torsdag 4 april 2013

There is something going on

... på sina ställen i trädgården. Och i växthuset förstås. Vårens första rucola är på gång i fina små krukor. Älskar terrakotta, även om plastkrukor utan tvekan är mer praktiska att odla i och är dem man använder allra mest. Men det är viktigt att omge sig med vackerhet också. Inte bara tänka praktiskt. Hur stor fantasi man än uppbådar framstår sällan en plastkruka som vacker... Eller vad säger ni? 


Så smidigt att skörda av en hel liten kruka till en middags- eller lunchsallad. Att få äta lunch i ett växthus som det växer så det knakar i är en av vårens trevligaste. Och känna få doften av fuktig terrakotta och jord. En doft man inte behöver vara trädgårdsälskare för att uppskatta. Min man erkänner villigt att han tycker det är mysigt att ta sig en vända till växthuset bara för att få känna doften :-)

Bild från reportage i senaste AoT


Det är inte bara i växthuset det händer grejer. Ute i rabatterna gör det faktiskt det också, även om snötäcket fortfarande är tjockt och täcker 90% av trädgården. Placerade precis ut en litet miniväxthus över de tidigaste krokusarna som tittar upp just nu. Knopparna slår otroligt nog snart ut märkte jag idag och med växthuset på lär det gå på en blinkning.


Nätklockor på de tidiga pionerna blev det likväl. Tänker inte låta kissarna trampa ner något mera. Nope. Tulpanerna som tittar fram är tåligare. Under glasklockan som jag ställde över en julros i går har det hänt en hel del. Knopparna har växt på sig tydligt och ja, slår nog ut snart. Det är ju helt fantastiskt med klockor och miniväxthus! Vilka mirakel som sker.

Den första nätklockan, miniväxthuset och glasklockan finns i shopen. Den sista nätklockan är köpt på trädgårdsmässan för flera år sedan. 
Eftersom att jag bara köper in saker som jag själv tycker om, kommer troligen en hel del av produkterna att dyka upp här på bloggen.
 Helt enkelt för att jag själv använder dem i mitt trädgårdsliv.

°

Och i övrigt är det massor på gång också. Utanför trädgården. Just nu är det de sista förberedelserna inför 'flyttlasset' (det känns nästan som ett sådant) ner till trädgårdsmässan. 


Vårhälsningar,
Hoppas att ni har det vårskönt och kan börja få se fina vårtecken. 


12 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Oj, vad din ruccola växer - så inspirerande ! Det kanske jag också ska testa !
Har satt massor av basilika som växer så det knakar - dock inte i växthuset - lite för kalla nätter än.
Så kul att läsa dina tidningsreportage. Du är så duktig Charlotte - både med text och bild !
Ha det så gott !
Kram/Isa

AnnaHelena sa...

Bästa Charlotte! Jag inspireras så OERHÖRT av dina fina foton!
Det är något alldeles speciellt med dina foton! En färgskala som jag älskar! Du är fantastisk med kameran och att hitta fantastiska motiv!

KraM // AH

Berit sa...

jag har sått plocksallad bara för att ha att äta snart...ska nog plantera dem i lerkrukor för den vackra saken skull:)
Ha en underbar dag!!

LandHausLeben sa...

So wonderful spring photos!
Best wishes, Carmen

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja, det är verkligen något på gång! :) Och snart är det trädgårdsmässa. Längtar! Kommer självklart förbi och hälsar på!
Kram o trevlig helg!

Tant Otteskrufv sa...

Dina bilder är alltid så fina! Och klockor...det kanske man skulle sätta ut för att få lite tidiga blomster här också. Det ska bli spännande att se vad du packat med dig till mässan... :)

Gunilla sa...

Vilka härliga bilder jag blir riktigt avis.

Här har vi så mycket snö än så det syns ingen grönska.

Ha det så trevligt på mässan och Lycka till.

Trevlig helg

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Så många små vackra knoppar som visar sig i din trädgård - spännande. Jag ska gå ut och kolla mina, i höstas nyplanterade, pioner. Har både katter, rävar och ekorrar här i min London trädgård.
Hoppas din affär går bra och all snö försvinner fort!
Trevlig helg!
Kram Ingrid

Sanna sa...

Hej underbara trädgårdslady.

Blir ju alltid så himla sugen på odling i mer strukturerad form här hos dig. Köpte ett gäng frön på rum och trädgårdsmässan. Blandannat morötter i purpur. Får se om det blir något. Fortsättning följer.

Hoppas komma förbi trädgårdsmässan. Om det inte blir en resa förstås. Men kommer inte iväg. Kommer jag förbi och tar i hand och niger ;)

Lycka till och ha en underbar helg.
Blomsterlycka från Sanna

The Rosegarden in Malevik sa...

Heeeeeej SuperDuperbästasteCharlotte
ja jisses nu äntligen börjar det... men jag såg ni skulle å snö :(
våren e grymt sen i år......
å missa nu inte...

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Jenny sa...

Åh, vad sugen jag blev på ruccola nu! Ska kolla bland mina gamla fröpåsar annars måste jag köpa vid första bästa tillfälle. Visst är plastkrukor fula, det måste erkännas. Jag försöker ta medelvägen och ställa plastkrukan i en finare. Tack för all inspiration, följer dig i både Lantliv och Allt om trädgård!

Kram,
Jenny

Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård sa...

Vad jag önskar jag bodde närmare mässan! Men du kanske kommer ner till Göteborg för någon mässa framöver, vem vet? :-)

Ser härligt ut med alla dessa glas- och nätklockor i trädgården. Just nu är det väldigt blött där ute, ingen snö sedan några veckor tillbaka, så nu väntar vi bara på solen...:-)

Kram, och lycka till på mässan!