onsdag 3 april 2013

Signs of Spring

Det är inte bara vi trädgårdsälskare som vaknar till liv på våren och helst vill vara ute varje ledig stund (även om våren inte riktigt kommit så långt ännu). Våra katter övergår från en i närmaste kattvinderdvala till ute-och-springa-jaga-leka-sola-vill-inte-gå-in-fas :-)


De är riktiga trädgårdskatter och trivs allra bäst när man själv är ute så att de får sällskap. Förutom att gnaga på klematistrassel, vilket är ok, såg jag att några uppstickande pioner blivit nertrampade av små tassar.... Attans. Får ta och skydda med en nätklocka kanske.


Och apropå klockor. Katarina med finfina trädgården och bloggen Katarinas Trädgård skrev nyss att hon ville ha en stor odlingsklocka över hela trädgården. Det vore något det. Hon visade också hur mycket nytta en glasklocka kan göra för att skydda tidiga vårlökar så att de blommar tidigare. Kika in hos Katarina om ni inte gjort det för att se skillnaden. Det kommer nog att bli ett antal klockor utplacerade här i trädgården i år så sen som våren är. Först ut är ovanpå några knoppar av julrosor som jag tänkte omvårda extra.Och så kan jag bara inte låta bli att ställa fram några krukor på bordet utanför växthuset som får lufta sig på dagarna och stå närmast dörren till växthuset på nätterna (där det är svalast). Eftersom jag har igång fläkten blir det för varmt egentligen för dem, men nära dörren fungerar det. Man gör vad man kan för att skapa sig vårkänsla. Ska fixa några krukor med penséer också. Det är fortfarande en aningen för kallt på nätterna, men lite lyftande in-och-ut kan det vara värt.


°
För-mycket-snö-kvar-men-det-smälter-trots-allt-och-är-april-hälsningar,8 kommentarer:

Lotta sa...

Det känns i alla fall som väldigt mycket vår i dina vackra bilder...här hos oss är det verkligen härligt idag. jag räfsar i rabatterna och vi har just suttit ute i solen och fikat -sånt gillar jag!
Ha en skön vårvecka.
Lotta

Sabelhagens Olivlund sa...

Söt kisse du har! Min Lykkevalp äter gärna tulpaner...
Jag skulle verkligen vilja prova att sätta ut odlingsklockor. Får köpa på mig några:)).
Wow vad snyggt på ditt bord vid växthuset. Jag har inte börjat pynta alls ännu.
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Elna sa...

Vilken fin blogg du har och ljuvliga katter.

Kramen

JennieS sa...

Imponerande att pionerna syns! Här på Resarö är det stenhård snö, snö och åter snö. Men solen värmer så det är bara att vänta...

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jannie: Det är i min riktigt varma rabatt som de dykt upp i. Den har dels ett skyddat och varmt läge närmast huset, dels går det en fjärrvärmeledning igenom den :-)

Ninnis sa...

Underbara bilder och vårtecken...tack för dom...=)

Kram Ninni

Jenny sa...

Vad vackert med odlingsklockor och dessutom verkar de göra nytta! Jag har EN julros i en skuggig rabatt och det är så lustigt att den får knoppar fast den fortfarande är inbäddad i is. Sen brukar den bli lite äten så även om någon blomknopp slår ut så är den i princip jämnad med marken och aldrig riktigt fin. Måste testa att sätta klocka på den!

Kram,
Jenny

Karinas inspiration sa...

Jättefina katt och blombilder:))
Känner verkligen igen din beskrivning av katternas beteende, precis så gör min Mitzi också...det är inte bara vi människor som gillar våren i trädgården!!!