lördag 25 maj 2013

A lovely time


Hemma igen efter ett inspirerande Chelsea Flower Show och kallt London (bilder kommer senare). Burr, vad jag har huttrat. CFS var sig likt med vackra showgardens, designidéer i överflöd, underbara växter och trädgårdskultur att bli sprittande glad av. Det blev lite shopping förstås. Mest nöjd är jag över handkantskäraren. Ett vintageredskap jag hittade i en monter på väg hem från mässan. Har velat haft en sådan länge, men trodde inte att dem fanns att få tag på. Åtminstone inte nytillverkade. Men så klart fanns dem förr i världen :-) Här hemma blommar tulpanerna i alla hörn och kanter. Och häggen har slagit ut. Älskar den doften. Våren har äntligen kommit igång på allvar. Samtidigt har försommaren smugit sig in. De får lov att samsas ett tag helt enkelt. I dag jobbade jag, men i morgon blir det trädgård från morgon till kväll. Ska bland annat lösa ett problem. Hihi... Har köpt ett spaljerat plommonträd som jag inte har en aning om var jag ska ha. Problemlösning lätt att gilla. Yes! 


°
Alla trädgårdstider har sin charm och är på ett sätt 'bäst'. Men våren, som den är just nu, ändå den bästa av alla tider på året. Det går inte att komma ifrån. Eller hur! En alldeles underbar tid som jag skulle kunna tänka mig att sätta på 'repeat' några gånger innan sommaren får lov att ta över trädgårdsscenen. 


Finfin trädgårdssöndag tillönskas!14 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Duktiga SuperDuperCharlotte
ja jisses det kan vara lite kallt i Regnland :)
men du fick säkert en del inspiration hoppas jag..... och Maj månad borde vara två månader lång.....
å missa nu inte....

BLOGGPARTYT fortsätter...

VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Maria - Snickaregården sa...

Ja sannerligen, håller med HåkanBråkan, Maj borde vara två månader lång så vi hinner med ;)
Roligt att få inspiration från Chelsea.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Ja, inte var det varmt :-) Jag köpte mig en jacka på mässan eftersom jag så klart hade alldeles för lite kläder med mig. Jag klagar inte, jackan var snygg och måste man så måste man :-) Mässan var allt jag hade förväntat mig och lite till. Otroligt inspirerande och när jag kom hem blev jag nästan lite handfallen, var ska jag börja! Har så många idéer och vet inte var jag ska börja. Tack för en trevlig kväll!
Kramar Hélena

Meta sa...

Det var ett häftigt verktyg ser ut att varar helt perfekt.
Så mycket fina blommor du har och jag håller med om det där med våren.
Här är det ju nästan sommar.
Ha en fin morsdag i dag
Kram Meta

Jorunns hobbyblogg sa...

Nydelige bilder!!
- det er så fint når det er liv i hagen igjen etter en lang vinter..

Jorunn

♥Min Eden♥ sa...

Härliga bilder, och vilken underbar kantskärare, den skulle jag också köpt om jag sett den :)
/nina

Bjørkvold besøkshage sa...

Våren kunne godt vært litt lengre. Det er så mye man skulle ha gjort og løkvekster og annet kunne ha tatt en liten pausei veksten i 14 dager slik at vi fikk nyte dem litt lengre. Nå passerer gradestokken 20 grader og da er det jo over på et blunk. Ha en fin dag!

Brita

Katarinas trädgård sa...

Den där kantskäraren verkar vara jobbig att använda, är den månne gjord för väldigt kortväxta?! Och här är tulpanerna nästan överblommade, hur ska man klara sig utan dem? Nåja, alliumarna har precis slagit ut, inte dumt det heller.
Kram
Katarina

Inger sa...

Här är det sommar, våren blev extremt kort i år, skönt att vara ikapp.
Kramsusanne sa...

Fina bilder som alltid! Ser fram emot de från England!

Ainosofia sa...

♥ AINOSOFIA

Karin sa...

Hej! Tack för jättefina ord på min blogg! Åh lyllo dig som varit på Chelsea, jag bara måste dit nån gång. Kantskäraren är så fin, ett riktigt fynd! Den där aklejan är så söt, jag brukar så lite akleja varje år, måste leta efter frön till den du har på bilden. Och hela bildkollaget är jättefint! /Karin

Jenny sa...

Grattis till fyndet! Härliga bilder som alltid, ja nu är det en fantastisk tid, tycker det går lite för fort bara jag hänger inte med! Jag har precis fattat att det blivit snöfritt ...

Kram,
Jenny

Sandra Johansson sa...

Hej, har du din trädgård öppen någonting i sommar?