilder är så härliga.
Ha en fin måndag.
Kram Maria

Anna-Maria sa...

Väldigt mycketregn här också. Jag har försökt spjärna emot men det blirhöstnu, oundvikligen. Jag får beslutsångest och blir snurrig när jag ska välja tulpanlökar! Det tar en evighet för mig!

Inger sa...

Igår hade vi en toppendag från lunch och framåt, idag har det också varit jättefint men jag jobbar måndag-fredag så det blir inte så mycket tid i trädgården tyvärr. Vilka fina liljor!
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja, helt galet vad det regnar! Skyndade mig hem från jobbet idag. +22 och strålande sol. Men jag hann inte mer än hem och hoppa i trädgårdsbyxorna så började det åska. Och regna! Så det var bara att gå in igen... Trist!
Oj så du har fyndat!! Så skoj!
Jag som hade bestämt mig att nu blir det inte fler trädgårdsprojekt i år (utom att plantera lökar då) men något måste man ju göra så jag stod där i regnet och kom på åtminstone fyra projekt inför nästa säsong... ;)
Kramar!

Anna Vattenkanna sa...

Oh så fint du gör. Sådär lagom sensommarförhöstigt... Skicka ner lite regn till mig tack, här är snustorrt och varför kan det inte vara lagom väder med lagom sol, lagom vind och lagom regn i detta land i år?

Kram

Unknown sa...

Det er fint blog du har og nogle intressante emner du skriver om. De billeder er fine, blomsterne er smuk. Og jeg kommer i hvert fald og besøger din blog igen. Blive ved med at skrive artikler, også kan læserne så få inspirationer fra dig.

http://gulvafslibning.co/

Väderomslag sa...

Komplettera skrev du. Ja, det är något jag är i stort behov av just nu. Sommarblommorna börjar sakta ge upp. Allt regn har gjort att de ledsnat i förtid.

/Jenny

Unknown sa...

Så höstigt fina stilleben, Charlotte! Nu blev jag sugen på att göra höstfint på kökstrappen:)
Kram!