söndag 31 mars 2013

A sunny Easter day

Oh, vilken skön påskdag det varit här. Vi började med födelsedagsfirande, tårta och långfrukost. Solen sken sitt finaste och vi passade på att skotta av den nedre verandan för att mitt lilla avlastningsväxthus skulle kunna byggas upp. Det smälter på riktigt bra, men jisses vilka snömängder som finns kvar. Ungdomarna tog tillfället i akt att sola en stund mot höga snödrivan på övre verandan (= utskickade i solskenet haha....), medan jag själv försökte få ihop plockepinnet till växthus. Nu står det klart och väntar på att jag ska bära upp de tunga krukorna med de vita afrikas blå lilja och de dahlior som jag helt enkelt låter stå kvar i sina krukor med jord och allt. Resten av dahliorna, som behöver krukas, tar jag itu med lite senare.

Tulipa Salmon Parrot blommar nu i växthuset. En helt bedårande papegojtulpan som jag är sugen på att ha i rabatten nästa år.

Lunch med äggmålning, sill och lax. Förstås. Egentligen brukar vi ha äggmålarlunchen på lördagen, men med halva familjen jobbandes sköt vi fram det till idag. Man kan ju inte annat än bli helt salig när man hittar uppstickande krokusar och tulpaner där det börjat tina fram i några rabatter. Ganska fascinerande när det samtidigt ligger 50 cm snö eller mer alldeles bredvid. I min riktigt varma rabatt närmast huset (den det dessutom går en fjärrvärmeledning igenom) såg jag att tulpanerna kommit upp kanske 10 - 15 cm. Gillar. Det är ganska roligt, för de växer alltså under snön. 


°
Och så lite information från shopen:
Till frukosten och tårtan i morse blev det mitt nya favoritte: Dragon Pearl Jasmine med handrullade små gröna pärlor från Harney & Sons. Ni som varit och kikat runt i Garden flow Shop har kanske sett visningsbilder på teerna men märkt att de inte varit beställningsbara. NU äntligen har de kommit och går att beställa. Det känns så otroligt roligt eftersom att det är SVERIGEPREMIÄR faktiskt för Harney & Sons teer och hittas bara i min shop. När jag letade teer var målet att hitta te till hög kvalitet och bra smaker, samt att de skulle vara förpackade i vackra burkar. Allt det har teerna från Harney & Sons. Jag kommer ta med mig teerna till Nordiska trädgårdar för er som vill titta närmare på dem och dofta på alla ljuvliga smaker.  Extra kul är det att stjärnkocken Marcus Samuelsson har kreerat en serie teer till H & S, kallad Ambessa. Vad sägs om Lingonberry Green som är en mix av scandinaviska och japanska smaker. Eller varför inte Earl of Harlem. Bland teerna finns gröna, svarta, röda, oolong och ett vitt. Rika och mustiga smaker, men även diskreta och lätta. Något för alla med andra ord.


Teerna hittas HÄR

°
Så. Nog om det. Jag är bara så extra glad över att äntligen ha fått teerna. 
Hoppas att ni alla har det riktigt påskskönt med god mat, sol och vila. Kanske lite trevlig trädgårdstid? 
I morgon blir det en ny dos sådder här. Och så lite vinterfotande. 
Det gäller att passa på medan det finns snö kvar :-)


Solhälsningar,


12 kommentarer:

Berit sa...

Låter som en helt underbar dag.
Ha en underbar dag!!

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

I am glad to hear you had a wonderful and sunny day today! I was very busy because tomorrow I wilI go to a flea market to sell much stuff. I hope for a good sale ;-)!

Happy Easter for you and your family! Hugs, Ingrid

Pilgrim sa...

Även om det solen jobbar undan snön vill jag att det ska gå snabbare :-) Hos mig ligger snön tjock i rabatterna och ingen krokus i sikte. Men jag hade trädgårdsdag igår. Började ta bort kitt från drivbänksfönstren, har en rejäl blåsa i handen idag. Snacka om skrivbordsnisse, en dag med redskap och jag får blåsor :-) Ska bli så roligt att få sniffa på dina teer på mässan.
Ha det bäst!
Kram Hélena

susanne sa...

Ser ut som en härlig dag! Hoppas vi får njuta av solen idag också!/Susanne

Sabelhagens Olivlund sa...

Spännande teer, speciellt det med jasmine. Jag har letat efter ett riktigt gott jasminete:)). Synd att jag inte ska till mässan:)).
Härligt att börja röja och sätta upp växthuset.
Ha en fin dag.
Kram Maria

Things and Thoughts sa...

Sunny fresh days are always wellcomed! Hope you have a great week Charlotte !
Olympia

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oj, så häftigt med tulpaner som tittar upp 15 cm... här i nv Skåne har de kommit upp 2-3 cm! Fast vi ska inte klaga, jag har precis suttit ute i en lähörna & solat i en kvart... bara för att få lite färg på kinderna.

Ha en fin Annandag Påsk,Lydia

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilka fina burkar! Har aldrig hörttalas om de teerna tidigare. Måste absolut sniffas på på NT. Det är faktiskt inte lång tid kvar nu. :) Ska bli så roligt att ses igen!
Stor kram!!!

Veronica sa...

En härlig solig helg har det varit! njutbar!!

Snart kommer den riktiga våren och försommaren....Oj, vilken hrlig tid vi har framför oss!

Må gott!!

Frøken Solhat sa...

Skønne billeder fra en skøn skøn påske.........

Rigtig dejlig april Charlotte

Knus Dorthe

Carina sa...

Ooooh, vilka härliga bilder och vad smittande, trots att det är mycket snö så kommer det upp blommor hos dig....jag undrar vad jag bor i för världsdel där det mesta lyser med sin frånvaro...ja, utom solen den här helgen då förstås!
Ha en skön vecka!
Kram

susanne sa...

Härliga teer! Jag kommer och provluktar på mässan! Ser fram emot det smaksatta oolongteet!/Susanne