måndag 17 december 2012

Snow, snow, snow

Jisses vilka mängder snö vi fått. Senaste tidens stundvisa töväder har dessutom gjort det väldigt besvärligt att skotta (tur att familjens snöskottare är hemma). Eller att ta sig fram gåendes eller per bil. Eller att överhuvudtaget vara utomhus. Klibb och klabb säger jag bara. Å..... nu räcker det! Basta. Snö är fint. Men i lagom mängd.


Har fixat en liten fågelmatarstation med talgbollar, äpplen, havre och aroniabär. En ganska kul grej att ha i syrénen. Måste borstas av lite bara när det snöat :-)


Håller på med reportagepysslande som ska fotas utomhus. Inte lätt kan jag säga dessa massivt snöiga dagar. Det verkar turligt nog som att helgen kan bli bra fotodagar (då man egentligen kanske skulle koka knäck och så :-) Men ack. Julen ska man inte hetsa upp sig för mycket över. Det blir som det blir och mycket går att köpa färdigt. Hos oss har vi knytis så det är toppen. 

Det nya renskinnet passar perfekt på bambubänken som jag har ute året om. Har flera stycken som jag flyttar runt.


°°°
Ska erkänna att mina tankar redan är framme i den kommande våren. Tittade till krukorna med lökar i källaren nyss och såg att det växer bra i alla. Tyvärr har de små källarmössen knaprat på tulpanerna. Attans. Jag som skulle förvara dem någon annan stans i år hann inte riktigt med att räkna ut något bättre ställe i höstas. Ska checka läget i morgon igen för att se om min senaste tilltäckning av krukorna lyckats. Det börjar klia i fröbeställarfingrarna också. Blir galet sugen på lila morötter exempelvis :-) Att få drömma sig bort i fröernas värld av blommor och grönsaker är verkligen en av julen roligaste begivenheter.

Varmaste julhälsningar kära vänner!
Kan inte förstå att det är julafton om mindre än en vecka.


14 kommentarer:

martinealison sa...

Un très joli spectacle que celui de vos merveilleuses photos de neige... Je comprends que la vie souvent n'est pas toujours aussi simple à conjuguer avec elle ! En ce qui me concerne je n'aime pas trop la neige et le froid! Tout comme vous il me tarde de voir les prémices du printemps et tout ce qui va avec!...

Gros bisous à vous et joyeuses fêtes.

oumberligating sa...

Hej Charlotte! Oumberlige Peter här som tittar in på morgonkvisten för att önska God Jul och Gott Nytt med allt vad det innebär.

Har nu suttit en stund och tittat in din fina och livsbejakande blogg och jag säger det igen, 2013 måste bli året då jag börjar med min trädgård, något annat är otänkbart, dessutom verkar man få en hel del trevliga bloggvänner på det viset.......hm...nu fick jag lite dåligt samvete, det är ju inget fel på mina underbart galna nuvarande bloggvänner, har träffat en hel del av dem i "verkligheten" under året, härliga möten.

Nu ska jag ta mig ett Ingrid-Marie äpple, blev sugen när jag ser den fina bilden......är det frostränder på ditt äpple? Är det så det heter? Alla mina Ingrid-Marie äpplen ser ut så.

Klockan är nu halv sex på morgone och lite av min nattångest har nu släppt så jag kanske kan sova lite till, börjar inte förrän klockan 3 idag!

Som sagt, ha en riktig fin Jul!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Pilgrim sa...

Jo, det är mycket snö nu... Känns som det här året har vädret varit överdrivet hela året. Här har du en till som har vårlängtan. Trodde jag skulle vara lite frötrött efter förra året men icke sa nicke. Har redan börjat spana. Ser fram emot julen och lugnet= lika med möjligheten att fördjupa sig i frölistan.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken fin fågelmatningsstation! Här har det mesta av snön regnat bort och kvar finns bara is.
Så snyggt med fällen på bänken, du kan fixa och dona du!
Ha en fin tisdag.
Kram Maria

Susie på Stjärnarve sa...

Vilken underbar bild den på bänken med renskinnet! Skulle gärna göra något liknande med ett fårskinn, men vem skulle sitta där!? Inte vi i egnet och snöglopet i alla fall, så det står jag tyvärr över.....

Carina sa...

Tänk, vad fåglarna hemma hos dig ska må gott! Få så mycket godsaker att stoppa i sig :)
Verkligen snygg fågelmatarstation :)
Kram

Gunilla sa...

Som alltid så fantastiskt mysigt hos dig.

Önskar dig en riktigt fin Jul

Kram

Laila sa...

Lycka till med fotoreportagen! Håller fullständigt med dig om att nu räcker det med snö, med vinter över huvud taget om jag finge råda!
Ha det gott!/Laila

Anna-Maria sa...

Ja visst är det för väl att det mesta går att köpa! Allt för att minska stressen. Vad fint du har gjort för fåglarna också!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilket finfint smörgåsbord du bjuder småfåglarna på. Snacka om tre-rätters. :) Blir så pysselsugen när jag kikar in till dig att jag nästan medvetet har hållit mig borta. har ju inte tiiid... ;) Men nu börjar ledigheten och då finns det även tid för pyssel. Har du varit till Mobackes i år? Hörde att utställningen inte var riktigt lika magisk som tidigare men är ändå väldigt sugen på att åka. Kanske blir en tur under ledigheten.
Kram, goa du!

mammaxtre sa...

Men vilka bilder!

God jul

Lotta sa...

Vilket fantastiskt fågelbord. Och jag som tyckte att mina var bortskämda - det är ju rena fattigstugan jämfört med ditt. Ha en underbar jul i allt det vita - här är det snart grönt och ja, även jag börjar tänka på våren så smått.
Många kramar och en riktigt god jul

Tim Skovrup sa...

Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

Puumuli sa...

Jag önskar dig en fin julhelg!

Kram
Sari från Puumuli